Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Tilosban parkolt a csíkos autó Győrben - fotó

Olvasónk küldte be azt a fotót, amin egy rendőrautó kétszeresen is szabálytalanul parkol.
Egyrészt szemben a forgalommal, másrészt mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen.

Szabálytalanul parkoltak: Egy bejelentés után a megjelölt lakáshoz siettek a rendőrök. A Győri Rendőrkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el az ügyben.
Szabálytalanul parkoltak: Egy bejelentés után a megjelölt lakáshoz siettek a rendőrök. A Győri Rendőrkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el az ügyben.


A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes megkeresésünkre elmondta:

– A Győri Rendőrkapitányság ügyeletére bejelentés érkezett családon belüli erőszakos cselekményről. A kapitányság ügyeletese a bejelentésben szereplő címre küldte a térségben szolgálatot teljesítő járőrt. A kiérkező rendőrök a megadott címhez legközelebbi helyen, a forgalmi sávval szembeni szabad parkolóban állították le a szolgálati gépjárművet, ezért nem észlelték a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyet kijelölő táblát. A megállásukat követően a bejelentésben megjelölt lakáshoz siettek, ahol a szükséges intézkedéseket megtették. Visszaérkezésükkor azonnal észlelték, hogy a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen álltak meg, ezért azt rövid időn belül elhagyták. Az intézkedő járőröknek ilyen esetekben – amikor szolgálati érdekből a KRESZ szabályaival ellentétes módon kell várakozniuk vagy megállniuk – be kell kapcsolniuk a szolgálati gépjárművük megkülönböztető fényjelzését. Az üggyel kapcsolatban a Győri Rendőrkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el, melyet követően dönt a szükséges és indokolt felelősségre vonásról és annak mértékéről.

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. jagelló 2012. december 23. 20:06
  „szetya

  Én annyit szólnék (nem szólnák, mint te) hogy sem rendőrről, sem civilről nem jó olyanképet látni, hogy szabályt, törvényt sért! Ugyanis mindenki követ el nap mint nap kisebb bakikat, de itt nem is ezekről lenne szó igazán! Ez a kép az elkeserítő rosszindulatot mutatja be, ami az átlag emberben lakozik az ún. "dögöljön meg a szomszéd lova is" magyar mentalitás végett! Mi magyarok mindig mindenkinek a kínján tudunk röhögni, mert az mindig könnyebb... és már írom is tovább, hogy ezeket leszámítva igenis jó itthon otthon lenni, magyarként élni, de úgy gondolom, hogy a többségnek sokat kellene még fejlődni az egymás iránti lojalitás és tisztelet terén!
  Egész biztos vagyok, hogy ezután a levél után is jön majd szarkazmus és pocskondiázás, de úgy vagyok ezzel, hogy mindenkinek azt kívánom, amit másnak kíván! Kellemes Ünnepeket!”
 • 88. Gab2000 2012. december 23. 14:59
  „zsoli

  a Kép a Liszt Ferenc utcában készült Győrött, és a kérdés második fele ott kint van egy tábla ha jól tudom 3db mozgássérült parkoló van egymás után.

