Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Thai doktoranduszok a Széchenyi-egyetemen

Az Európai Unió által támogatott "A közúti biztonság javítása Thaiföldön" témájú projekt keretében 10 thai vendége volt a Széchenyi Egyetemnek, s hat ázsiai doktorandusz hallgató (három Thaiföldről, egy-egy Indiából, Mianmarból és Vietnamból) tartotta meg beszámolóját doktori kutatásai előrehaladásáról.

Témáik között a baleseti adatnyilvántartás, a jelzőlámpás csomópontok, a felüljárók, a vasúti kereszteződések biztonságnak javítása és hasonlóak szerepelnek.

Mindegyiküknek van egy helybéli témavezetője és egy európai társ-témavezetője.

Ez utóbbiak a Széchenyi István Egyetem és a projektet vezető Weimari Bauhaus Egyetem tanárai - mondta el dr. Koren Csaba tanszékvezető egyetemi tanár, a Széchenyi István Egyetem Nemzetközi Projekt Központjának igazgatója.

A program során a projektben résztvevő thai egyetemek, az Asian Institute of Technology, a Naresuan University, a Prince of Songkla University és a Thammasat University tanárai, a győri Széchenyi István Egyetem oktatói, valamint meghívott magyar szakemberek tartottak előadásokat.

A thai doktoranduszok megismerkedtek a magyar úttervezési gyakorlattal és a közúti biztonságot javító intézkedésekkel is.

A Széchenyi István Egyetem hasonló témákon dolgozó doktoranduszai a thai partnerekkel közös publikációkat is készítenek.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítászáró műsor Győrben - képgaléria

A Beőthy Képző Iparművészeti Társaság tagjai november 7-én találkoztak, közös rendezvényen vettek… Tovább olvasom