Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Tiltakoznak az állattelep ellen

A győri Török Ignác utca lakói elfogadhatatlannak tartja az ottani állattelepet.
A győr-szabadhegyi Török Ignác utcában érvényes engedély nélkül működtetett állattelep felszámolásáért fordult az önkormányzathoz és a sajtóhoz az utca 25 családja. Azt állítják, az ebek éjjel-nappal ugatnak, a fegyelmezetlen kutyákat felügyelet nélkül kicsapják az utcára, a megbüntetett ebek csapatokban napokig kint kóborolnak. Szerintük ezek miatt csökkent az utcabeli ingatlanok piaci értéke.

Az  állattelepet az Emberek az Állatokért Alapítvány hozta létre és működteti. Nagy Péter kuratóriumi tag nagy valószínűséggel nem először hallott a sérelmekről, mégis némileg értetlenül hallgatja azokat. A szervezet tízéves, s annak idején Győrben hiába kerestek területet, mígnem magáningatlant ajánlottak fel a szerinte nagyon fontos és nemes célra. Az állattartó telepet szántóföld veszi körül, egyébként pedig ipari területen van. A hozzá vezető szolgalmi utat az alapítvány építette ki. Nyolc éve hozták létre a telepet, a működéshez kértek engedélyt, annak megadását fejlesztésekhez kötötték. Ezek megadása, jóváhagyása folyamatban van, ám az alapítványnak nincs kétsége afelől, hogy megkapják azt. – Minden az előírások szerint készült, s ennek megfelelően dolgozik az alapítvány – így a kuratóriumi tag.

Nagy Péter szerint a telepük – amelyen most 58 ebet tartanak – mindenben megfelel a követelményeknek. Elmondja, hogy míg például az újvárosi gyepmesteri telep 50–60 méterre van a lakóházaktól, addig az övék 260 méterre. Nincsen olyan állattelep, amely ellen ne lehetne kifogást felhozni, ahogy  a zajt keltő üzemek vagy a szórakozóhelyek léte ellen – teszi hozzá a kuratóriumi tag. A Török Ignác utcában az elkergetett és az alapítvány által befogott ebeket tartják. Azt feltételezni, és olyat állítani, hogy a fegyelmezetlen ebeket kicsapják az utcára, ellentmond a józan észnek, hiszen azért fogják be azokat, hogy gondjukat viseljék – hangsúlyozza Nagy Péter, hozzátéve, hogy az állatokat  este etetik, s  fél kilenc után már csendben vannak, nemigen hallani a környéken ugatást. Az önkormányzat illetékesei is meggyőződhettek erről. (A Kisalföld újságírója sem tapasztalta az ellenkezőjét.)

Az alapítvány munkatársai társadalmi munkában, a közért dolgoznak, hasznos a munkájuk, ezért ha nem is köszönetet, ám megértést, és nem gáncsoskodást várnának – mondja az alapítványi tag, majd  keserűen hozzáteszi: tudomásuk van róla, hogy a tiltakozó levelet a Török Ignác utcában az a család is aláírta, amely alapítója az alapítványnak. Érthetetlen, hiszen napi kapcsolatban állnak velük, bármilyen észrevételüket közvetlenül elmondhatták volna. Ők igazán tudhatnák, mennyire jószolgálati tevékenység, amit végez az alapítány – mondja Nagy Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint egy félbehagyott társasház

Zavarja az újvárosiakat, hogy a Kossuth utca védetté nyilvánított részén, a 30-as szám alatt még mindig elhagyatottnak látszik a félkész társasház. Leendő lakói is többször hangot adtak felháborodásuknak, az építkezés mégis két éve húzódik, pedig rég befejeződhetett volna. – Ilyen lassú építkezést még nem láttam. Már régóta nem változott a csupasz falak látványa- mondja egy ott lakó. Tovább olvasom