Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Tét első szállója: kerékpáros-panzió

A téti Kisfaludy panzió kivitelezésének munkálatai a befejező szakaszba értek, így hamarosan megnyílik megyénk legfiatalabb városának első szállója, mely a kerékpáros turistákat is a Sokoróaljára akarja csalogatni.
Az épülő szálloda
Ahol a Győr felől vezető út Téten elágazik Pápa és a Rábaköz irányába, hamarosan kerékpáros-fogadó nyílik. A Téti Építőipari Szolgáltató Szövetkezet ugyanis irodáinak, műhelyeinek egy részét átalakította és a kétszintes épületre tetőteret húzott, hogy a város központjában szállót üzemeltethessen.

– A kivitelezési munkálatok ugyan a hosszú tél miatt az eredeti tervekhez képest kissé megcsúsztak, de még így is sikerült elérni fő célunkat: a Kisfaludy Kerékpáros Panzió már idén nyáron vendégeket fogadhat. Már csak apróbb hiánypótlások vannak hátra. A takarítás és a bútorozás után kitárja kapuit a város első szállója, mely a panziókban szokásos áraknál olcsóbban kínál szálláslehetőséget kezdetekben – nyilatkozta lapunknak Nagy Mihály szövetkezeti elnök, aki reméli, hogy a fogadó kihasználtsága már ebben az évben eléri a 20–35 százalékot, később, a szolgáltatások bővítése révén pedig ezt jóval meghaladja. A működtető ugyanis tenisz-, kézi- és röplabdapályát is ki akar alakítani a közelben. A kerékpártároló, a -szerviz és az őrzött parkoló pedig már idén a turisták rendelkezésére áll.

Mindezekre az előnyökre akarja alapozni az 1952-ben alapított, több mint 170 üzletrész-tulajdonos kezében lévő szövetkezet a szállója reklámját. Főtevékenysége továbbra is az építőipar marad, de várhatóan a mintegy 100 millió forintos beruházása is beváltja a hozzá fűzött reményeket.
A 21 meleg színvilágú szoba többsége 2 ágyas, de lesz családok számára 2 helyiségből álló lakosztály is. A szobák mindegyikéhez tartozik zuhanyzó. A kényelmet emellett tágas társalgók, előadótermek, étterem szolgálja és a kilátás is gyönyörködtető. Így a vendégek kedvet kaphatnak a környék borpincéinek, műemlékeinek felkereséséhez.


A szállóról, melyre a város az idegenforgalmát alapozhatja, a helybeliek véleményét is megkérdeztük. Józsa Norbert szerencsésnek tartja, hogy a település előléptetése után két évvel elkészül Téten a panzió. Szerinte ez is a városiasodást szolgálja, a fejlődést jelzi. Úgy véli, üzletekkel jól ellátott a település, a fiatalok letelepedését kellene még segíteni. Nagy Istvánnénak szintén az a véleménye, hogy hamarosan szép épülettel gazdagodik Tét. A funkciójából adódó előnyöket viszont szerinte a helybeliek csak később élvezhetik. Egyébként pedig annak örülne, ha a városban, ahol van elég álláshely, a munkalehetőségek választéka tovább bővülne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A második győri csata

A győri csata 194. évfordulóján újból összecsaptak Napóleon seregei az osztrák–magyar… Tovább olvasom