Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Téti távozók

Lemondott az alpolgármester Téten és nyugdíjba vonul a város legjelentősebb munkaadójának, a Sokoró kft.-nek a vezetője. Azonban mindketten csak posztjuktól válnak meg, eddig sikeresen végzett munkájukat továbbra is folytatják.
Március elsején vezetőváltás történt a téti Sokoró kft. élén: Majsa Sándor vezérigazgatótól fia, ifjabb Majsa Sándor vette át a stafétát és ügyvezető igazgatóként irányítja a térségben meghatározó szerepű vállalkozást.

Vezérváltás a Sokorónál

Majsa Sándor önként távozik posztjáról. Maga kérte nyugdíjazását, mert már betöltötte 64. életévét. Át akarta adni a döntési felelősséget és a vele járó lehetőséget a fiataloknak. De nem válik meg teljesen a gyártól, melyet 30 évig vezetett. Tulajdonos marad és hetente néhány alkalommal bejár az üzembe. A szinte nulláról induló gyárban a gazdasági változások számos buktatóját, örömét élhette meg és szép örökséget hagyhatott hátra. A Sokoró termelésének 90 százaléka ugyanis vezető nyugati autógyárakba kerül. A dolgozók tulajdonában lévő kft. taggyűlése választotta utódjául ifjabb Majsa Sándort.

Lemondott az alpolgármester

Bánfi Lajos négy éven át volt önkormányzati képviselő Téten és az elmúlt ciklusban két éven keresztül alpolgármesterként dolgozott. Hogy jól végezte feladatát, az is jelzi, hogy a legutóbbi önkormányzati választásokon indulva a legtöbb szavazatot kapta. Mégis le kellett mondania tisztségéről és mandátumáról, mert munkaadója, a megyei önkormányzat főjegyzője összeférhetetlenséget állapított meg esetében.

Az indok szerint a megyei önkormányzat illetékessége kiterjed Tétre is, ám az önkormányzati törvény szerint megyei és települési önkormányzat közt nincs függőségi viszony. Ezért Bánfi, aki 2000 augusztusa óta dolgozik a megyeházán – jelenleg a területfejlesztési és vagyongazdálkodási osztályon –, az összeférhetetlenségre vonatkozó szabályozást nem tartja egyértelműnek. Továbbra is folytatja a téti civil szervezetekben megkezdett tevékenységét. Úgy véli, lakosként is sokat tehet a városért. Megüresedett képviselői székébe Somogyi István került, alpolgármesternek Ackermann Lászlót választotta a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szándék van, pénz nincs

Erről rendezett a Kisalföld kerekasztal-beszélgetést, amelynek résztvevői voltak: Balogh József,… Tovább olvasom