Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Testet öltött a szeretet Győrladaméron

Több száz ember fogott össze Győrladaméron egy beteg fiúért, akinek májátültetésre van szüksége.
A nyolcadik osztályos Csiki Arnold szervezetét a Wilson-kór támadta meg, s ősz eleje óta egy budapesti kórházban fekszik. A diákok, a szülők, a pedagógusok és a falu közössége csaknem kétszázezer forinttal segítette karácsony előtt a szerencsétlen gyerek családját.

Arnold szeptemberben rosszul lett és kórházba került. Kálváriája előtt mindössze két napot töltött iskolában a tanévből. Diagnózisok követték egymást, míg végül októberben, Budapesten állapították meg a Wilson-kórt, aminek következtében a fiú májában kóros mértékű réz rakódik le. Sajnos nincs más hátra: májátültetésre van szüksége, addig pedig egy kórházi szoba az otthona. Valaki mindig van vele az ágya mellett, két hete, amióta édesanyja világra hozta harmadik gyermekét, az egyik nagymama tölti ott minden idejét.

Mindenkit megérintett

Egy boldog születésnap emléke
Arnoldék története mindenkit megérintett Győrladaméron. Az iskola száztizenhét diákja a pedagógusokkal közösen ajándéktárgyakat készített, amit a szülők vásároltak meg. Az adventi vásár bevételét – nyolcvanezer forintot – Csikiéknek adományozta az iskola, s támogatta őket a polgármesteri hivatal, egy vállalkozó és a lakosság is. Végül csaknem kétszázezer forint gyűlt össze, aminek nyilván lesz helye a család költségvetésében, hiszen az utazás, a szállás Budapesten igen sok pénzbe kerül. De a legfontosabb Csikiéknek, hogy jusson az adományból olyanra, ami a majdnem négy hónapja kórházban élő Arnoldnak örömet okoz.

Csiki Júlia, a nyolcadik osztályos gyerek édesanyja napok óta másra sem készül, mint a karácsonyra, mert az orvosok azt ígérték, hogy akkor hazajöhet Arnold, és remélhetőleg huszonhatodikáig marad. Két nap otthon, és mindenre elég kell hogy legyen. Még újszülött húgát sem látta.
– Azt mondják, a gyógyszer hatásától függ, hogy itt lehet-e a kisfiam két teljes napot. Még napi húsz órán át kapja az infúziót. Ez az elmúlt néhány hónap, miközben vártam a harmadik gyereket... Inkább nem is beszélek róla. És most sem tudunk semmit, csak azt, hogy rezet termel a mája, fájdalmai nincsenek, naponta négy órát mozoghat, az állapota stabil és semminek sem tudunk örülni nélküle – sóhajtja az édesanya. Arnoldot még nem vették várólistára, Csiki Júlia reméli, hogy sürgősségi besorolást kap. Különben ki tudja, hogy hány hónapba és évbe kerül, mire egészséges májat ültethetnek a szervezetébe.

Arnoldot nagyon szeretik

Nagyon megrázta ez a nyolcadik osztályt. Arnoldot mindenki szereti, igazi motorja a csapatnak: vele nevetnek, vele tanulnak, vele követik el az ártatlan csínytevéseket – jellemzi őt osztálytársa, Virág Viktória. Nem is maradt itthon senki, amikor meglátogatták őt a kórházban. A közösség alaposan meglepte Arnoldot. Pólót vittek neki az osztály képével, aláírásokkal teli bögrét, na és videokazettát. A fiú a vígjátékokat szereti.
A szenteste a családé lesz. Ha maradhat huszonhatodikáig és nem kell már másnap visszautaznia, akkor vasárnap bemennek a városba. Remélhetőleg nyitva lesz valami. Aztán jönnek a barátok, az ismerősök, mert mindenki látni szeretné, s nyitják-csukják majd a bejárati ajtót. Minden azért fog történni, hogy a fiú jól érezze magát és akit mindenki szeret, annak hamar letelik a karácsony. A szeretet pedig különös dolog, meg mindenben, akár pénzben is testet ölthet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőrzött behajtások

Ha a győri közgyűlés igent mond, szigorúbb feltételekkel lehet behajtani a belvárosba január… Tovább olvasom