Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Téti Rockfesztivál - Megduplázzák a hangerőt

Tavalyi rockfesztiválja hangerejét idén a szó szoros értelmében megduplázza Tét, és az önkormányzat azt reméli, ezúttal a zenei program révén messzire elhallatszik a város hírneve.

A tizenhét fellépő várhatóan tízezer embert vonz a városba.

Mintegy háromezer ember vett részt az elmúlt évben a Téti Rockfesztiválon, amit akkor tartottak meg először. Idén új nevet kap, mert a Tét Festet külföldiek is megértik és fiatalosabban, frappánsabban hangzik. Június 4-én és 5-én a sportpályára a korábbinál jóval nagyszabásúbb zenei rendezvényt terveznek, több fellépővel, kétszer akkora hangerőt biztosító felszereléssel – Sziget-hangulatot kicsiben.

Nemrég az önkormányzati képviselők a szervezők beszámolóját hallgatták meg. Bizonyosságot akartak nyerni többek közt arról, hogy mindent megtesznek a közbiztonságért, az áramellátásért. Ugyanis utóbbival tavaly gondok akadtak és ez a lakosoknak is hátrányt okozott.

Panaszkodtak többen a zajra is. A városatyák mégis a folytatás mellett döntöttek. Szabó Ferenc polgármester szerint igazodni kell a fiatalokhoz, be kell látni, a rockot szeretik. ˝Nem hívhatjuk őket nótaestre!˝

Június 4-én és 5-én a sportpályára a korábbinál jóval nagyszabásúbb zenei rendezvényt terveznek, több fellépővel, kétszer akkora hangerővel.
– Az időseknek adniuk kell valamit a környék fiataljainak, ami nekik szól. Ha magukénak érzik a fesztivált, erősebbé válik kötődésük szülőföldjükhöz. Ezt egy ilyen ˝vénembernek˝ is észre kell vennie, mint amilyen én vagyok – hangoztatta a polgármester és hozzátette: ˝nem lehet csak tiltani, ennyit áldozni kell a fiatalokért˝. Két napra türelmét kéri az idősebbeknek, akik nem szeretik ezt a fajta hangerőt. Kéri, készüljenek rá előre. Úgy véli, ha a fesztivál ügyében engednek, akkor eredményesebben ragaszkodhatnak máskor a nyugalmukhoz.

Az önkormányzat ingyen biztosít helyet a programhoz, közreműködik a szervezésben, de azt nagyrészt vállalkozóra bízza. Így is potom áron juthatnak a városvezető szerint a rockerek jegyhez, elővételben két napra 2900 forintért. Célja az is a rendezvénynek, hogy többen kíváncsiak legyenek Tétre.


Rockhangulatban

Két színpadon kora hajnalig szinte folyamatosan szól majd a zene. A fellépők közt lesz a C. S. E., Polgár Peti zenekara, a Sing Sing +, a Bon-Bon, a Sub Bass Monster, a Belga, Pető Krisztián, a Barbárok, a Can’t Steak English, a Retro School Band, Deák Bill Gyula, a Benzin, az Auróra, a Tankcsapda, az Ego Projekt, a Rubicon, a Jim Fizz és a gyarmati Old Rockers. Műsorvezető: Abaházi Csaba. Az önkormányzat múzeumát nyitva tartja, hogy a Kisfaludy-kultusz ápolását bemutassa és olyan propagandát biztosít, ami a térség turisztikai értékeit megismerteti. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mielőbb csatorna kell a szennyvíznek! - veszélyben a révfalui ivóvízbázis

Győr-Sárás - Több mint 150 háztartás szennyvize terheli az évekkel ezelőtt még hétvégi kertes övezet… Tovább olvasom