Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Tévénézők panaszáradata

A győri kábeltelevíziózás hétfői megváltozása óta a lakosok panaszáradata öntötte el a Kisalföldet. Úgy tűnik, a vártnál is nehezebb az áthangolódás az új csatornákra, műsorcsomagokra, árakra.
A Kábeltelevízió Szolgáltató Kft. május 27-től új programcsomagokat, árakat vezetett be Győrött, és az átalakítás a készülékek áthangolását is szükségessé tette. A kft. erről széles körben – a Kisalföldön keresztül is – tájékoztatta a lakosságot, ám ennek ellenére több olvasónk keserűen vagy felháborodva hívta fel lapunkat. A tévénézők kifogásolják az áremelést, a műsorcsomagok önkényes összeállítását, a készülékek külön pénzbe kerülő áthangolását. A legdühösebbek azok voltak, akik elavultabbnak számító készülékeiken több csatornát nem tudnak fogni, hiába fizetnek rá elő.
A felügyelő tehetetlen
Kábeltévés ügyekkel a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség korábban sokat foglalkozott, ám csak részsikereket ért el, tudtuk meg a szervezet igazgatójától. Simon István úgy véli, külön jogszabály kellene erre a problémás területre. A napokban is érkeztek panaszok hozzájuk, de többségükben nem illetékesek. A csatornakiosztási szabályozás a hírközlési felügyelethez tartozik, az áremelés pedig a versenyhivatalhoz. A szolgáltatói szerződés vitás ügyeiben a békéltető testület és a bíróság az illetékes.
Fórumot szerveznek
A győri gondokról Horváth László, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) megyei szervezetének elnöke is tud. Elmondta, hogy a hasonló esetek országszerte felháborodást keltenek, ezért az OFE nemrégiben gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult. Ő pedig a helyzet rendezése végett lakossági fórumot hirdetett június 6-án, csütörtökön délután négy órára az Arany János utcai TESZ-székházba. A találkozóra meghívta a szolgáltató, az önkormányzat és fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit.
Nagy erőket mozgósítva
Olvasóink kérdéseit tolmácsoltuk a kábel-tv kft. ügyvezető igazgatójának, Bercsényi Péternek, aki elmondta, hogy a jogszabályok tették szükségessé az átalakítást. Leszögezte: cégük megduplázta a csatornák számát, de áraik még most sem érték el az országos átlagot és szolgáltatásuk csak a hozzáférésre vonatkozik. Belátja, hogy a készülékek egyre bonyolultabbak, de kezelésükre a lakosok is felkészülhetnek. Aki mégsem tud bánni sajátjával, annak előzetesen ismerős segítségül hívását javasolták és kibővített szakembergárdájuk is igyekszik mielőbb minden sürgős esethez eljutni. Cégük az elavultabb tévével rendelkezőket a tunercsere támogatásával és eladási akció szervezésével tudja segíteni. Megtudtuk tőle azt is, hogy a műsorcsomagok összeállításánál a forgalmazók feltételei szabnak kereteket számukra, 3-nál több csomag működtetése pedig nem lenne ésszerű, illetve nagyon sokba kerülne. Az I-es csomag viszont továbbra is 260 forintba kerül és az azzal elérhető tíz adás minősége javult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaktuszvarázs

Különleges kiállítás lesz szombaton és vasárnap Győrött a Gyermekek Házában (Aradi vértanúk útja… Tovább olvasom