Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Terítéken a fejlesztés

„ Számomra nincs perem- és központi község, minden település számára azt teszem meg, amit lehet ” – hangsúlyozta veszprémvarsányi bemutatkozó beszédében Medgyasszay László országgyűlési képviselő.

Dr. Medgyasszay László
A Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz-Magyar Polgári Párt közös jelöltjeként a mostani választáson negyedszer is parlamentbe jutó politikus első hivatalos útja a csatlakozó településekhez vezetett: a bakonyaljai faluban Veszprémvarsány, Sikátor és a Győr-Moson-Sopron megyébe már 1999-ben „ átjött " Lázi képviselő-testületei tartottak együttes ülést hétfőn késő délután. 

Medgyasszay hangsúlyozta: jövetele célja az ismerkedésen túl az, hogy közelebb kerüljön a terület problémáihoz. A résztvevők több olyat is felsoroltak, amelynek megoldásához szerintük képviselői segítség szükséges.
Gyimesiné Bognár Enikő körjegyző a háziorvosi ügyelet megoldatlanságát, bizonytalanságát említette. Sebő Lajos veszprémvarsányi képviselő azt emelte ki: el kellene érni, hogy a faluban ne csak hétvégén, hanem hétköznapokon is rendelkezésre álljon egy mentőkocsi. Horváth Istvánné sikátori polgármester megjegyezte, hogy a falut a Komárom-Esztergom megyei Rédével összekötő út csak a megyehatárig épült meg, bár azóta a Rédét is magában foglaló kisbéri választókerület szocialista képviselője, Keleti György ígéretet tett a befejezésre.
Kristóf Ferenc lázi polgármester ugyancsak útgonddal hozakodott elő: a szakemberek, valamint a Kisalföld Volán Rt. szerint is fontos lenne a Lázit Győrasszonyfával összekötő közút megépítése. Emellett a járdák és a belterületi csapadékvíz-elvezetés állapotáról is szót ejtett.
Pethő József veszprémvarsányi képviselő a helyi önkéntes tűzoltóság helyzetének javítását, Köves Árpád veszprémvarsányi polgármester pedig a három évvel ezelőtti csatornázáskor „ elvett " 6 millió forintos megyei támogatást vetette fel.
Az országgyűlési képviselő úgy vélte, hogy a tűzoltóság és a mentők ügyében szakmai egyeztetés után várhatóan parlamenti kérdést tesz fel az első ülésnapok valamelyikén a szakminiszternek.
Az útproblémákkal kapcsolatban jelezte: a közlekedési tárca új vezetőjét meghívja egy fórumra, ahol a választási körzet polgármesterei személyesen tehetik fel kérdéseiket, mondhatják el gondjaikat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent György lovagjai

A napokban három soproni és egy győri taggal – Tellesz Endre rendőr alezredessel, Jakab László… Tovább olvasom