Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 20°C Még több cikk.

Tiltakozó aláírások az utógondozó ellen

Kisbácsára, a Ladik utca 27. alá tervezett pszichiátriai utógondozó, napközis foglalkoztató ellen lakossági fórumon fejezték ki ellenérzésüket a környékbeliek.

Az utógondozóba járók nem bűnözők címmel erről portálunkon korábban beszámoltunk. Hétfőn Ottófi Rudolfnak azzal a szöveggel adták át az összegyűlt százhatvanhárom tiltakozó aláírás másolatát, hogy képviselje a lakosok érdekét, s ne jöjjön létre itt a tervezett utókezelő.

Elhangzott, hogy a Ladik utcából szinte mindenki ellátta kézjegyével az ívet, és a környékről mások is, de tovább folytatják az aláírásgyűjtést, és ha kell, a bíróságig is elviszik az ügyet. Az alpolgármester átvéve a petíciót elmondta: továbbítja azt a polgármesteri hivatal illetékeseinek és már vizsgálja a tervezett ellátóhely ügyében eddig született hivatalos dokumentumokat. A városrész önkormányzata pedig mai ülésén veszi napirendre a kérdést, tárgyal a lehetőségekről.


A betegek nem veszélyesek

Dr. Feller Gábor, a győri  Petz Aladár Megyei Oktató Kórház akut  pszichiátriai és rehabilitációs osztályának vezető főorvosa a közelmúltbeli lakossági fórum után levélben reagált az  elhangzottakra. A szakorvos hangsúlyozta: ˝A kórházi ellátás során küzdünk a betegség ellen, javul a beteg állapota, de a kórházból való elbocsátáskor még nem jelenthetjük ki, hogy a beteg meggyógyult. Nyomatékosan kell hangsúlyoznom: a betegek, akik a foglalkoztatóba fognak járni, nem veszélyesek, és egyáltalán nem agresszívek.˝ Feller doktor azt írja továbbá: ˝Szomorú vagyok, mert tudom, hogy a betegeim nagyon félnek. Lelki szemeim előtt látom riadt tekintetüket, amikor azt mondom, hogy a kórházi kezelés után a Ladik utcai foglalkoztatóban javasolom az utógondozást. Pedig erre a segítségre még nagy szükségük van, csak ott tudják nyújtani azt, ami a teljes gyógyulásukhoz még hiányzik.˝

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén kevesebb ajándék fogy

Idén kevesebb ajándék kerül a karácsonyfák alá, és az is olcsóbb lesz – derül ki egy friss… Tovább olvasom