Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Testvérklubok Győrtől-Bécsig

Az Első Győri Kiwanis Klub szervezésében a civil szervezet jóvoltából 43 hátrányos helyzetű győri és Győr környéki gyermek felejthetetlen élményekkel gazdagodott. Az utazást és az ajándékokat a győriek, a programok költségeit a sógorok állták.

A válság következményeként nehezebb helyzetben vannak a civil szervezetek is, ám némi leleményességgel és szervezőmunkával nem kell lemondaniuk céljaikról. Jó példa erre a győri és a bécsi Kiwanis klubok összefogása, akik először szerveztek programot hátrányos, ám tehetséges gyerekeknek. a gyerekeket elbűvölte a bécsi belváros, az állatkert, ahová a győri látogatók a bécsi testvérklub meghívására érkeztek. A győri egyesület tagjai között épp úgy találunk ügyvédet, mint vállalkozót, tanárt, illetve gazdasági menedzsert. Léránt László, a győri szervezet elnöke elmondta, az iskolákon keresztül jutottak el a hátrányos helyzetű gyermekekhez és olyan élményhez próbálták juttatni őket, amely sokáig emlékezetes és erőt adó lehet. A győri és a bécsi klubok között most egy különleges híd épült a gyerekek segítésével, a jótékony akciót tervek szerint évente megismétlik.

Mi is a Kiwanis?

A KIWANIS International Amerikában 1915-ben, üzleti klubnak alakult, de alig pár év után tagjai felismerték, hogy segítő támogatásukra szüksége van a világnak. Ezután alig telt el egy évtized, s láncként szaladt át egész Amerikán, eljutva Európába a Kiwanis mozgalom. Sorra alakultak a klubok, s a világon ma már közel 300.000, segíteni akaró tagot foglal magába. Mi a Kiwanis? Alapelv: támogatás, segítség, jótékonyság - a gyermekekért.


A gyerekek a bécsi városnézést követően a schönbrunni kastélyt, valamint az állatkertet is megtekintették. Fotó: Harcsás JuditKövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zivatarok: elsőfokú figyelmeztetés

Citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki ma éjfélig Nyugat- és Közép-Dunántúl területére… Tovább olvasom