Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Tilla és Fekete Dávid is bicajon

Családi napot rendeztek a Városház téren, amelyen több sztár is megjelent. Bringára pattant Till Attila és Fekete Dávid is.

Korábban Simon Róbert Balázs alpolgármester elmondta, Győr számára nem csak az élsport, de a szabadidősport is nagyon fontos, nem véletlen, hogy a Groupama Garancia Biztosító Zrt. által életre hívott programon városunk már harmadik alkalommal vesz részt.

Zöld mozgalom: Tillával és Fekete Dáviddal - Fotó: H. Baranyai Edina

Az alpolgármester emlékeztetett, 2007-ben egymillió forintot pedálozott össze a város, amelyet a Nagy Imre úti játszótér felújítására fordítottak, 2008-ban kerékpártárolókat nyert Győr, és reméli, hogy az idén is sikeresen szerepel a város. Hozzátette, az önkormányzat tervezi egy kerékpárkölcsönző és tároló felállítását, és a nyeremény ennek a célnak a megvalósítását segítené.

A családi nap regisztrált résztvevői között kerékpárok, hátizsákok és kerékpáros felszerelések találtak gazdára!

Olvasóink írták

 • 13. ombi 2009. szeptember 06. 18:14
  „Patriot, azt hiszem, láttam már azt a fazont, akit a körforgalmon átviharzani Te is.
  Akkor (még hajnali sötétben) a menetirány szerinti bal oldalon haladt rissz-rossz ócska, lámpátlan, megkockáztatom, talán féktelen roncs biciklijével. Természetesen semmi világítás vagy fényvisszaverő sem volt rajta. Így, bal oldalon hajtva áttekert a város egyik legkomiszabb kereszteződésén, szembe haladva a szabályosan besorolt autókkal. A kereszteződés után is folytatta az ámokfutását, s mert neki nem az út túlsó oldalán akadt dolga, ezért át sem ment oda. Szerintem a jeges frászt hozta az autósokra, egyáltalán, a többi közlekedőre.
  Tényleg hajmeresztő lehet, amikor az elsőbbségadás kötelező táblának fittyet hányva átvág a körforgalmon. Azaz... várjunk csak, ő nem biciklizhetett a körforgalomban! Ő csak az adyvárosi lakásától a Mészáros Lőrinc utcai garázsokig való úton használta a biciklijét, onnantól már az autójával ment tovább! Autósként pedig biztosan precízen ügyel, nehogy megszegje a KRESZ-t!
  Ha csak annyi szabálytalankodás volna az utakon, amennyi a KRESZ tényleges nem-tudásából következik, biztos vagyok benne, igen-igen sokat javulna a morál.
  Amivel nap mint nap találkozunk, az egyszerűen szándékos szabályszegés.
  Irányjelzés, ugyan minek! Kanyarodási szabályok megtartása, na ne nevettessük egymást kérem! Tilos parkolás, a forgalmat akadlyozva: csak a gyereket szedem össze az iskolából, már ez is fáj, köcsögök?
  Elsőbbségadás: majd adok annak, akinek akarok! Záróvonal, az meg mi?
  Szerintem ezt a mentalitást kéne levetni, talán segítene, ha a rendőrség egyrész példamutatással, másrészt következetes munkával az összes közlekedőt rákényszerítené a szabályos közlekedésre. Mint az e szempontból joggal csodált nyugaton.”
 • 12. viperetta335 2009. szeptember 06. 16:29
  „Ki az a Fekete Dávid? Pumukli reinkarnációja?”
 • 11. lzsuzsanna 2009. szeptember 06. 14:34
  „Én nagyon jól éreztem magam a biciklis napon és jól esett a finom alma is a letekert út után, köszönjük. Kár, hogy nincs több ilyen rendezvény, meg az is, hogy mi se szervezün, akik szeretnek biciklivel kirándulni:(”
 • 10. Patriot 2009. szeptember 06. 11:19
  „<moderálva> utálom a bicikliseket! ..ja és szigorúan KRESZ vizsgához kötném. Az lenne az igazi ha már kerékpárt is csak úgy lehetne venni,hogy arra jogosultságot szerzett a vásárló. Akinek nincs azok csak háromkerekű kis bringákat vásárolhatnának.

  Tisztelet a kivételnek de többségüknek fogalma sincs arról,hogy ők is szereplői a közlekedésnek,csak lehajtott fejjel tekernek mint a legelésző barmok.
  Irgalmatlanul utálom amiért a körfogalmakban lendületből betekernek holott ott van a pofájuk előtt az elsőbbségadás kötelező tábla.”
 • 9. dummy 2009. szeptember 06. 10:22
  „Autózom és elég gyakran bicajozom még télen is ha csak 4fok van.A bánatom az hogy kevés a kerékpár út és a belvárosban a sok kitelepült terasz és egyéb üzletek miatt még kevesebb a terület főként a kreszta pálffy czucor útvonalra gondolok.Amúgy csak Burgenlandba annyi a kiépített kerékpár út van mint az egész Magyarországon!Amúgy nagyon szeretek kerékpározni és én is elmentem tegnap a fiammal a püspök erdőbe kerekezni Tillékkel.Úgyhogy hajrá bringások!!!”
 • 8. Roben 2009. szeptember 06. 08:53
  „moderálva”
 • 7. rallydave 2009. szeptember 06. 08:08
  „Én szeretem az autokat is meg a bicikliket is!”
 • 6. ombi 2009. szeptember 05. 20:00
  „Patriot: szíved joga, bizonyára egészségedre válik.
  Én szeretem, ha valaki úgy közlekedik, hogy nem rondít a gyerekeim orra alá.
  Én szeretem, ha egy úton adott idő alatt hétszer annyi személy haladhat át, mint autóval.
  Én szeretem, amikor az orvosom azt mondja, rendben van az egészségem.
  Én szeretek ajtótól-ajtóig közlekedni.
  Én szeretem, amikor a napi útjaim során ismerősként üdvözölnek a velem együtt kerekezők.”
 • 5. Patriot 2009. szeptember 05. 19:11
  „Utálom a bicikliseket!”
 • 4. rallydave 2009. szeptember 05. 18:27
  „Én is voltam bár csak 5 percig 10 órakor.
  Akkor még 5-en sem voltak...”
 • 3. Csi-bi 2009. szeptember 05. 15:58
  „Rész vettem családommal a felvonuláson, ennyit tehettünk az ügy érdekében. Örömmel láttuk, sokan hasonlóan gondolkodtak. Szervezetten zajlott, és még a nap is kisütött. Jól éreztük magunkat, kellemes túra volt.Köszönjük mindenkinek, aki a szervezésben részt vett és a résztvevőknek is!:-)
  Nagyon várjuk a terv megvalósulását, mi élni fogunk majd vele!!! :-)”
 • 2. Roben 2009. szeptember 05. 13:55
  „Jo ötlet hogy egyre többen bringázzanak,támogatom!!Kerekezzünk minnél többen egy élhetöbb városért!!”
 • 1. Jandex 2009. szeptember 05. 13:22
  „az önkormányzat tervezi egy kerékpárkölcsönző és tároló felállítását,újvárosban már alig várják!!! :)))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangszer nélkül, étteremben se

Rock mint zajforrás címmel írtunk arról: a garázsbandák lakosokat zavaró kéretlen koncertjeinek a gyakori büntetések vethetnek véget. Olvasóink kérték, más zajok megszüntetési módjának is járjunk utána. Tovább olvasom