Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Teszteltük a győri új uszodát - A hajszárítók sorsát is megtudtuk - videó, fotók

Két hétig tart még az új sportuszoda próbaüzeme. A december végére elkészült medencét és létesítményt mi is leteszteltük. Vannak még hibák, összességében négyest adtunk.
Négyszáz forint a belépő a próbaüzem alatt. E mondat két fontos tényt rögzít: megfizethető áron bárki úszhat Győr új uszodájában; de el kell fogadnia, hogy próba alatt van a létesítmény, így nem biztos, hogy minden tökéletesen fog működni. Nem is működik minden tökéletesen.

Kipróbáltuk az uszodát. A parkolás egyelőre semmiféle problémát nem jelent, ennek legfőbb oka, hogy nincs zsúfolásig tele a medence úszókkal. Az eddigi statisztika szerint hétköznapokon 200 vendég az átlag, hétvégente 300-350. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy pályánként egy-két ember úszik. A belépéshez és a szekrényekhez használatos órák végre olyanok, hogy a vékony csuklójú ember kezéről sem csúsznak le – ez ötös.

Az öltöző könnyen megközelíthető, koedukált. Ami viszont továbbra is hiba (a próbaüzem nyitásakor is ezt panaszolták a vendégek), hogy nincs mindenhol fogas. Harsányi Ferenc igazgatót amikor szembesítettük ezzel, fejbólintással felelt: igen, sajnos folyamatosan eltűnnek az egyébként olcsó fogasok. Ne szépítsük, ellopják azokat. Hatszázat rendeltek ugyanakkor, így van még elég a pótláshoz. Jó tanács a részünkről: ha valaki olyan szekrényhez kap kulcsot (órát), amelyben éppen nincs fogas, nézze meg a szomszédos szekrényt, ott remélhetőleg talál egyet, azt használhatja.

Videó: Sudár Ágnes


A medencékkel nincs gond. Korábban azonban voltak családok, akik hoppon maradtak, mert a tanmedencét nem nyitották meg a gyerekek számára. Az igazgató elmondta, az volt az oka, hogy előzetesen nagyon-nagy számú igény jelentkezett szervezett úszásoktatásra, s attól tartottak, hogy az órákat megzavarják a fürdőzők. Ezért zárták be a kismedence üvegajtaját. Kiderült azonban, hogy az igényekhez képest a valós foglalás jóval kisebb, így most nyitva a kismedence is. Az ajtón azonban tábla figyelmeztet: „Oktatás alatt, hétfőtől péntekig 17-19 óráig úszóvendégeknek zárva a tanmedence." Megkérdeztük az igazgatótól, honnan tudhatjuk, hogy a gyerekekkel érdemes-e elindulni az uszodába, hogy ne járjunk pórul, mert egy másik, szervezett úszásórába botlunk. A válasz az volt, hogy a honlapjukon nyomon követhetjük majd a medencefoglalásokat. A gond az, hogy nincs még honlap, s egyelőre egyértelmű válasz sem, hogy mikorra készül el...


Galéria! Teszt az uszodában


A levegő viszont hideg úszás után. Ez leginkább a meleg vizű kismedence után érezhető. Harsányi Ferencet ez sem lepte meg: „A hőfok beállítása, a gépészeti finomhangolás hosszabb időt vesz igénybe. Ezen dolgoznak a szakemberek, lesz megoldás."

A hajszárítókra érkezett a legtöbb panasz szerkesztőségünkbe. Valóban, most is három készülékre ráírták, hogy rossz, ne is próbálják használni. „Mindet lecseréljük. Kiderült, ezeket a készülékeket ötszáz forintos darabáron, tömegben dobták piacra. Ezt a kapacitást pedig nem bírják. Helyettük teljesen más típusokat hoz az alvállalkozó, a rosszakat már ki sem cseréljük."

Zavaró az is, hogy egyetlen tükör sincs a hajszárítók mellett. „Az is lesz, már úton van." 

 
˝A lehetséges 22 darab hajszárítóból már 10 darab működésképtelen˝- írta olvasónk szerdán, fotót is küldött. Levele után teszteltük az uszodát.

Fotó: Tudósító
Fotó: TudósítóA szauna nem működik, mint kiderült, majd csak februárban nyitják meg. Látogatásunk napján, vagyis pénteken készültek el a szakemberek a padok javításával – új szögben helyezték el azokat. Egyelőre nincs hivatalos döntés a jegyárakról, de annyit lehet tudni, hogy a szaunáért külön kell fizetni (csak szaunára szóló jegy nem lesz), s a cél a megfizethető kategória elfogadása.


A zuhany (a női lenti) járólapozását is újra kell csinálni. A víz ugyanis nem úgy folyik le, ahogyan kellene. A gyakorlatban azt jelenti, hogy az egyik zuhanykabinból átfolyik a másikba, illetve ha sokan használják egyszerre, akár a folyosóig is elér.

Végül pedig egy szolgálati közlemény: magányos fürdőruha keresi gazdáját, amelyet sporttársunk a női zuhanyzóban felejtett. Különös ismertetőjele nincs, csak annyi, hogy minden bizonnyal megjárta azokat a medencéket, mint mi. Egy biztos: nem fáradt el úgy, ahogy az ellustult megtalálója.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párizs hatása elérheti a vámosszabadi állomást?

A múlt hét rémálma után a világ minden országában beszédtéma lett a bevándorlás. Nálunk is. A… Tovább olvasom