Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Tét nem mond le a fejlesztésekről

Intézményei működtetésének költségei miatt alig jut fejlesztésre pénze a téti önkormányzatnak, ezért költségvetését hitellel egészítette ki.
Sokoróalja térségi központjának a városi rangra emelkedés kevés anyagi előnyt jelentett, ugyanis az előléptetés új feladatokat adott a településnek és ezeket a képviselő-testület teljesíteni is akarja. Ezt a szándékot tükrözi az önkormányzat nemrég elfogadott éves költségvetése is. Tét idén 538,5 millió forinttal gazdálkodhat, úgy, hogy a fejlesztések érdekében 18 millió forint hitelt vesz fel, tudtuk meg Szabó Ferenctől. A polgármester elmondta: akárcsak a többi települési önkormányzat, Tét is nehezen teremti elő a bérkiáramlás fedezetét. Megemlítette, hogy az óvoda 22 millió forint központi támogatást kap, de csak az ott dolgozók bére éves szinten 49 millió forintot tesz ki. Az iskola működési költségeihez is az önkormányzatnak kellett 197 millió forintot hozzátennie.
Mindennek ellenére a városvezetés nem akar lemondani az előrelépést jelentő terveiről. A regionális pályázati alapból tavaly nyert támogatás révén már elkezdődött a helytörténeti múzeum létrehozása. Emellett az önkormányzat megvette az áramszolgáltató téti épületét. Abban földhivatalt akar kialakítani. A volt téeszirodát is megvásárolta, mert az összes olyan szervezetet egy helyre akarja telepíteni, mely térségi feladatokat lát el.
– Már készülünk a háromszintes közigazgatási rendszer bevezetésére és egy olyan centrum létrehozásának alapjait teremtjük meg, melyben a későbbiekben a környéken élők a hivatalos ügyeiket gyorsan, egyszerűen intézhetik. Ennek érdekében a pályázati lehetőségeket igyekszünk minél jobban kihasználni – szögezte le a polgármester.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maga a mérés okozta a zavart

A bácsai hulladékégető által kibocsátott szennyezőanyag átlagosan a határérték tíz százalékát sem… Tovább olvasom