Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Tiltakoznak a nyúli utca lakói

A nyúli demonstráció meghirdetése óta a kamionok találtak elkerülőutat az építkezés felé.
KOrábban olvashattak arról, hogy a nyúli Vasút soron élő mintegy ötven-hatvan lakó nem bírja elviselni a szomszédságukban fekvő ipari területre igyekvő negyven-ötven tonnás járművek zaját.

A Vasút sori lakók úgy érzik, becsapták őket, mivel idén április 15-én született egy döntés a testületi ülésen arról, hogy nem adnak ki építési engedélyt a tervezett ipari parkban addig, amíg a Vasút sort elkerülő út el nem készül. Bő egy hónappal később, május 19-én azonban az önkormányzat megkötötte a szerződést egy német vállalkozóval, s az elmúlt időszakban a lakók legnagyobb csodálkozására meg is kezdték az építkezést.

Elkerülőút sehol. Ezért szombaton reggel kilenctől délután egyig rendőrségi engedéllyel kiálltak autóikkal a Vasút soriak, hogy a kamionforgalom útját állják. Ennek azonban inkább jelzés értéke volt: a nagyméretű járművek már két hete – a demonstráció meghirdetése óta más úton, egy földes elkerülőn – közlekednek. Igaz, mint utóbb a nyúliak tájékoztattak, tegnap délután három óra után már három nyerges vontató is eldübörgött a Vasút soron. A lakók a jogi lépésektől sem riadnak vissza.

– Felháborítónak tartjuk a polgármester reakcióját, aki megint csak azzal ütötte el a kérdést, hogy értsük meg, a falunak fejlődni kell – mondja Vámosné Sinkó Klára, a Vasút soriak érdekeit képviselő egyesület egyik alapítója. – Ezerszer elmondtuk, hogy nem a fejlődésnek és nem az ipari parknak vagyunk az ellenségei. A képviselő-testület döntött arról, hogy az elkerülőút elkészültéig nem engedi elkezdeni az építkezést. Ha továbbra sem hallgatnak meg minket, az ombudsmanig is elmegyünk.
– Itt egy nap alatt ötven-hatvan kamion is eldübörög – magyarázza a lakók ellenérzésének okát egy Vasút sori fiatalember, Kondor Zoltán. – Az utca szűk, az aszfalt pedig nem fogja sokáig kibírni ezt a terhelést. Ez egy földút volt, ami egykor a téesz területére vezetett. Ma már itt futnak a közművek és ráhúztak egy vékony réteget. Nem arra való, hogy több tíz tonnás rakományokat cipeljenek rajta.

– Már Kata, a kétéves lányom is tudja, hogy nem szabad kimennie egyedül a kertkapun – panaszolja egy asszony. – Pedig igen szűk kis utcában lakunk, ami nem is olyan régen még csendes környéknek számított. De a teherautók teljesen kitöltik a szélességét és akkora zajt csapnak reggel fél héttől este hétig, még szombaton is, hogy remegnek a tányérok. Ez most már mindig így lesz? Senkit nem érdekel Nyúlon ez a tizenöt család? – kérdezi kislányával a karjában Gémesiné Lakó Katalin.
– Miért nincs itt a polgármester, ha egyszer azt nyilatkozza, hogy félreértésről van szó? Itt lett volna az alkalom, hogy tisztázzuk – veszi vissza a szót Vámosné Sinkó Klára. – Hiába írnának itt elő sebességkorlátozást, mint arról szó volt, ez nem szüntetné meg a zajt, a port és mindazt, amitől ez az utca szenved. Kérdezzük: súlykorlátozást nem lehetne bevezetni egy ilyen kis utcában?

A szombat délelőtt összesereglett nyúliak hangsúlyozták, nem kárhoztatják a német vállalkozót, mivel igen valószínű, hogy ő maga sem tudott arról, hogy az építkezés kezdetére nem lesz kész az elkerülőút. Kondor Zoltán szerint két hete itt járt a fővállalkozó és az átadott szakaszt kereste, mindhiába. Ami pedig még a tüntetést illeti: mindössze két képviselő – Józsa Csaba és Szűcs Mihály – volt jelen a szombati akciónál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz rosszlány kinn maradt Győrben

Több bejelentés érkezett az elmúlt időszakban a Kisalföld ügyeleteséhez azzal kapcsolatban, hogy hol az Eötvös parknál, hol a Nép utcában láttak magukat feltűnően kínáló hölgyeket. Holló Sándor győri rendőrkapitány szerint azonban nem emelkedett az utcai prostituáltak száma. Tíz lány továbbra is ott folytatja illegális tevékenységét, ahol ennek több évtizedes hagyománya van Győrött. Tovább olvasom