  Kettő kérdésem, miért nem lett elszállítva onnan a jármű elméletben mint a közterület felügyeletnek, mint a rendőrségnek jogában áll.”
 • 87. FloheR 2012. december 23. 09:33
  „Véleményem szerint ha rendőrre lenne szükségem jobban felhábododnék ha még 10 percig csak a parkolót keresnék és nem intézkednének ami a dolguk. Remélem a kedves beküldő ezt is figyelembe vette. Ha majd neki lesz szüksége a hatóság intézkedésére kihívásukkor legyen kedves számolni a megfelelő parkoló kiválasztásával esetleg a parkolójegy megváltásával. UNDORÍTÓ amit a rendőrökkel művelnek ebben az országban.”
 • 86. Túrabakancs 2012. december 22. 23:09
  „Amilyen gusztustalan a fénykép beküldője, úgy az én szememben az a személy is megér
  egy misét, aki a nyomtatott Kisalföldbe is betette az ominózus esetet, a weblapról nem is beszélve.
  Nem ártana néha rostálni is, sok embert indokolatlanul meg lehet ilyen módon hurcolni,
  teljesen felesleges okokból kifolyólag. Biztos vagyok benne, szóbeli figyelmeztetéssel megússza a járőr,
  legalábbis remélem.”
 • 85. Mankapunka 2012. december 22. 16:23
  „Fertőzött manyus,régen láttunk. Mi van veled?”
 • 84. zsoli 2012. december 22. 15:39
  „Tisztelt Kisalföld, ha a mai naptól az összes gyökér fényképét beküldöm a parkolási, behajtási, közlekedési szokásokról, ugye mindet megjelenítik itt az oldalakon? VÁROM VÁLASZUKAT, addig is (természetesen az emberi jogokat figyelembe véve, mert azok vannak dögivel, csak a kötelességekről nem hallottak még) fogadják sok szeretettel, a beérkező email-eket!
  A cikkhez, és a fényképhez pedig annyit, hogy mindenki hibázik. A felelősségre vonás nem marad el! (sokan megnyugodtak?) Nem vagyunk szentek, nem vagyunk különlegesek, nincs két életünk nekünk sem egy-egy éjszakai családi konfliktusnál (mikor az italtól felerősödő érzelmű felek azt sem tudják miután rendőrt hívtak, hogy kinek az oldalára álljanak és amelyek számáról az átlag nem tud, csak meg van győződve, hogy milyen szép, nyugodt ez a Győr). Ahogy sokan írják, igen egyenruhát húztunk, vállaltunk valamennyiért egy hivatást, amit a kor, a rendszer által adott jogok, lehetőségek mellett csinálunk legjobb tudásunk szerint (természetesen vannak kivételek!)
  A kommentekben mindenki tudja a KRESZ szabályokat oda vissza! Ők lennének az elsők akik megpanaszolnák azt is, hogy pl. egy belvárosi intézkedésnél a szűk utcákban, lakóépületek között, az éjszaka közepén miért működtetem a villogó, vakító fényhidat, mikor az bevilágít a szobájába, és nem tud aludni.
  Minden egyes kommentet ki lehetne tárgyalni, de felesleges, hiszen mindenki látja a történteket valamilyen szemszögből. Aki köpköd, azt már bizonyára érte valami szankció a rendőrség részéről, és ezért nagyon haragszik a rendszerre. ...és indokolatlanul büntettek meg?
  Aki valamelyest belelát a fénykép mögött lévő történetbe, küldésbe, annak kívánom, hogy soha ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy a rendőrségnek sietni kelljen hozzájuk.
  A végére pedig: vajon hol készült a kép, milyen szabályt sértett, és miért nem a mögötte 10 méterre lévő szabad parkolóhelyre állt be? Persze mert ő is sietett, és akkor nem volt szabad parkolóhely! Reggelig?
  http://kepfeltoltes.hu/121222/IMG_3958_www.kepfeltoltes.hu_.jpg”
 • 83. kissziszi 2012. december 22. 13:49
  „Jó hogy nincs más dolgod karácsony előtt. Inkább vállalj önkéntes munkát,az is nagyon szórakoztató.”
 • 82. iparos 2012. december 22. 13:16
  „A rokkant kártyája kint van az ablakba!!!”
 • 81. szetya 2012. december 22. 13:03
  „én annyit szólnák csak hozzá,hogy jó néha látni olyan fotót,ahol a rendőr is törvényt,szabályt sért!ők is hibáznak,hibázhatnak...el kell ismerni,be kell vállalni,kell büntetés is,mert nekik kell példát mutatni!emberekből vannak...hibázhatnak,ENNYI!”
 • 80. páctivald 2012. december 22. 10:47
  „Ha legközelebb ismét járőrt küldenek a környékre hasonló esetben, majd akkor jól bekapcsolják a villogót...éés akkor majd jön az újabb nagytudású "tudósító", hogy mé´ köll mán itt villogni, iszen csak a szokásos esti csetepaté megyen!

