Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Teraszt nyitottak az olvasóknak

Győr - Megújult a városi könyvtár emeleti szolgáltatótere, bővült a szabadpolcos állomány. A télikert helyén hangulatos olvasóteraszt alakítottak ki. A munkálatok több mint 8 millió forintba kerültek.
„Mit lehet kihozni egy járólapcseréből?" – tette fel a kérdést Horváth Sándor Domonkos igazgató, majd válaszként a napokban munkatársaival sajtótájékoztatón mutatták be a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár emeletén nyáron elvégzett munkálatokat.

A 8 millió forintos rekonstrukció részeként kopásálló, csúszásmentes, esztétikus járólapot kapott, 40 négyzetméterrel bővült a szolgáltatótér, 120 méternyi polccal a szabadpolcos állomány. Az emeleti tér átrendezésével – többek között – egyszerűsödött a kölcsönzés, bővült a kölcsönzési idő, illetve a jövőben a helyismereti állományhoz is szabadon hozzáférhetnek az olvasók. A télikert helyett 43 négyzetméteres teraszt alakítottak ki, amelyet májustól szeptemberig használhatnak a látogatók. A hangulatos teret sok más mellett olvasóteremként, irodalmi beszélgetésekre, házimuzsikára szeretnék használni.

A városi könyvtár felújítása során 120 méternyi polccal bővült a szabadpolcos állomány. Fotó: Bertleff András
A városi könyvtár felújítása során 120 méternyi polccal bővült a szabadpolcos állomány. Fotó: Bertleff András

Megújult a városi könyvtár honlapja is. A változásokról Berente Erika, az intézmény munkatársa elmondta: elsősorban átláthatóság, hatékonyság, karbantartottság, átjárhatóság, felhasználó-központúság, hosszú távú megőrzés jellemzi a http://www.gevk.hu -t. A honlap látogatói a praktikus tudnivalókon (például nyitva tartás, elérhetőségek, díjtételek, a könyvtár szolgáltatásai) kívül a menüből a helyismereti gyűjteményt, adatbázisokat (évfordulónaptár, nevezetes napok) és online katalógust is elérhetnek. Emellett önálló menüpontként jelenik meg például a Győri életrajzi lexikon, a könyv-, film- és zeneajánló rovat is. A jövőben idegen (először angol és német) nyelvű változatot, külön gyermekkönyvtári honlapot, a vakok és csökkentlátók számára akadálymentesített honlapot terveznek a többlépcsős fejlesztés következő szakaszában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíjeső az évnyitón

Győr - Nemcsak a 2008/2009-es tanévet nyitották meg, hanem számos ösztöndíjat is kiosztottak a… Tovább olvasom