Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Teszt a győri KFC-ben: megkóstoltuk Sanders ezredes csirkéit - fotók

A kisalfold.hu négyfős csapata próbára tette a gyorsétterem Árkádban nyitott üzletét. Jó-rossz, minden véleményünk a KFC-ről!
Mint arról beszámoltunk, a világ egyik legnagyobb gyorsétterem lánca október elején nyitotta meg legújabb magyarországi üzletét a győri Árkádban.

Nézzük, mennyire jött be négyfős társaságunk a győri Kentucky!

Mint anno Vágó István műsorában: Van benne valami!

Ha csirke, akkor vagy zöldfűszeres, vagy mézes-mustáros marinád, grillezve, véletlenül sem panírban sütve. Ez az origó, innen kellene Sanders ezredes kései győri utódjainak bebizonyítania, hogy a forró olajban sütés nem eleve vétek.

Nos, a keddi kosárban - négy csípős szárny, négy comb, két mellhús - minden előítéletünk ellenére egész kellemesen csalódtunk. El kell ugyanis ismerni, hogy a panír hétpecsétes titokkal őrzött fűszerezésében valóban van valami. Valami egyedi.

A csirke pedig omlós, mintha egy tízpluszos háziasszony fokhagymás tejbe pácolta volna a húsdarabokat előző este. Na jó, ennyit az élénk fantáziáról, térjünk vissza a földre, mégiscsak gyorsétteremben vagyunk. A tény ettől még tény marad: a csirke omlós.


Íme, a keddi kosár
Íme, a keddi kosár


A köretként kért káposztasaláta (coleslaw) viszont le sem tagadhatná gyorséttermi származását. Nagyon gáz, hogy az ecettel is ízesített majonézes salátában a főszereplő káposzta szinte szétázott.

A frissítőnek rendelt alkoholmentes Soproni sör se többet, se kevesebbet nem nyújt, mint amit megszoktunk a Hűség városából: nem ér 400 forintot.

Összességében az 1990 forintos számla viszont rendben: Sanders ezredes keddi kosara előtt megemelem baseball sapkám.
szb

Támadott a ketchup

Elég sajátos szempont alapján választottam a KFC kínálatából kedden. Mivel előző nap húztak a fogszabályzómon - és ennek hatását még napokig érzem -, valami "kíméleteset" és puhát kerestem. Véletlenül sem akartam ráharapni egy keményebb falatra, csontra. Így jött a Longer szendvics - pikáns Strips csirkemell csíkkal, salátával, ketchuppal. Mindez menüben: két Longer szendvics, normál sültburgonya és a választott italom. Összesen 1190 forintot fizettem ezért az együttesért.

Ahogy visszakaptam a bankkártyámat, már siethettem is az "ételosztó pulthoz", mert az ott dolgozó hölgy hangosan ismételgette a kódszámomat, amit a blokkom mellé kaptam. Tehát a rendeléstől számítva pillanatokon belül átvehettem az ételt, emiatt jár a jó pont. (Mondjuk, beletelt pár másodpercbe, míg a pénztártól átverekedtem magam a sorban állókon a tálcámig... Mi lett volna, ha többen várakoznak? Kicsit furcsa ez a kiszolgálási megoldás.)

Miután leültem és kicsomagoltam a szendvicsem, az aljas ketchup első dolga az volt, hogy támadást indítson a ruhám ellen. Küldetését sikeresen teljesítette, foltot hagyott a nadrágomon. Megállapítottam, hogy a szendvicsben cseppet túltengett a szósz, illetve szerencsétlen vagyok. A másodiknál majd jobban figyelek!


A Longer szendvics: az aljas ketchup egyelőre fedezékben
A Longer szendvics: az aljas ketchup egyelőre fedezékbenÍgy folytattam a Longer elemzését: a hús valóban friss és finom volt, a salátával sem akadt problémám, igaz, a ketchup miatt alig éreztem az ízét. A szezámmagos szendvics teljesítette az elvárásomat: puha és kíméletes. A hasáb és a szénsavas üdítő pedig segítettek elhitetni a telítettség érzését. (Bár a poharamat többször is újratölthettem volna, mert ez ingyenes, most nem éltem ezzel a lehetőséggel.)

Nem ez volt az első találkozásom a KFC-vel, de most újra megállapítottam: a gyorséttermek képzeletbeli rangsorában nálam továbbra is első a McDonald's, második a KFC, toronymagasan verve a harmadik Burger Kinget. Igazából az utóbbi termékeit szökő évente egyszer fogyasztom. Az biztos, hogy a KFC-be ennél sokkal többször visszatérek majd, pláne, ha az Árkádban éhezem meg.
-szj-˝A fűszerezés mindent elvitt rossz irányba˝

A Grander nevű szendvicset választottam krumplival és káposztasalátával. A krumpli átlagos gyorséttermes, a káposzta ehető. A szendvics alapját a csirkecomb filé adja, ehhez jön a saláta, a lilahagyma, a bacon és a cheddar. A fűszerezés azonban mindent elvitt rossz irányba: az indokolatlanul csípős íz mellett semmi sem tudott érvényesülni ezek közül. A szendvics amúgy szép, nem is kicsi, de nem győzött meg.

n.

Megszokott gyorséttermi koszt, egyenízzel és "kirántottcsirkével"

"Grander szendvics, 5 db csípős-fűszeres csirkeszárny, normál adag aranyló sültburgonya és ingyen újratölthető üdítő" - így jellemzi a KFC Gander box nevű menüjét, amely 1990 forint.

Kezdjük ott, hogy a győri Árkádban nemrégiben nyitott KFC nem önálló gyorsétterem, hanem a nagy étkezőgyűjtőhely egy része, kicsit távolabb a konkurenciáktól. A rendelés után pedig ülhetünk, ahova kedvünk tartja, akár egy rántott karfiolt majszolgató vega mellé is.

A Grander box testes adag, egy Nagy Zabálónak azonban nem jelent gondot: a szendvics után simán lecsúszik az 5 fél csirkeszárny és a hasáb, még úgy is, hogy az utóbbinál sokkal jobb minőségű sültkrumplit is ettünk már.

A Grander szendvics tényleg nagy, a panírozott csirke jól mutat a zsemlében, a zöldség friss és nagy erénye, hogy nem rontják el nyers paradicsomkarikával.

A csirkeszárnyak is hozzák az egyen KFC minőséget és méretet, egyenpanírban, egyen fűszerezéssel. A csirkékről azt írják, Magyarországon nőttek, de biztosan nem Mariska néni udvarában, hanem nagyüzemi körölmények között. Erre a húsra mondjuk vidéken, hogy táposcsibe. Túl fehér, mint a boltizsír és túlságosan íztelen, ezért nem véletlen, hogy a panírban a fűszerrel nem spóroltak.

Kitértünk már arra, hogy nem klasszikus gyorsétteremben ülünk, így a csirkeszárnyak elfogyasztása után az Árkád mosdóját használtuk kézmosásra. Nem túl stílusos feltűrt ingujjal végigszlalomozni az asztalok között, mint egy bemosokodni készülő szívsebész, de ez van. Reméljük, miközben a vízcsap felé osontunk nem gondolta senki rólunk, hogy épp most mellesztettünk és bontottunk szét egy szárnyast.
-j-

Grander box
Grander box


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látott már izgalmas halloweeni trükköt? Nézze meg tökös videónkat!

A másnapos halloweeni tökkel olyan kísérletet mutattak be a győri Mobilis munkatársai, hogy mi is… Tovább olvasom