Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Területi kisebbségi önkormányzatok - alakuló ülés, elnökválasztás

Megtartották alakuló ülésüket a területi kisebbségi önkormányzatok. Megyénkben a horvát, a német és a cigány kisebbség tudott megyei szintű képviseletet állítani.

A 7 fős testületek tagjai az alakuló ülésen a Területi Választási Bizottság elnökétől átvették megbízólevelüket, letették esküjüket, ezt követően pedig megválasztották tisztségviselőiket. A rendezvényeken dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke is jelen volt és köszöntötte a testületek tagjait, megválasztott tisztségviselőit.

A választás értelmében a Győr-Moson-Sopron Megyei Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke Koloszár István, elnökhelyettese Tolnai József lett. A Győr-Moson-Sopron Megyei Német Önkormányzat élén Wild Róbert áll majd, helyettesévé Molnár Kálmánnét választották. A Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatba négy képviselő a Lungo Drom, három képviselő a Rom Po Drom támogatásával jutott be. A megyei cigány kisebbségi testület elnöke Bogdán Piroska lett, az elnökhelyettes pedig Kőfalvi Pál, mindketten a Lungo Drom képviselői.


Előzmények:
A területi kisebbségi önkormányzati képviselők január 9-én megtartott választásán megyénkben a Lungo Drom négy mandátummal nyerte a cigány kisebbségi választást, míg a Rom Po Drom 3 képviselői helyet szerzett. A német kisebbségi önkormányzat 7 képviselői helyén a Német Önkormányzatok Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete jelöltjei végeztek, míg a megyei horvát kisebbségi önkormányzatba a Magyarországi Gradiscei Horvátok Egyesületének 7 jelöltje került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvége képekben: buli bulit követett Győrben! - sok-sok fotó

A hétvégén kilenc buliban fotóztak munkatársaink. Nézze meg (pillanat)felvételeiket. Tovább olvasom