Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Tilos lesz a dohányzás a játszótereken is

Győr - Tovább szigoríthatják a dohányzásról szóló törvényt, a játszótereken és az aluljárókban is tilos lesz rágyújtani. A győri játszótereken sokan nyúlnak a cigarettához és dobják el a csikkeket. A szülők egy része némi aggodalommal fogadta a hírt.
Győr több aluljárójában eddig is tilos volt a dohányzás, de a közeljövőben a játszótereket is szigorúbban ellenőrizhetik. A kisgyermekek közelében való füstölés, annak káros hatása, nem beszélve a játszótereken eldobott csikkekről, ami környezetszennyező, örök probléma. A törvény betartását jelenleg is az ÁNTSZ ellenőrzi, a tervezet szerint a közterület-felügyelőket is bevonják a munkába.

Truka István, a győri közterület-felügyelet vezetője a Kisalföldnek elmondta: – Ha valaki rágyújt, majd gyalogol 500 métert, és nem tudja hol elnyomni a csikket, nagy valószínűséggel valahol eldobja. A szakminisztériumnak tisztázni kell a feltételeket, az elképzeléseket az ügyben.

A közeljövőben szigorúbb ellenőrzés várhatja a dohányzókat a játszóterek környékén. Fotó: Szük Ödön

Radicsné Mikli Bernadett nyolcéves gyermekével jár naponta egy belvárosi játszótérre, a kislány szeret az osztálytársaival játszani. Az anya és férje is dohányzik, de a gyerekeik környezetét kímélik. Otthonukban sem gyújtanak rá, inkább kimennek az udvarra. Az édesanya jó ötletnek tartja a tervezetet, az elképzelést.

Hútvágnerné Schlögl Gabriella hat és fél éves unokájával tér vissza naponta egy kis kikapcsolódásra a belvárosi játszótérre. Szerinte bizony jócskán akadnak, akik a gyerekek közvetlen közelében dohányoznak. Úgy véli, itt az ideje a szigorúbb ellenőrzésnek. Az új szabály és büntetés körül azonban már most viták lehetnek: kérdés, vajon meddig tart a játszótér határa, ha például hiányzik a kerítés?

– Az ÁNTSZ mellett a közterület-felügyeletre is az eddiginél nagyobb feladat hárul, minden kérdést támogatok a tervezettel kapcsolatban – mondta el lapunknak dr. Bazsika Erzsébet, a megyei ÁNTSZ egészségvédelmi osztályvezetője. – Ez csupán egy kis lépés a család egészségének védelme felé, így munkatársaimmal együtt igazán annak örülnénk, ha a felhívást, a tervezet szigorát minél többen komolyan vennék.

Olvasóink írták

  • 1. tricseésnemválasztokmásiknevet 2008. március 04. 07:38
    „lehet itt tiltás,ellenőrzés,büntetgetés

    addig amig a dohányos emberek zömének kultúráltsága alacsonyabb mint a függőségükből adódó önzőségük addig falrahányt borsó az egész

    és én mint dohányos írtam a fentieket”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányzati segítség a vihar károsultjainak

Nagyszentjános - Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter meglátogatta a szombati… Tovább olvasom