Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Téten is megtörténhetett volna

Győr - A Téten meglőtt Hancz Péter – két műtét után – kedden hagyhatta el a kórházat, otthon lábadozik. A fiatal törzszászlós megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy intézkedés közben lelőtték esztergomi kollégáját.
Mint mondta, az ő története is végződhetett volna tragikusan.

Orvosai kiengedték a kórházból kedden a január 18-án Téten meglőtt Hancz Péter törzszászlóst. A fiatal rendőrt megviselték a műtétek, nagyon lefogyott s még nehezen mozog. A lövöldözés napján kivették jobb veséjét, epehólyagját, s összevarrták a sérült patkóbelet. Később újabb műtétet kellett elszenvednie váratlan probléma miatt. Amikor otthonában kedden délután felkerestük, annyit mondott, neki szerencséje volt.

– Megdöbbentem az esztergomi kolléga tragédiájának hallatán. S az is meglepett, hogy egy hónapon belül kétszer is megtörténik szinte ugyanaz a szituáció, hogy egyszerűnek tűnő intézkedés közben rálőnek a rendőrre. Ráadásul kilenc milliméteres, erős tűzerejű fegyverrel. Elgondolkodtató, hogy akár velem is megtörténhetett volna, s akkor most a föld alatt vagyok. Esetleg úgy talál el, hogy lebénulok – mondta elgondolkodva Hancz Péter.

A törzszászlós sietett hozzátenni, az Esztergomban lelőtt rendőrhöz képest ő jól megúszta, annak ellenére, hogy nem érzi igazán jól magát, leépült korábbi önmagához képest.

– Amikor velem történt, ott a helyszínen igazán fel sem fogtam. Amint kiszálltunk a járőrautóból, egy ütést éreztem, mint akit oldalba vágtak. Kollégám mondta, hogy lőnek ránk. A nagy fájdalomtól összegörnyedtem, s az autó mögé bújva éreztem, hogy folyik le valami meleg a derekamon. Ekkor gondoltam arra, hogy vérzek, s már csak egy érdekelt, mentőbe kerüljek, s vigyenek a kórházba – emlékezett vissza a januári reggelre Hancz Péter.

A Téten meglőtt Hancz Péter megdöbbent az Esztergomban történtek hallatán. Fotó: Krizsán Csaba

Arra a felvetésünkre, hogy golyóálló mellényben talán nem sérül meg, Péter felállva mutatta meg, hogy nyaktól derékig ér a merev mellény. Állva viselhető, de az autóban ülve felnyomódik az állon, vezetni szinte lehetetlen benne.

– Amint kiléptünk a kocsiból, azonnal lőttek ránk. Még a csomagtartóig sem jutottunk volna el, hogy kivegyük a mellényt. Talán akkor, ha az első lövés nem talál el. Ott, akkor a kollégák és a mentők is önfeláldozóan viselkedtek, nem estek kétségbe, pedig megtehették volna. Köszönöm nekik a segítséget, s mindenkinek, aki drukkolt nekem s aggódott értem – hálálkodott a lábadozó törzszászlós.

Orvosai még legalább féléves lábadozást jósolnak Hancz Péternek – legalább 15 kilót fogyott a három és fél hét alatt –, de szó esett a szolgálatról is.

– Egyelőre fel kell épülnöm, nem akarok a munkára gondolni. De biztosan másként fogok majd az intézkedésbe. Tizennégy év után az ember rutinból dolgozik, de ha már ilyen egyszerűnek tűnő esetekben is számítani kell a legsúlyosabbra, óvatosabban megyek ki. Egy életem van, egyszer szerencsém volt. Nem biztos, hogy még egyszer az lesz. Esztergomi kollégámnak nem volt szerencséje – jegyezte meg elgondolkodva a törzszászlós.

Arra a kérdésünkre, hogy megfelelően védik-e a törvények a rendőröket, Hancz Péter annyit válaszolt, nem tiszte ezt megítélni...

Olvasóink írták

 • 15. SZANDRA 2008. március 08. 12:02
  „KÉRDÉSEM!! AKI FEJBE LŐTTE MAGÁT! A SZŰLEIT KI RABOLTÁK
  MEG LETT A TETTES????”
 • 14. bognár éva 2008. március 01. 16:46
  „rettenetes ami történt vele.én megemelem tiszteletbeli kalapom a rendörség minden egyes tagja előtt. engem megtámadtak kiraboltak azóta is teljes gözzel keresik az elkövetőt és tartják bennem a lelket,hogy próbáljak megnyugodni.”
 • 13. Petra79 2008. február 15. 20:16
  „attu, te sötétség fejedelemisten! ezt olvasd el: http://index.hu/politika/bulvar/melleny1539/
  "Egy golyóálló mellény ára 150 ezer és 400 ezer forint között van, a rendőrség nem tervezi nagyobb mennyiség beszerzését."”
 • 12. attu 2008. február 15. 19:52
  „sziasztok!
  a mellény NEM kerül 250.000-be,
  lehet,ráállok az importjára,ha lesz spanom ,még a közbeszerzési pályázatot is megnyerhetem...ha van pénzem.
  vágod petra79? te sötétség fejedelemistennője...
  részemről ennyi,véleménytetk van-tiszteletben tartom.jó éjt!”
 • 11. Petra79 2008. február 15. 18:32
  „atti! te nagyon ostoba vagy! miből gondolod, h egy rendőr meg tud venni egy 250 ezer forintos mellényt? te nagyokos! no comment (szintén egy nem rendőr)”
 • 10. kopasz 2008. február 15. 16:42
  „Az a helyzet, ati barátom, hogy te úgy csalsz az adóddal ahogy akarsz és annyit teszel zsebre a vállalkozásodból a kiskapuk révén amennyit nem szégyelsz!A nyomorult rendőr is adózik csak, hogy tőle az utolsó fillérig behajtják az adót!Ez az dófizetős duma az amerikai filmekben elmegy!Mert ott a rendőr nem adózik!A rendőr csak a srendszeresített szolgálati fegyverét használhatja úgy ,hogy ne rizsázz itt!”
 • 9. atti 2008. február 15. 10:37
  „szia ozo!

