Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Teret neveztek el II. János Pálról

Teret nevezett el a győri közgyűlés II. János Pál pápáról, aki tizenegy évvel ezelőtt a város vendége volt.

A győri közgyűlés csütörtöki ülésén újra tárgyalt arról, hogy II. János Pál pápáról közterületet nevezzen el. Néhány héttel ezelőtt a testület levette napirendjéről a kérdést – akkor a Dunapart Rezidenciától a Püspökvár felé vezető majdani mosoni- Duna-parti sétány szerepelt a javaslatban. A képviselők most úgy döntöttek, hogy a színház előtti tér neve lesz ezentúl II. János Pál tér.

Pénz a Szent László Napokra

A közgyűlés 9,3 millió forinttal támogatta a június végi Szent László Napok rendezvényt. A programban többek között nemzetközi konferencia, misztériumjáték, kiállítás, kötet- és filmbemutató szerepel. A pénz részbeni fedezetét a korábban a Revita Televíziónak szánt összeg jelentette, az önkormányzat ugyanis nem hosszabbította meg a tévével március 31-én lejárt szerződését.

Mi lesz a sportteleppel?

Az ülés előtt Bárány István (Pro Urbe) írásbeli kérdést intézett Borkai Zsolthoz. Azt tudakolta, a polgármester mit tesz azért, hogy bírósági döntéssel állami tulajdonba került kisbácsai sporttelep a helyi közösségi feladatok ellátását is szolgálja. A sporttelepen korábban piac is működött. Borkai Zsolt válaszában leszögezte: az ingatlan ugyan az államé, de az ingatlan-nyilvántartásban a FA-HO 2004 Kft. nevén van. (A két fél között per folyik, amelynek végéig a földhivatal felfüggesztette a bejegyzést.) A polgármester leszögezte: a város nem tud beavatkozóként fellépni. Hozzátette azt is: amennyiben az állam lesz a végleges tulajdonos, az önkormányzat azonnal viszszaigényli az ingatlant; ha nem, azt kívánja biztosítani, hogy sportcélra legyen használható.

Vita a támogatásokról

A közgyűlés döntött a külső szervek, személyek, egyházak támogatására szolgáló 25 millió forintos keret felosztásáról. Összesen 104 pályázó nyert, míg 95-en hoppon maradtak. Pádár László (MSZP) nehezményezte, hogy ellenzékiek nem kerültek be a bírálóbizottságba. Borkai Zsolt megjegyezte: a közgyűlés állandó bizottságai delegálták a személyeket.

Az ülésen határozat született a felügyelőbizottsági tagok megválasztására a Győrhő Kft.-be. A testületbe Ferenczi Tamást (Pro Urbe), Kalmár Ákost (Fidesz) és Balogh Imrét (MSZP) választották be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendbe teszik a tározótavakat

Középtávú vízrendezési koncepciót készít Győr városa, ebben előkelő helyen szerepel majd az adyvárosi, illetve szabadhegyi tározótavak rendbetétele – amelyet a mostani állapot miatt a lakosság is sürget. Tovább olvasom