Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tervezd te is a jövőd Győrben!

A legtöbb középiskolás diák számára az a szó hogy „jövő” nagyon tág fogalom. Sokuknak rögtön az íróasztal felett görnyedő irodai munkások jutnak eszükbe, akik ki sem látszanak a papírköteg tornyok mögül.
Másoknak a hatalmas cégeket irányító öltönyös aktatáskás vezérigazgatók. Csak keveseknek ugrik be a szó hallatán az egyetem illetve a főiskola képe. Hiszen a jövőképünk, amit általános iskolás korunk óta építgetünk a főiskola vagy az egyetem elvégzése után válik biztossá. A diák, aki Győrben tervezgeti jövőjét sok lehetőség közül választhat. Győrben két egyetem és egy főiskola tárja ki kapuit az érettségi után is tanulni vágyó középiskolások előtt.

Ezekből egyik Győr legrégebben alapított felsőfokú oktatási intézménye a Nyugat-magyarországi Egyetemhez tartozó Apáczai Csere János főiskola. Azoknak ajánlom ezt a kart, akik a jövőben andragógiával, gyógypedagógiával, esetleg vendéglátással szeretnének foglalkozni. Mivel ezek a foglalkozások az idők során igen kedvelté váltak Magyarországon, jó az esély rá hogy megfelelő állást találnak az itt diplomát szerző hallgatók.

A vidékről érkező diákoknak könnyíti az elszállásolását az oktatási PPP-program keretében létrejött oktató szálloda mely egy országosan egyedülálló komplexum, és amely magába foglalja a négy csillagos, 120 férőhelyes szállodai részt és a 200 férőhelyes emelt színvonalú kollégiumot.
Akiket az ápoló, előadó művész, mérnök, jogi illetve a gazdasági informatikus szakmák érdekelnek és ebben a munkakörben szeretnének elhelyezkedni Győrben azokat a diákokat szeretettel, várja a Széchenyi István Tudomány Egyetem.

Az Egyetemen három egyetemi karon, továbbá két oktatási intézetben történik a képzés. Ennek előnye, hogy a hallgatók – felkészültségük kiteljesítése érdekében – más szakok tantárgyai közül is választhatnak, s párhuzamos képzésben tanulhatnak. Így például a közgazdászok jogi vagy mérnöki ismeretekkel is bővíthetik tanulmányaikat és ennek segítségével biztosabb munkához is juthatnak a jövőben. Azok a hallgatók, akik ezen az egyetemen a Műszaki Tudományi Karon végeztek sikeresen munkát tudtak szerezni az AUDI autó gyárban, aminek székhelye itt Győrben van, és ami támogatja az iskolákat és a képzést.

Győr harmadik és egyben legvallásosabb főiskolája a Győri Hittudományi Főiskola, ami szoros kapcsolatban áll a környező papnevelő intézetekkel. Az intézmény a káptalandombon található. A főiskolán teológus, hittanár, lelkipásztor illetve nevelőtanár képzések folynak. A teológus szak célja jól kvalifikált lelkipásztorok képzése, ezért a szakon csak egyházmegyébe, illetve szerzetesrendbe felvett papnövendékek és szerzetes jelöltek folytathatnak tanulmányokat.

A képzések célja, hogy képessé és alkalmassá tegyék az evangéliumok továbbadását, ezért megkövetelik a tudományos szintű teológiai, antropológiai és módszertani képzést.

Ezekkel a lehetőségekkel, amik itt Győrben megtalálhatók stabil jövőt biztosíthatunk magunknak a jövőben. Tervezd Te is a jövőd Győrben!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az igazgató mosolya

Elmesélek egy igaz történetet. Szeptember első napján történt, mikor még mindannyiunk tudatában ott… Tovább olvasom