  A lényeg, hogy mindenbe bele lehessen ugatni. Szánalmas.”
 • 79. AntiFricc 2012. december 22. 10:45
  „78
  Fertőzött manus beszél malacról, ez jó :D
  Bekk to szadesz!”
 • 78. manus-Fertő 2012. december 22. 10:34
  „vmi jobbikos malac lehetett a fotókészítő”
 • 77. gte325 2012. december 22. 10:22
  „52. tinta66 2012.12.21. 19:03 ...és egy hozzászóláson belül kétszer is (tovább nem olvastam) leírja, hogy megkülö"m"böztető... lehetsz rendőr, eszed ennyi, ruhát adnak...”
 • 76. Szitu 2012. december 22. 10:18
  „Büdösbogár fotókészítő.Azt kívánom,hogy mikor anyádat verik otthon családi erőszak címszó alatt,a rendőr arra hivatkozzon hogy parkolót keresett,azért késett.... Engem ez nem zavar. Ha éppen rokkantat vinnék oda éppen akkor,simán felállnék a járdára míg kiszáll, nem büntetnek érte. Ennyi. És vegye mindenki tudomásul.hogy rendőr tűzoltó,mentő nem köteles akció közben szabályokat nézni,neked meg kötelességed segíteni akár a közlekedésben,akár másban. Persze vannak nekem is dolgok amik nem tetszenek,mint például a Mosonmagyaróvári mentősök,akik minden alkalommal szirénát kapcsolnak a Kossuth úton a lámpa előtt, hogy ne kelljen még lassítani sem,nem hogy megállni.Aztán mikor átért,a jánosi felüljárón már ki is kapcsolja. A dologban az a nevetséges,hogy ezt akkor is megteszik,ha a kórház felől jönnek,mert akkor nincs is lámpájuk a jobbra kanyarodáshoz.”
 • 75. jagelló 2012. december 22. 10:05
  „Craft82

  Úgy gondolom, hogy nem olvastál eleget, oder nem is tudsz olvasni igazán! A rendőr azért ment oda, hogy segítsen másokon! Fogd már föl a csökött agyaddal, hogy küldésben volt a járőr! És ha hozzád kellett volna menni, akkor mi van? Akkor is ilyen nagy arcod lenne? Ja persze, kinek is lennél az útjába, ki irigyel tőled bármit is... legalább is a nemlévő eszedet irigyelné... így hát helyesbítek, te is egy lúzer idióta vagy, mint a kép gazdája...”
 • 74. db 2012. december 22. 09:53
  „65. gte325
  Ja, tényleg minek egyáltalán a rendőrség? Mert ha holnap felrúgnálak a Baross úton, nem tudnál kinek panaszkodni te idióta.”
 • 73. szabov 2012. december 22. 09:25
  „Úgy tűnik, mintha mentesítő körülmény lenne, hogy mivel ellenkező oldalról jött át szabálytalanul parkolni, nem látta a táblát. Mondjuk ha a másik oldalról rápillantott volna...”
 • 72. Lacika62 2012. december 22. 09:22
  „65. gte325 2012.12.21. 21:42 Te birka pásztor....Fogj kezet a fotóssal és csókoljatok meg egy mást!!!!!”
 • 71. Remy65 2012. december 22. 07:30
  „Gratulálok, fénykép Matyi!!!!!!! Nekem b....még karácsonyra bevásárolni sem volt időm napi 12-14 óra meló után, ez meg fényképezget 10.000-ért.....Mit dolgozhat hogy mindenhol ott van?”
 • 70. Techniker 2012. december 22. 01:57
  „Nem is értem hol van itt a probléma?: Valaki hibázott megkapja érte a beosztását. Amikor én hibáztam megkaptam érte a kis csekkemet. Hogy Ő elfelejtette azt a bizonyos kapcsolót átbillenteni megeshet. Ezért nem kéne pálcát törni felette! Csak az nem hibázik aki nem dolgozik!!!!!!!!!! A ,,kedves" fényképbeküldő valószínű, hogy nem a társadalom aktív tagja, hanem egy unatkozó áll-rokkant.......... ragozhatnám, de fölösleges. Aki érti az úgyis érti aki nem az nem is fogja!!!!! Gratula az ilyen szemétnek és találkozzon a sötét( rendőrmentes) utcában egy szatirral!”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évzáró a győri Petz Aladár-kórház szuperszárnyában

A program a szokásos volt, a helyszín egyáltalán nem: a győri kórház új, épülő szárnyának már… Tovább olvasom