Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Terv szerint haladnak a munkálatok - kihelyezett bizottsági ülés a táplánypusztai otthonban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Vidékfejlesztési és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága kihelyezett ülést tartott csütörtökön Táplánypusztán.
A testület tagjai a Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonban zajló fejlesztés részleteiről, a beruházás előrehaladásáról helyszínbejárás keretében tájékozódtak, megtekintették az intézményben zajló munkálatokat.

Mint ismeretes, a megyei fenntartású szociális intézményben Európai Uniós támogatással és a fenntartó Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat hozzájárulásával 2010 decemberének utolsó napjaiban
214 millió forintos fejlesztés kezdődött. Az eltelt hónapok alatt a munkálatok terv szerint haladtak.

Így a pavilonépület nyílászáróit új, hőszigetelt nyílászárókra cserélték, a homlokzatszigetelés pedig jelenleg is folyik. Az épület tetejére 300 m2 napkollektor felületet helyeztek el. Az energiavesztő belső fűtési és hálózati meleg víz távvezetékek cseréje, illetve a kazánház rekonstrukciója is megtörtént. A szakemberek még dolgoznak a korszerű légkezelő rendszer kialakításán, amely a projekt befejezését követően a folyamatos levegőcserét biztosítja majd az épületben.A munkálatokat nehezítette, hogy viszonylag rövid idő állt rendelkezésre a kivitelezésre, ennek nagyobb része pedig a téli hónapokra esett. További gondot jelentett, hogy a beruházással párhuzamosan fenn kellett tartani a folyamatos ellátást, amit az intézmény lakói esetében nehezített az a tény, miszerint az otthonban pszichiátriai betegek ápolása, gondozása zajlik.

A projektrendezvényen elhangzott: a fenntartó gazdaságosabb üzemeltetést, jelentős - évente mintegy 18 millió forint - energia- és karbantartási költség megtakarítást remél a fejlesztéstől, emellett a bentlakók és az intézmény dolgozói számára higiéniailag kedvezőbb állapot, valamint egészségesebb belső körülmények jönnek létre.A beruházás ünnepélyes átadására – a műszaki átadás-átvételt követően - terv szerint május közepén kerül sor. A projekt zárása május 30-ával történik meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 éves asszonyt köszöntöttek Győrben

Radnóti Ákos győri önkormányzati képviselő köszöntötte a 90. életévét betöltő Kovácsics Lajosnét a… Tovább olvasom