Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Területfejlesztési tanács: kiemelést és pénzt kérnek

A megyei területfejlesztési tanács kedden támogatta, hogy a gönyűi kikötőfejlesztést kiemelt projektként nevesítsék, s a Cuhai-Bakony-ér és a Concó patak teljes vízrendezési tervét a szaktárca finanszírozza.
A megyei területfejlesztési tanács – a Szigetközi Fejlesztési Tanács korábbi álláspontjával összhangban – tegnapi ülésén támogatta, hogy a gönyűi kikötő fejlesztése a Közop-programban kiemelt projektként legyen nevesítve.

Szakács Imre elnök a nemzeti fejlesztési miniszternek írt levelében sürgette a kikötőfejlesztést támogató miniszteri levél aláírását, kezdeményezte az uniós támogatással megvalósult kikötői vasútvonal mielőbbi használatba vételét, s felhívta a figyelmet a tervezett kikötőfejlesztés és a már támogatást nyert KEOP-os projektek közötti összefüggésre.

A tanács elfogadta azt az előterjesztést is, miszerint a Cuha- és Concó-völgyi településeket 2010-ben ért sorozatos káresemények ismeretében és a hasonló károk megelőzése érdekében indokolt sürgősen elkészíttetni a két patak teljes vízgyűjtő területének komplex vízrendezési tervét.

Kezdeményezte, hogy ehhez a szaktárca biztosítsa a szükséges pénzügyi forrást. A keddi ülésen elfogadták a tanács idei, 38 millió forintos költségvetését, valamint támogatták a vízügyi igazgatóság azon beadandó pályázatát, mely az árterületek rehabilitációját célozza meg a Duna Szlovákiával közös szakaszán. Ferenczi Zsolt győrsági polgármester a Győrt Tápszentmiklóssal összekötő 82-es, valamint a Töltéstava és Győr-Kismegyer közötti útszakasz felújítását sürgette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alpolgármester hiányozni fog

Ottófi Rudolf győri alpolgármester – ahogy arról kedden beszámoltunk – hétfőn hosszan… Tovább olvasom