Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Terményáldás: tizedszer

Jubileumi rendezvényre készül a Labora Alapítvány: augusztus 31-én és szeptember 1-jén tartják Győrött a 10. Terményáldást. A helyszín most is a Széchenyi tér lesz.

Jelképesnek is lehet tekinteni az idei, tizedik alkalommal tartandó Terményáldást, a mezőgazdasági és kertészeti termékek, a virágkötészet bemutatóját. A jubileumi rendezvény időpontja a nyár utolsó és az ősz első napjára esik. A Terményáldást annak idején életre hívó, szervező Labora Alapítvány a földből élők munkájáról, tavaszi-nyári szorgalmáról szeretett volna valamilyen módon megemlékezni. Bár a nyárral nem zárul a mezőgazdasági év, a nyári nagy betakarításokkal egy szakaszának mégiscsak vége.

Mint Bene Andrásné, a Labora Alapítvány elnöke a Kisalföldnek elmondta, úgy készülnek a rendezvényre, hogy az méltó legyen a jubileumhoz. A Terményáldás megrendezését egyként támogatja Győr városa és a megyei önkormányzat, s jó néhány cég, köztük, mint eddig majdnem mindig, a Brau Union Rt. A Széchenyi téren harminc-negyven mezőgazdasági terméket előállító, virágtermesztő cég bemutatójára lehet számítani idén is.

Megtartják a termények ökumenikus áldását, lesz virágkötészeti bemutató, s a programhoz kapcsolódó kulturális rendezvények sorában fellép a Széchenyi tér színpadán a Benkó Dixieland Band és a Hot Jazz Band. A Terményáldás díszvendége Kiss Zoltán környezetvédelmi államtitkár lesz és két év után ismét lesz fórum is a Terményáldáson az agrár-környezetgazdálkodásról. A rendezvény első napján, sötétedéskor tűzijátékot tartanak.

Korábban:

Jubileumi terményáldás (2002-07-18) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákiában toboroznak munkásokat

A Győri Kommunális Szolgáltató (Komszol) Kft. Szlovákiában toboroz munkásokat. A határ menti… Tovább olvasom