Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Tetőteret kap a gönyűi óvoda

A napokban jelentős uniós támogatással megkezdődött a gönyűi óvoda 117 millió forintba kerülő teljes felújítása.


Korszerű új helyiségekkel is bővül az intézmény, amely ősztől egyszerre képes lesz fogadni a település összes óvodáskorú gyermekét.

Az esős, viharos időjárás ellenére a múlt héten felvonultak a kivitelezők, és a régi pala tetőszerkezet bontásával megkezdődött a gönyűi óvoda rég várt felújítása és bővítése. A munkálatok során szinte a teljes épület fölé magasított, új tetőtér kerül, benne korszerű, új funkciókat nyújtó helyiségekkel – tudtuk meg Major Gábor polgármestertől. A teljes bekerülési összeg 117 millió forint, ebből sikeres uniós pályázat révén 85 milliós az EU-forrás, a többit a település önrészként fedezte.

Elkezdték: Gyorsan haladnak a kivitelezők a gönyűi óvodánál, szeptemberre az épülettel és a parkosítással is végezniük kell. Fotó: H. B. E.
Elkezdték: Gyorsan haladnak a kivitelezők a gönyűi óvodánál, szeptemberre az épülettel és a parkosítással is végezniük kell. Fotó: H. B. E.

Nem csupán az elöregedett palaszerkezet indokolta az intézmény felújítását, hanem a mérete és az igénylők száma is. Eddig nem volt képes az összes gönyűi óvodáskorút befogadni az épület, így működtek csoportok a szemközti volt laktanyában is, amely a bővítés után más célokra felszabadítható lesz. A régi óvoda pedig a külső-belső felújítás mellett új nyílászárókat is kap – kivéve a kisebb keleti szárnyat, amelyet már korábban felújítottak. A tetőtérben új csoportszobák, az allergia és az asztma ellen hatékony kezelést nyújtó sószoba, ezenkívül teakonyha és egy úgynevezett ˝detektívszoba˝ kapnak helyet. Ez utóbbiból tudják figyelemmel követni a sajátos nevelési igényű gyermekekre felügyelő, gyakorlatukat töltő győri tanítóképző főiskolások a fejlesztőjátékokat, logopédiai foglalkozásokat.

A munkálatokkal a szeptemberi évnyitóig kell elkészülnie a kivitelezőnek. Nemcsak az épület, a környéke is megújul: az építkezés után tereprendezésre, parkosításra 13 milliót fordítanak a keretből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyászol a győri egyetem: elhunyt Valdinger MIhályné Edit

Életének 51. évében elhunyt Valdinger Mihályné született Varga Edit, aki 1976. szeptember 6-tól… Tovább olvasom