Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Természetes környezet a Pápai út nélkül

Horváth László, Marcalváros II. önkormányzati képviselője szerint az lenne a megoldás, ha az állatkert kapná meg a volt disznószállást.
A Kisalföld cikke nyomán (Húszéves ötlet, ami még mindig időszerű, 2006. július 26.) megmozdult valami – igaz, eddig csak szavakban – Győrött a méltatlanul elhanyagolt Holt-Marcal és a környékére álmodott sport- és szabadidőközpont ügyében. Előbb Kovacsics Imre polgármesterjelölt és Imre István, az Integrál-H rt. elnök-vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót, majd Balogh József polgármester reagált.
Ezúttal Horváth László, a terület önkormányzati képviselője kért szót:
„ Tizenkét éve vagyok Marcalváros II. képviselője, így nagyon jól ismerem a környéken élők gondjait. A Holt-Marcal ügyével magam is többször foglalkoztam különböző fórumokon, de sajnos jelentős változást eddig nem sikerült elérni. Örömmel vettem, hogy mások is zászlajukra tűzték a terület sorsát, gondolataik egy részével egyetértek, másokkal viszont nem."

Azt mondja, Tagai István elképzelései alapjaiban elfogadhatóak számára, bár azokat nyilván aktualizálni kell. Amikor húsz évvel ezelőtt a tervek készültek, Győrött még nem voltak bevásárlóközpontok, napjainkban viszont újabbak építésére nincs szükség.

„ Különösen az a rész tetszett, amely a Pápai út egy jelenlegi szakaszának megszüntetését kezdeményezi és ezáltal összefüggő természetes környezet alakulna ki a sportpályák és a Marcal-tó között. Meg fogom vizsgáltatni, forgalomtechnikai szempontból ez lehetséges-e úgy, hogy a megváltoztatott nyomvonal ne Marcalváros kettőt terhelje még jobban."

A terület hasznosításáról az a véleménye: nem grandiózus terveket kell szövögetni, hanem a természetes környezet megtartásával olyan sportolásra, szórakozásra alkalmas lehetőségeket teremteni, amelyek nem zavarják a szomszédságban élő húszezer ember nyugalmát.
„ Diszkók, nyílt motokrosszpályák, lakóparkok építését ellenzem. Magam is tettem lépéseket egyébként a volt disznószállás megszüntetésére.

Az állatkert vezetőjével, dr. Andréka Györggyel eredményes tárgyalásokat folytattunk és amennyiben az intézmény lesz a terület gazdája, önkormányzati pluszpénzek nélkül egy háziállatokat bemutató parkot lehetne ott kialakítani. Fenntartása az épületek egy részét bérlők díjából megoldható lenne. El tudok képzelni továbbá erdei iskolát, különböző pályákat – akár az extrém sportok számára is –, csónakázótavat, olyat, hogy a horgászokat ne zavarja. A lényeg az, a tízhektáros terület maradjon önkormányzati tulajdonban és maradjon meg a jelenlegi természetes környezetében. Így szolgálja a környéken lakókat és Győr más részén élőket egyaránt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülhet a győri Royal parkváros

Új építési engedélyt kapott a Royal parkváros felépítésére a NOA Investment Kft., miután elvégezték a talajvíz részletes vizsgálatát, amelyet a hatóság írt elő. A mintavételek során teljesen tisztának találták a területet. A NOA Investment Kft. 2003-ban vásárolta meg a győri önkormányzattól 682 millió forintért a volt lovassági, majd tüzérlaktanyát. Tovább olvasom