Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Tiltakozás a kamionok ellen

Harminc autóval demonstráltak pénteken Győr-Révfaluban a helyiek a 14-es főút  forgalma ellen.

Közel harminc személygépkocsival demonstráltak pénteken délután Győr-Révfaluban a helyiek, akik a vámosszabadi határátkelőhöz vezető 14-es főút nagy forgalma ellen tiltakoztak. A lakók szeretnék, ha az elkerülő út megépítéséig a kamionokat Rajka felé terelnék el.

A határátkelőhöz, illetve onnan Győr felé, naponta több ezer gépkocsi robog át Révfaluban. A Galántai, Zemplén és Kertész utcák lakóinak a türelme egyre inkább fogy, az évek óta tartó ígérgetéseknek a város részéről semmi látszata nincs.

Repednek a házfalak

A környéken lakóknak nincs nyugalmuk: a zaj elviselhetetlen, repednek a házfalak, az út hullámos a rengeteg kamion miatt. Egy korábban végzett 24 órás forgalommérés szerint egy nap alatt 11.400 gépkocsi haladt át a 14-es úton, amiből több ezer volt a 7,5 tonna feletti kamion.

Csak ígérgetés volt

Csontos József nyugdíjas már nem reménykedik benne, hogy megépül az elkerülő út, mert az évek óta tartó ígérgetésből semmi sem valósult meg. A helyzet pedig már tűrhetetlen: a zaj óriási, ablakot nem lehet nyitni, és így sem győzik törölgetni a lakásban nap mint nap felhalmozódott pormennyiséget.

Nem tudnak pályázatról

A demonstrációt szervezők nevében dr. Feledy István elmondta: szeretnék elérni, hogy addig is, amíg nem épül meg az elkerülő út, tereljék át a kamionforgalmat az autópályán Rajka felé. Feledy doktor közölte: az elkerülő úttal több mint tíz éve hitegetik a környékbelieket. Az európai uniós csatlakozás előtt azt ígérte a városvezetés, hogy a csatlakozást követően sikeres pályázatírás révén uniós forrásból nyert pénzből teremtik meg az elkerülő út építésének fedezetét. A lakóknak azonban nincs tudomása róla, hogy egyetlen ilyen pályázaton is indult volna a város, mint ahogy arról sem, hogy az őket foglalkoztató kamionprobléma megoldására pályázat kiírását valamilyen úton-módon szorgalmazták volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjemelésekről döntött a közgyűlés

Ivóvíz, szennyvíz, hulladékszállítás, kéményseprés – ezek azok a szolgáltatások, amelyek tarifái már biztosan emelkedni fognak Győrött január 1-jétől, miután a város közgyűlése tegnap elfogadta az indítványokat. A testület jóváhagyta a belvárosi parkolók egy részének megszüntetését is. Tovább olvasom