Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Tervek biztosan lesznek

Több tervpályázatot indított vagy indít útjára rövidesen Győr önkormányzata. Valamennyi a közeli, vagy a kicsit távolabbi jövő jelentős beruházásainak előkészítését szolgálja.
Ráférne a megújulás: A Győri Nemzeti Színház teljes rekonstrukcióra vár.
Tudósítottunk róla, hogy nemrégiben a Legfelsőbb Bíróság elnöke és a legfőbb ügyész Győr önkormányzatával szerződést írt alá egy igazságügyi épületegyüttes létesítéséről. Az ítélőtábla és a fellebbviteli bíróság két épületének leendő helye a Domb utca és környéke. Az építészeti tervpályázatot október 20-tól hirdették meg, már az eltelt pár nap alatt is élénk volt iránta az érdeklődés.

Nem csak javítgatni kell

Rekonstrukcióra szorul a Győri Nemzeti Színház. A most már negyedszázados létesítményt túlhaladta a kor. A korszerűségi felülvizsgálatok szerint szükséges a rekonstrukció, vagyis nem csak „javítgatni" kell, hanem úgy felújítani, hogy a színház a modern kor igényeinek megfelelően a lehető legtöbb funkciót el tudja látni. A mostani pályázaton a tervezőt kell kiválasztani. A rekonstrukcióra a város jövőre, a tervek birtokában, kíván címzett állami támogatást elnyerni. Ha ez nem sikerülne, késik a színház megújulása, ám a tervek legalább már készen lesznek.

Még nincs pénz, de lehet

A megyeszékhely középtávú tervében szerepel egy 150 személyes új szociális otthon építése. Ez az otthon divatos szóval élve részben „piaci alapú" lenne, vagyis magasabb minőségi igényeknek felelne meg, mint az eddigi hagyományos ilyen intézmények. Építésére a Radó-iskola mögötti nyugodt területet jelölték ki, ez teljes egészében az önkormányzat tulajdonában van.

Kijelölték a helyét

A most frissiben meghirdetett tervpályázati kiírás részletes feltételeit már többen kivették. Megjegyzendő, hogy a szociális otthon építésére egyelőre nincs költségvetési fedezet, megvalósítása csak állami illetve uniós pénzekből lehetséges. Azok elnyeréséhez viszont nélkülözhetetlenek a konkrét tervek.

Jövőre a Városház tér jön

Az említetteken kívül a győri polgármesteri hivatal a közeljövőben több pályázatot is kiír. Egyebek között a Gárdonyi-iskola tornatermére, az Adyváros és az új nyomvonalú Fehérvári út közti terület rendezésének ötletei-

re, a Révfalu–Sziget közt építendő új híd környékének rendezésére, Szentivánon pedig komplex hasznosítású kulturális létesítmény és közösségi ház építészeti versenyeztetésére.
Jövőre – többek között – szeretnék meghirdetni a Városház tér és környékére a közlekedési és zöldterületi rendezési tervpályázatot – amely nagy kihívást jelentő munka lesz a tervezők számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland számítógépek és teleház

Új bútorokkal berendezve, Hollandiában kapott ajándék számítógépekkel nyitották meg nemrég… Tovább olvasom