Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Tervek és életfák az ikrényi fiatalokért

Huszonhárom tölgyfacsemetét ültettek el hét végén Ikrényben az életfaprogram keretében, ugyanis ennyi újszülöttel gyarapodott a község az elmúlt egy évben.

Hét éve vezették be, hogy minden megszületett helyi kisgyermek kap egy fát a településen. Most már mintegy százötven életfa nő a faluban. A szombati ültetésakción a szülők és a gyerekek többsége is megjelent.

Németh Tamás polgármester elmondta: az elmúlt években általában húsz újszülöttel gyarapodott a falu, és a település jövője szempontjából ez nagyon ígéretes tendencia, hiszen egy-egy korosztályban rendre osztálylétszámnyi helyi kisgyermek születik.

Nem titkoltan azt reméli, hogy szüleiket később sikerül meggyőzni arról, érdemes a helyi iskolája járatniuk őket. Ugyanis az önkormányzati intézmény fenntartása könnyebb akkor, ha a gyereklétszám növekedik és azzal együtt az attól függő állami normatíva is.

A gyerekek, a helyi fiatalok érdekében a község családi napközi megszervezését tervezi és szeretnék a harminc éve épült óvodaépületet felújíttatni, kibővíteni egy újabb csoportszobával. Többek közt a tetőszerkezet cseréjére, javítására lenne szükség és belső átalakításokra is.

Ez nagyobb költséget jelent, de a parkoló kialakítását adományok és társadalmi munka révén már elkezdték az intézménynél. A hétvégén murvával töltötték fel a célra kijelölt részt, az elkövetkezőkben térköveket akarnak lerakni a betonszegélyek közti területre. Már megvannak ahhoz is a tervek, hogy hasonló parkolót alakítsanak ki az iskolánál.

Számít az önkormányzat a szülők segítségére, akik eddig is támogatták őket.

Az elmúlt években általában húsz újszülöttel gyarapodott a falu és a település jövője szempontjából ez nagyon ígéretes tendencia, hiszen egy-egy korosztályban rendre osztálylétszámnyi helyi kisgyermek születik.
Az is a helyi fiatalok érdekét szolgálja, hogy a helyi ifjúsági klub LEADER-pályázaton több mint négymillió forintot nyert falunap szervezésére.

Májusban olyan, nagy bállal egybekötött programot akarnak ebből a pénzből tartani, amely a közösségépítést szolgálja és több korosztálynak helyben igényes szórakozási lehetőséget biztosít.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvége képekben megyénkből: Neoton és Cseke Katinka Győrben, plusz bulik

Neoton-koncerten, jótékonysági győri árverésen és persze sok-sok bulin kattintottak fotósaink a… Tovább olvasom