Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Tervezd a jövőd Győrben! - Pályázz videóval vagy cikkel!

"Tervezd Te is a jövőd Győrben!" címmel filmkészítő és cikkíró pályázatot indítunk középiskolások számára. A fődíj 600 ezer forint!

A diákok feladata, hogy bemutassák, miért jó Győrben tanulni, milyen lehetőségeket rejt a város, milyenek a városban töltött diákévek. A pályázók közül a legjobbak értékes díjazásban részesülnek.

A Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának Hallgatói Önkormányzata, az Universitas-Győr Nonprofit Kft. és a Kisalföld pályázatot hirdet "Tervezd Te is a jövőd Győrben!" címmel.

A pályázatra jelentkezni egyénileg, illetve csapatban (2–5 fő) lehet egy, legfeljebb 5 perces videofilmmel vagy 3000 karakteres cikkel.

Dr. Szekeres Tamás, a SZE – Győr rektora szerint „nemcsak a győriek, az ország más részeiről érkezők miatt is fontos, hogy megmutassák, mit jelent Győr a magyar fiataloknak, a magyar gazdaságnak, a magyar kultúrának és a magyar felsőoktatásnak".

Győrben élni és tanulni jó! – így vélik a Bercsényi Miklós-középiskola diákjai is. Fotó: Bertleff András
Győrben élni és tanulni jó! – így vélik a Bercsényi Miklós-középiskola diákjai is. Fotó: Bertleff András


Dr. Szekeres Tamás elmondta: "A pályázat ötlete azért született meg, hogy győri fiatalok mondhassák el kortársaiknak, hogy miért jó Győrben élni és dolgozni, miért jó Győrt a továbbtanulás helyszínének választani."

Májer Eszter, a Széchenyi István Egyetem (SZE – Győr) Hallgatói Önkormányzatának (HÖK) elnöke abban bízik, hogy a filmezés, az írás közben a diákok mélyebben megismerik a várost, az egyetemeket, s teljesebb képet kapnak az itteni lehetőségekről.

"Reményeim szerint szorosabb kötődés alakul ki a város felé a fiatalokban, s ennek eredményeként itt akarnak majd tanulni, diplomát szerezni."

A kezdeményezésről dr. Cseh Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) győri karának dékánja így szólt: "A felsőoktatás jelenlegi helyzetében hangsúlyosabban kell megmutatni, hogy miért vonzó város Győr, s fontos, hogy fiatalos optikával, az ő szemszögükből hozzuk felszínre a megyeszékhely előnyeit.

Győr különleges lehetőséget biztosít a tanulásra, majd az azt követő elhelyezkedésre is. A széles spektrumú oktatás, a viszonylag jó árak, a könnyű megközelíthetőség, a szabadidő eltöltésének kiemelkedően sokszínű tárháza mind Győr mellett szól."

Nagy Lívia, az Apáczai-kar HÖK-elnöke is úgy látja: "Az állami ösztöndíjas keretszámok csökkenése miatt minden lehetőséget meg kell ragadni Győr népszerűsítésére."

Hozzátette: az elnyerhető összeg motiváló tényező lehet a filmkészítésre és cikkírásra, amellyel a diákok jobban megismerik és megszeretik a várost.

A pályaműveket a regisztrációs lappal együtt CD/DVD lemezen kell beküldeni "Videofilm-pályázat", illetve "Cikkpályázat" jeligével a Kisalföld szerkesztősége postacímére (9021 Győr, Újlak u. 4/A), vagy behozni ugyanide személyesen 9–15 óráig.

E-mail is elküldhető a szerkesztoseg@kisalfold.hu e-mail címre. "Videofilm" kategóriában az első három helyezett 600, 400 és 200 ezer forintot, "cikk" kategóriában pedig 200, 150 és 100 ezer forintot kap.

Közönségdíjat is osztunk a kisalfold.hu oldalára leadott szavazatok alapján, kategóriánként 100 ezer forintot.

Jelentkezési határidő: március 31. Eredményt az április 15. és 18. között megrendezett Széchenyi Egyetemi Napokon hirdetünk. További információ és a regisztrációs lap megtalálható a www.univgyor.hu weboldalon.

Olvasóink írták

  • 2. abuserpro 2012. április 02. 20:18
    „Ééééés sikerült leadni :).”
  • 1. abuserpro 2012. február 16. 13:19
    „Három héten belül kész a film. ^^”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefirkált totemoszlop, jegyautomata Győrben

Ismeretlenek összefirkálták a győri Kodály Zoltán utca buszmegállójában lévő információs… Tovább olvasom