Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Térerőtlen marad Pinnyéd

Lakossági tiltakozás miatt meghiúsult Pinnyéd üdülőövezeti részén egy adótorony felállítása. Az ott élők az esetleges káros sugárzástól félnek.

A városrészben elegendő térerő híján nehéz marad a mobiltelefonálás és az internetezés.

Tucatnyi pinnyédi jelent meg a győri közgyűlés városstratégiai bizottságának kedd délutáni városházi ülésén, mert a testület tárgyalta a rendezési terv módosítására tett főépítészi javaslatot, amely szerint negyven méter magas adótorony épülhetne a Holt-Duna körút egyik magántelkén. A közelben lakó érintettek – akik közül Zsédenyi Józsefné, Kiss Zoltán és Raffensperger Ferenc szólalt fel – tiltakoztak az elképzelés ellen. A Reflex Környezetvédelmi Egyesület véleményére is hivatkozva azt állították, hogy a leendő létesítménynek lehetnek egészségkárosító hatásai. Elmondták azt is, tartanak ingatlanjaik értékcsökkenésétől, s nem értették, miért a házak közé akarják felállítani a tornyot. Szavaikból kiderült: a szándékkal, hogy Pinnyéden javuljon a térerő, egyetértenek – bár szerintük épp az üdülőövezeti részen nincs ezzel probléma –, azzal azonban nem, hogy az ő rovásukra. ˝Kompromisszumkészségük˝ igazolására három másik helyszínt javasoltak.

A tiltakozók: A bizottsági ülésen Koncz István, Molnár Ferenc, Kiss Zoltán, Raffensperger Ferenc, Zsédenyi Józsefné, Horváth Kriszta és Horváth János is megjelent. Fotó: H. Baranyai Edina
A tiltakozók: A bizottsági ülésen Koncz István, Molnár Ferenc, Kiss Zoltán, Raffensperger Ferenc, Zsédenyi Józsefné, Horváth Kriszta és Horváth János is megjelent. Fotó: H. Baranyai Edina

A főépítészi javaslat szerint negyven méter magas adótorony épülhetne a Holt-Duna körút egyik magántelkén.
Fekete Balázs – annak a teleknek a tulajdonosa, amelyen épülne a torony – arról beszélt, hogy az előkészítés során a tervezett helyszínt a T-Mobile megvizsgálta és műszakilag alkalmasnak találta, míg a másik háromról semmit sem lehet tudni. Juhász Balázs, a városháza főépítészi csoportjának munkatársa elmondta: az adótorony létesítését a szolgáltatás biztosítása indokolja a településrészen, a választott terület pedig nem lakóövezet, hanem egy üdülőövezet pereme.

A tervezett beruházás hátterében valóban a gyenge térerő áll, ami Pinnyéd másfél-kétezer lakosának mindennapos gondot okoz a mobiltelefonálásban. Emellett a városrész nagy részén nem lehet internetezni sem. Csanaki András, a T-Mobile regionális igazgatója az ülésen azt mondta: azért fognának a 40–50 millió forintos beruházásba, hogy megfeleljenek a helyiek igényének, jelenleg ugyanis rengeteg panaszos telefont és levelet kapnak az elégtelen szolgáltatás miatt. ˝De ha nem, nem, mi kiszállunk˝ – jegyezte meg.

A városstratégiai bizottság a tiltakozást látva egyhangú szavazással nem engedte tovább a javaslatot, így arról nem dönt a közgyűlés. Gangl András bizottsági elnök azt mondta, hogy a bejáráskor nem tűnt problémásnak a helyszín, de nem akarnak a helyiek ellenében dönteni. A pinnyédieknek azt javasolta, hogy lakossági fórumon jussanak egyetértésre, a T-Mobile képviselőjétől pedig azt kérte, ne tegyenek le a fejlesztésről. Erre azonban nem hangzott el ígéret.

Olvasóink írták

 • 8. snoop 2010. május 26. 11:56
  „én is ott lakom a holt-duna körúton.
  hibátlanul tudok maximális térerővel, 3G kapcsolattal internetezni a teraszon.
  egyébként miért pont egy lakóövezet közepébe, emberek házainak tövébe kell az ilyesmit építeni? nincs elég hely a mezőn egészen abdáig? oda miért nem lehet rakni a nyamvadt tornyot? amúgy is a "hátsóknak" van problémájuk a térerővel a pillangó lakópakrban. építsék az adótornyot akkor inkább a városrésznek abba a végébe nem?

  örülök, hogy nem lesz negyven méter magas adótorony húsz méterre a teraszomtól. akkor is örülnék, ha egy deka térerő nem lenne az egész telken! _pont_ azért esett a választás annak idején erre a városrészre, mert valamelyest "természetközelibb", mint a többi.

  az egészségkárosításról meg annyit, hogy amennyire nem bizonyított, hogy káros, ugyanannyira nem bizonyított az sem, hogy teljesen ártalmatlan lenne. hogy milyen élettani hatásai vannak/lehetnek annak, hogy az utóbbi 30 évben egyre csak több és több sugárzásnak tesszük ki magunkat, az majd csak unokiáink idejében fog igazán kiderülni.

