Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Terike, Börcs ötletgyárosa

Kell nő a képviselő-testületbe – állítja Inotai Zoltánné, aki úgy véli, szép és nyugodt falujában jó élni és az önkormányzat a fejlesztések, a pályázatok terén sikeresnek mondható.


Mindehhez az ˝apróságokon múló varázslatot˝ akarja hozzátenni.


– Tősgyökeres börcsi vagyok, szeretek itt élni és szerettem volna jobban belelátni a falu dolgaiba. De legfőképp az motivált, hogy jobban összekovácsoljam a helybélieket és ennek révén a gyerekeinknek minél több olyan élményt biztosítsunk, amire felnőttként is emlékeznek majd, ami biztosítja később is kötődésüket a településhez. Még családiasabbá szeretném tenni a falut, olyan közösségi rendezvényekkel, amelyek nem a pénzen múlnak. Már hangulatfelelősnek neveznek, de nem bánom, mert nem mindegy, milyen a hangulat ott, ahol élek – mondta el Inotai Zoltánné, aki 2006 óta képviselő Börcsön, ahol a testület tagjai díjazás nélkül látják el feladatukat.

Inotai Zoltánné Terike azt mondja, legfőképp az motiválja, hogy jobban összekovácsolja a helybélieket. Fotó: Bertleff András
Inotai Zoltánné Terike azt mondja, legfőképp az motiválja, hogy jobban összekovácsolja a helybélieket. Fotó: Bertleff András

A kétgyermekes édesanya ötleteit – amiket a polgármester támogatott – eddig is megvalósította. Bolhapiacot szervezett, amin második alkalommal már győriek is részt vettek. A helyiek hétvégi kellemes programnak tekintik, amellett, hogy a cserebere spórolási lehetőséget jelent. A tökfaragó nap szintén tetszett a lakosoknak, háromszáz növényt ajánlottak fel alapanyagnak, sütőtököt, patisszont, cukkinit. Azokból ember nagyságú alkotás is készült – az eleinte tucatnyi faragóhoz jókedvüket látva hetvenen csatlakoztak. S ezek a rendezvények nem kerültek a falunak pénzébe. A játszótéri bulihoz az önkormányzat járult hozzá, de ott is a helyi kezdeményezés volt főszerepben. Kiállították a község egyes részeinek régi és mai fotóit, a bohócprodukciót pedig azokról a szőnyegekről nézhették a gyerekek, amiket Inotainé ötletére a lomtalanításkor gyűjtöttek össze közös célokra.

A tökfaragó naphoz nem pénz, csak kezdeményezőkedv kellett.
A tökfaragó naphoz nem pénz, csak kezdeményezőkedv kellett.

Tervezi, hogy a focipálya melletti lövészárokban korcsolyapályát hoznak létre és Börcs lengyel testvértelepülési kapcsolatához hasonlót szeretnének kialakítani egy Badacsony környéki településsel, Köveskállal. A faluban Terikeként ismert asszony a képviselő-testületben már beszélt erről és társai is úgy vélték, a helyi gyerekek lehetőségeit bővíthetik így.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotókedv a Rába Paál László képzőművészeti körben

"Minden nap kezdődik az újabb rácsodálkozás, az élet színes, sokoldalú kavalkádjára" - ez a nemes… Tovább olvasom