Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Természetfotók a Petőfi Sándor Művelődési Házban

Dunaújváros, a magyar természetfotózás regionális központja, kapcsolataik szélesebb körűek.
Az alkotóközösség tagja a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének, de a Magyar Madártani Egyesülettel, a KTM Természetvédelmi Hivatal Madártani Intézetével, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságával is szakmai kapcsolatban áll, segítve természetvédelmi, természet megőrzési munkájukat.

Legjobban sikerült képeikből évente jelentkeznek új kiállítással. Szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy ezek Dunaújváros számon tartott kulturális eseményei. Az elkészült munkáikat évente 10–15 kiállításon mutatják be. Igyekeznek ezeket a természet különféle jeles ünnepeihez kötni: pl. a Föld Napja, Madarak és Fák Napja, a Víz Világnapja.
Fotóikkal hazai és nemzetközi pályázatokon vesznek részt, ezzel is lemérve munkáik színvonalát, értékét.

Legnagyobb eredményüknek azonban azt tartják, hogy a teljesen spontán szerveződött, jó értelemben vett amatőr társulat a tagok szerteágazó foglalkozása ellenére megőrizte életképességét. A táborozások és a fotótúrák során átélt kalandok, elszenvedett kudarcok és megélt sikerek életre szóló barátságokat szültek, a közösség megtartó ereje kiállta az idők próbáját.

A kiállítás a győri Petőfi Sándor Művelődési Ház kiállítótermében látogatható.

Fotók: Szük Ödön

Olvasóink írták

 • 2. igazszó 2011. február 25. 09:17
  „Bár nagyszüleim élnek itt, de bevallom, magam sem tudtam mi a frász az a PSVMK! Akár egy jól megtekert tüsszenés is lehetne, másról nem is beszélve!
  PSVMK= Petőfi Sándor Városi Művelődési Központ!
  Az olvasók bizalmatlanná válnak, és jogosan. Ha még az újságíró sem tudja, utána sem néz, akkor hogy mer cikket írni? Ilyet leírni, hogy:Petőfi Sándor Művelődési Ház ????? Ez igy nem igaz! Mit szólna, ha az ő nevét is más kénye kedve szerint csúfosan írnák le?

  Tisztelt Kisalföld!

  Nem csak e cikk kapcsán, de most kiborult több sorozatos hibájuk is, melyet megosztok annak reményében, hogy tanulnak belőle, és változtatnak.Tán illett volna kiirni a teljes nevet, hogy mindenki jól tudja, és ismerje meg, miről is van szó. Ennyire igénytelen senki nem lehet. Úgylátszik Kisalföldnek megteszi ez az újságírói gárda is, de a polgároknak nem! Súlyos hiba, mert egyre több valótlan tartalom, rossz név, csúsztatások, és egyinéni érdekek motivációja mentén születnek cikkek, ami necsak visszataszító, de erkölcstelen is...”
 • 1. susu77 2011. február 23. 10:12
  „PSVMK? Olyan már nincs. Az intézmény neve jópár éve: Petőfi Sándor Művelődési Ház. (Mint ahogy az a cikk végén helyesen is szerepel.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Likócsi nyugdíjas farsang

Nem csak az ovisok, hanem az idősebb korosztály, a likócsi nyugdíjasok is farsangoltak. Tovább olvasom