  volt idő amikor az emberek, orvosok, szentül hitték, hogy az amfetaminok és származékaik kiváló kedélyállapot-javító gyógyszerek, receptre írták fel depressziós amerikai háziasszonyoknak. ma meg börtönbe zárnak érte, mert kiderült aztán, hogy a mutterek kicsit rákattantak és alig lehetett őket leszoktatni róla. a gyerekeik meg tök debilek lettek tőle.”
 • 7. Tabornok 2010. április 26. 21:19
  „"pinnyédi 2010.04.22. 22:02"
  Ez, lehet így ahogy mondod, de az adótorony nem káros az egészségre.”
 • 6. Tabornok 2010. április 26. 21:14
  „"kenyeres 2010.04.22. 12:22
  és HA VALAKIBEN CSAK TUDATI SZINTEN OTT VAN A FÉLELEM, elég az is, hisz fokozatosan leépül, aki ilyen helyen tartozkodik," Pszihológus tudja kezelni ezeket az embereket. Ez sem biztos, mert a pszihológustól is félhetnek, meg attól, hogy kitör a III. világháború.
  Aki mobil telefont használ 1000 szer nagyobb veszélynek van kitéve, ha van veszély! Az adótorony, csak arra veszélyes, akire rádől. Ebben az esetben életveszélyről beszélhetünk.
  Kenyeres! A pánikkeltést, hagyd a politikusokra!”
 • 5. latakacs 2010. április 23. 10:50
  „Kedves Pinnyédi! Szívemből szóltál. Nem tudom milyen térerőtlenségről beszél a t-mobile. nekem a Szúnyog-szigeten, a vízparton is remekül működik a telóm. Sógorom ott lakik kis családjával, nekik is remekül működik mind a telefonjuk, mind a netjük. Alig korrupció gyanús a dolog.”
 • 4. Goldmund 2010. április 22. 22:47
  „Az 1. hsz-hoz:

  Én itt lakom 9 éve a szeszgyárnál.
  1. Nem zavar a szag. Akit zavar, költözzön máshová.
  2. Nem tudok róla, hogy bármiféle benzinkutas trafó lenne itt valamelyik pincében. A mi házunk pincéjében biztos nincs.

  A sugárzásról:
  "HA VALAKIBEN CSAK TUDATI SZINTEN OTT VAN A FÉLELEM, elég az is, hisz fokozatosan leépül, aki ilyen helyen tartozkodik"

  Na ja! Ha Mari néni fél az adótoronytól, akkor, mivel folyton látja, meg egyébként is ezen túráztatja az agyát egész nap, valószínűleg lesznek tőle tünetei, pl. álmatlanság, magas vérnyomás, szapora szívverés. Ha mellette lakik egy másik ember, aki fütyül az egészre, nála nem jelentkeznek ezek a tünetek. NA, VAJON MIÉRT???”
 • 3. pinnyédi 2010. április 22. 22:02
  „vett valaki 2 telket és mindegyikre rajzoltatott 1-1 tornyot, kaszál belőle havi x összeget és a környék lakóinak azt mondja, hogy csak nekik akar segíteni, mert nincs térerő. közben full térerő van. pár száz méterrel arrébb lakik. megtoldatta a házát, garázs, medence, szauna épült hozzá, egy, akkor mezőgazdasági övezetű telken, ahol addig 3%-ot lehetett beépíteni. milyen engedély? persze hogy van, miért mondod? mi is van a háttérben? milyen pénz? ne hülyéskedjél már, dehogyis! hogy mi van a garázsban, hát nem tudod? range rover és cabrió bömös, meg ferrari. azzal jár be reggel dolgozni. korán kel és későig szorgoskodik, hogy fizesse a jövedelemadót, mint minden más rendes polgár. a t-mobile gyorsan segít neki, nehogy a pannon elhalássza előle a bérleti jogot. aztán a 3G szolgáltatást már csak a t-mobile tudja eladni a környéken. nehogy szólj a gazdasági versenyhivatalnak! itt nem verseny folyik. nem tudtad? dehogyis ő versenyezteti a szolgáltatókat, hogy ki ad többet a bérleti jogokért! ezért nem elég 1 telek és 1 torony. ugyan már, miért mondod? én 5 millából komplett kábelcserét csinálnék és akkor van adsl és teló, a másik 35 millából meg bringautat a töltés tetejére. jaj jaj, most veszem csak észre, hogy mindezt meg lehetne oldani a kocsik árából? úha, komoly nem? való világ, magyarország, győr....”
 • 2. Agent 2010. április 22. 16:00
  „1, a megoldás, nem kell .... tőle, ennyi. Egyébként akkor tiltakozzanak az összes felszíni sugárzású tv, rádióadás ellen is...meg a napsugárzás ellen, meg a műholdak, stbstb.:):)”
 • 1. kenyeres 2010. április 22. 12:22
  „Sajnos, azt kell monjam, igazuk van! Ma megdöbbennek, ha valaki azt mondja, hogy amit nem látunk, az attól még létezik. Radiesztéziával foglalkozó könyvekben lehet olvasni róla, kilehet mérni, magam is tanultam, olvastam .A hatásairól pedig annyit, hogy nem ma, vagy holnap fog jelentkezni az egészségkárosodás, de folyamatos veszély egészségre, és HA VALAKIBEN CSAK TUDATI SZINTEN OTT VAN A FÉLELEM, elég az is, hisz fokozatosan leépül, aki ilyen helyen tartozkodik, főleg, ha közelében lakik!
  Pl. ott vannak Szeszgyárnál a trafóházaka, és az ott lakok házában a pincébe szerelték be a benzinkutak reklámjához szükséges trafókat is!Nem felelőtlenség, jó lenne, ha illetékesek felfigyelnének ezekre, tennének is valamit, mert elég büdös a szeszgyár is, miért nem viszik ki a prérire?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nepáli lámának tetszett a gyárvárosi ház, de kevés volt az öt szoba

Spirituális kisugárzás szempontjából megfelelt a gyárvárosi ingatlan a nepáli lámának, de az öt… Tovább olvasom