Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Tiltható a mobilozás

Már az alsós kisdiákok többségének van mobiltelefonja, melyek használatát minden iskola megtilthatja.
A győri iskolaigazgatók tapasztalatai szerint azonban erre nincs szükség, már ritkán zavarják a csörgések a tanítást.Január elsejéig kell elkészülnie az általános és középiskolák új házirendjének, melyben megtilthatják a mobiltelefonok használatát az órákon. Eddig csak szóbeli egyezség volt a gyerekek és a tanárok között, hogy órán lehetőleg ne használják a készülékeket. Ha mégis megszólalt a mobil, volt, ahol azt osztályfőnöki intővel büntették.

Kitiltani nem lehet

A győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolában a napokban készült el az új házirend, amit még idén le kell adni az önkormányzatnak. Jámbor László igazgató érdeklődésünkre elmondta: a telefonokat nem lehet kitiltani az iskolából, de arra kérik a diákokat, hogy az órák alatt kapcsolják ki a készülékeket.

Ha megcsörren, figyelmeztetik

Az intézményvezető és kollégái tapasztalatai szerint egyébként manapság már nagyon ritkán fordul elő, hogy megszólal a készülék a tanítás alatt. Mindazonáltal a mobiltelefon kulturált használatára próbálják rávezetni a gyerekeket. Ha valakinek mégis indokolatlanul csörren meg óra alatt a készüléke, az szóbeli figyelmeztetésben részesül.

Órán nem szabad használni

Leszkovich György, a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola igazgatója is úgy látja, hogy a mobilok tömeges megjelenése néhány évvel ezelőtt jelentett problémát, napjainkban már nem. Az intézményben már korábban meghozták azt a döntést, hogy a készülékeket az órán nem lehet használni, és ehhez tartják is magukat a diákok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útnak indult a Mikulás

Útnak indult Győrben a Mikulás, hétfőig a gyermek- és szociális intézményekbe,… Tovább olvasom