Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Tervezd Te is a jövőd Győrben!

Az utóbbi években Győr óriási fejlődésen ment keresztül, ami a város oktatási intézményein is észrevehető. A Kisalföld kulturális fellegvára vonzó célpontja az általános iskolai, szakiskolai, gimnáziumi és az egyetemi képzésre jelentkező fiataloknak.
A magas színvonalú oktatásnak köszönhetően évről évre nő ingázó, ill. beköltöző diáktársaink száma. Magyarország hatodik legnagyobb városa, kiváló infrastruktúrával, fejlett iparral rendelkezik, közlekedés szempontjából pedig könnyen és gyorsan megközelíthető. A Bécs-Budapest-Pozsony közötti „arany háromszögben" elhelyezkedő megyeszékhely, hazánk egyik legnagyobb gazdasági központjává nőtte ki magát.


Városunk jelmondata: A jövő Győrben épül. E jövő felépítésében szerves részt vállalhatnak az itt végzett fiatalok.

Győr nem csak a tanulásra biztosít lehetőséget, hanem az azt követő elhelyezkedésre is. A közoktatásban a Révai Miklós- és a Kazinczy Ferenc Gimnázium országos viszonylatban is elitiskolának számítanak. A Széchenyi István Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János karán folyó oktatás széles spektrumú, ahol számtalan szak közül választhatjuk ki a számunkra leginkább kedvezőt.

Az Audi Hungária Motor Kft. dinamikus kapcsolatot tart fenn mind a szakiskolákkal, mind az egyetemmel: a szakmunkás, ill. szakközépiskolákban tanuló diákoknak gyakorlatot nyújt, majd a képzés után munkahelyet is biztosít.


Az egyetem modern kiszolgáló létesítményekkel rendelkezik, korszerű kollégium, új, színvonalas könyvtár, tudásmenedzsment-központ, konditerem és sportcsarnok is várja az itt tanulni szándékozó fiatalokat. Ám az SZE nemcsak fantasztikus adottságaival emelkedik ki a magyarországi egyetemek közül: többek közt nagy nevű oktatókkal is büszkélkedhet, valamint számos tudományos eredménnyel is. Az intézmény emellett rendelkezik saját kézilabda és röplabda csapattal, tehát sportolási lehetőséget is ad a hallgatóknak.

A Széchenyi István Egyetem mellett a NYME Apáczai Csere János karán is nagyszerű lehetőségek várják a városunkban továbbtanulni szándékozó diákokat.

Ez utóbbira jelentkezhetünk többek között tanítónak vagy szociálpedagógusnak, de a turizmus-vendéglátás szak is nagyon népszerű. Régiónk nagyon közel található Ausztriához és Szlovákiához, ennek köszönhetően rengeteg külföldi turista fordul meg városunkban. A kisalföldi megyeszékhelyen magyarországi viszonylatban az egyik legalacsonyabb a munkanélküliek aránya. Ez az adat is jelzi, hogy a győri Széchenyi István Egyetemen vagy az Apáczai-karon végzett hallgatók olyan diplomát tarthatnak a kezükben, amelynek nagy értéke van a munkaerőpiacon.

Győr a lehetőségek városa, a diákok számára több kollégium biztosít szállást, valamint kedvező árú albérletek is találhatók. A képzési hely kiválasztásakor a lenyűgöző környezet, a barokk stílusban épült városcentrum sem elhanyagolható szempont. Győr nem véletlenül kapta a megtisztelő, „vizek városa" címet: a Rába, a Rábca és a Mosoni-Duna nem messze az egyetemtől folynak össze.

Úgy véljük, ezek után nem véletlen, hogy minden pályaválasztás előtt álló diáktársunknak csak ajánlani tudjuk városunk oktatási intézményeinek egyikét.

Tervezd Te is a jövőd Győrben!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lehetőségek városa: Győr!

Győrben nem csak tanulni jó, hanem élni is. A városnak két felsőfokú intézménye van, ahol számos… Tovább olvasom