Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Terv szerint vágják a fákat Győrben

A munka Adyvárosban kezdődött, ezt követően városrészről városrészre haladnak a szakemberek.

A Győr-Szol Zrt. a városi faállomány kezelőjeként február elején megkezdte a közterületi fakivágási program végrehajtását. A munka az erdészeti és kertészeti szakmai irányelveket figyelembe véve, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által kiadott határozatok alapján zajlik.

A március közepéig engedéllyel kivágott mintegy háromszáz darab fát a Győr-Szol Zrt. 2015 őszén pótolja
A március közepéig engedéllyel kivágott mintegy háromszáz darab fát a Győr-Szol Zrt. 2015 őszén pótolja


Fa kivágása hatósági engedéllyel azokon a helyszíneken lehetséges, ahol többek között a fa balesetveszélyes, vagy balesetveszélyt okozhat, a növény egészségi állapota indokolja, esetleg közművek, épületek vannak veszélyben. A keletkező faanyagot a Győr-Szol Zrt. a komposzt előállítás alapanyagaként hasznosítja.

A munkához kosaras emelőjármű is szükséges, ilyenkor a fák ágait a magasban vágják le és fentről lefelé bontják le a növényt. Különleges helyzetekben alpintechnikai megoldásokat is alkalmaznak, specialisták bevonásával. A munka Adyvárosban kezdődött, ezt követően városrészről városrészre haladnak a szakemberek.

A március közepéig engedéllyel kivágott mintegy háromszáz darab fát a Győr-Szol Zrt. 2015 őszén pótolja, a pótlás során a városi faültetési koncepcióval összhangban figyelembe veszik a környezet adottságait.
A fakivágás alkalmanként, rövid időre járhat a forgalom korlátozásával és a megszokottnál nagyobb zajhatással. A Győr-Szol Zrt. külön megköszöni a közlekedésben résztvevők türelmét és a lakosság megértését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem meteorit volt - Kijavították a kátyút Győrben

Télen a kátyúk javításását hidegaszfalttal tudják csak elvégezni, ideiglenes jelleggel - ez választ… Tovább olvasom