Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Térítésmentes műszai vizsgálattal kampányoltak Győrben

A gépjárművek műszaki állapotának biztonságát célzó térítésmentes kampányon 52 járművezető vizsgáltatta át gépkocsiját.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségével karöltve 2013. október 26-án 9 órai kezdettel tartotta meg térítésmentes rendezvényét Győrben, a közlekedési felügyelőség Tatai úti telephelyén. A 13 óráig tartó kampányra 52 járművezető vitte el személygépkocsiját, hogy gépjárművének műszaki állapotát ellenőriztesse.

Az őszi-téli járművezetésre történő felkészülésben a vizsgált gépkocsik közül 24 jármű felelt meg a műszaki előírásoknak. A többi 28 autón kisebb-nagyobb hibát találtak a szakemberek.

 
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A leggyakrabban előforduló hiányosságok között kell megemlíteni a világítással, a féklámpával – kiégett izzó -, a fényszóró beállításával összefüggő hibákat. Jellemző problémaként jelentkezett a fékberendezés kifogásolható működése, a lengéscsillapító és a futómű nem megfelelő beállítása. Egy-két „korosabb" személygépkocsinál korróziós hibák is megfigyelhetőek voltak.

A vizsgapadokon átgördülő járművek tulajdonosai az ellenőrzés végeztével egy „Járműátvizsgálási lapot" kaptak. Ezen a vizsgabiztos feltüntette, hogy a jármű megfelelt, vagy nem a műszaki feltételeknek. Amennyiben az autó nem ment át a vizsgán, tulajdonosa a kijavításra váró hibák pontos megjelölésének birtokában, szakember ajánlásával tudja azokat szerelő segítségével orvosolni.

A megyei közlekedési baleset-megelőzési bizottság titkára Rosta Roland r. százados ajándékcsomaggal jutalmazta a szűrésen résztvevőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel voltak olyan autósok is, akik a négy órán át tartó állapotfelmérésre nem jutottak be. Együttműködési készségük jutalma szintén egy „őszi egységcsomag" volt.

Olvasóink írták

  • 2. Jannus 2013. október 28. 20:53
    „Rádióban szó volt róla de ott sem kürtölték túlságosan. Két hírekbe hallottam pedig a 3 buborékoson szinte az összes hirblokkot hallom. Reggel a 7es be nyomták meg a 8as ba aztán csá!”
  • 1. Zöld_Mező 2013. október 27. 09:43
    „Pontosan hol is hirdették meg a lehetőséget ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Xbox-ba rejtették a győri ETO-stadiont - videó

A reklámban több helyszín is ismerős lehet, az anyagot Magyarországon forgatták. Tovább olvasom