  igazad van,szükség van rájuk.máskülönben vállalkozó vagyok,és én keresem meg azt a pénzt,amiből az ő és egyéb közalkalmazottak fizetése ki van fizetve.A nyugdíjkorhatár eléréséről meg nem is álmodok egy súlyos betegség miatt...
  Találkoztam rendőrrel,aki nem bízott a szolgálati fegyverében,és vett egy komolyabbat.A mellénnyel is megteheti bármelyikük ugyanezt...van rá pénzük.
  Az intézkedésről meg annyit,hogy némelyikük sem mellényben,sem anélkül nem tud normálisan intézkedni.
  Én vagyok az egye számú közellenség,mert lejárt a zöldkártyám???
  Egyébként fel sem vennék rendőrnek senkit 180cm,és 90 kg alatt.Jó volna,ha a rendőr visszanyerné a tekintélyét,bár a mai rendőrségünkrő jelentősen megoszlik az ország véleménye.”
 • 8. ozo 2008. február 14. 19:20
  „"kedves" atti!
  Ne sipárogj, a te minkahelyeden is van amin javítanál, hogy jobb, kényelmessebb legyen neked. Hacsak nem munkaadó vagy, mert akkor le se szarod. Te is majd elmész jó kis nyugdíjjal. Emlékezz, a korkedvezményt elvették tőlük. Legfeljebb téged nem érint az a veszély, hogy egy pszicho lelő. Könnyen osztogatod az észt, azt se tudod miről írsz. Ha felveszi a mellényt, nem tud intézkedni. Ha nem lelövik. Pedig csórikám a családját akarta "csak" eltartani. Most mondták a hiradóban, hogy egy olan mellény, ami viselhető 250.000.-Ft. Láttam NGeon dok filmet, a rendőrt megmentette. Viselhető volt. Itt még nem ér ennyit egy rendőr. Pedig szükség van rájuk. Egy nemrendőr.”
 • 7. atti 2008. február 14. 18:40
  „üdv.
  ezek szerint "kedves" kopasz,Te is szakmabeli vagy!-rendőr....
  nem kellene válogatnotok,az van,amit kaptok!fel kellene talán venni,mégha nyakban egy picit szorít is!nem a csomagtartóban a helye.
  Vegyétek már végre tudomásul:azért mehettek nyugdíjba jó pénzzel,mert az ilyen esetek sajna benne vannak a pakliban.
  Nagyon sajnálom a kollégátokat,de a téti esetből tanulni kellett volna.
  Másrészről,nem tudom,kit fikázol,ha rendőr vagy,téged nem vizsgált meg psychológus?
  -mert ha igen,legfeljebb a matchboxok löködőit zaklathatnád ellenőrzés címén...........”
 • 6. csicsu 2008. február 14. 15:45
  „Kopasz ezt nem itt kéne megirnod !!!!!!! Tapintatlan tahó!”
 • 5. kopasz 2008. február 13. 15:00
  „Adjatok normális mellényt és nem kéne már az életünkön spórolni köcsögök!”
 • 4. sanya 2008. február 13. 14:58
  „Látjátok ez a baj nálunk!Még egy halálos lövést túlélő rendőr sem mondhatja meg a véleményét őszintén!!!!!!!!”
 • 3. fancsi23 2008. február 13. 12:51
  „Nem lehetett felkészülve az esztergomi rendőr, nemis volt ilyen helyzetben soha. Eddig határőr volt, munkahelyének megtartása miatt kellett a rendőrséghez mennie dolgozni. Szörnyű és elgondolkodtató!! Sajnálom és erőt kívánok a családjának! Hancz úrnak pedig mielőbbi gyógyulást és kitartást!”
 • 2. Kalóz 2008. február 13. 12:40
  „Sajnos tényleg az utolsó mondat a lényeg.”
 • 1. Steve 2008. február 13. 09:47
  „At utolsó mondatban a lényeg!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyarok fele internetezik

Európai Unió - Minden negyedik magyar internetező használja banki műveletekre a világhálót, és… Tovább olvasom