Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Templomtető EU-forrásból

Bakonypéterd - Több mint 24 millió forintot nyert a római katolikus egyházközség templomuk tetőcseréjére a LEADER vidéki örökség megőrzését támogató pályázatán.


A munka 2010 nyarára készül el.

Öröm érte a bakonypéterdi katolikus híveket az elmúlt néhány év sok-sok aggodalma és munkája után. A Pannonhalmi Területi Apátsághoz tartozó, közel 200 éves templomuk födémszerkezetének teljes cseréjére 24,2 millió forintot nyertek uniós forrásból a LEADER vidéki örökség megőrzését támogató pályázatán. Az összegből elkészülhet a fedélszék megújítása és a hozzá kötődő bádogosszerkezet is. Ahogy Lőrincz Pál plébánostól megtudtuk: a munkálatok – a tervek szerint – 2010 második negyedében kezdődnek és nyárra fejeződnek be.

Jövőre megújul a bakonypéterdi templom tetőszerkezete, de – miként azt Lőrincz Pál plébános elmondta – a munkák befejeztéig a biztonságot szolgáló állványzatot nem bontják le. fotó: Kisalföld-archívum
Jövőre megújul a bakonypéterdi templom tetőszerkezete, de – miként azt Lőrincz Pál plébános elmondta – a munkák befejeztéig a biztonságot szolgáló állványzatot nem bontják le. fotó: Kisalföld-archívum

– A biztonsági előzetes munkákat már tavaly ősszel elvégeztettük: minden második gerenda négy ponton biztonságos felfüggesztést kapott egy erős vas tartószerkezethez, illetve a templomtérben erős állványokkal támasztottuk alá a mennyezetet. Ezzel a kettős megoldással – szó szerint – elhárult a veszély a fejünk fölül. Megjegyzem: a statikusok javaslatára az állványzatot a tetőcsere befejeztéig nem bontjuk le – nyilatkozta Pál atya.

Elmondta azt is, hogy a tavalyi, több mint 4 millió forintos költségvetésű munkának számos segítője akadt. Így például az a vállalkozó, aki a szükséges, 1 millió forint értékű vasanyagot adományként biztosította. Segítette a bakonypéterdi felújítást a főapátság és kivették részüket a munkából a helyi hívek is.

– Szeretnénk, ha a néhány év múlva jubiláló, Szent Péter és Pál tiszteletére felszentelt templomunk jövőre megújulva szolgálhatná a hívek lelki igényeit, és új lehetőséget kínálna Isten dicséretére – hangsúlyozta Lőrincz Pál plébános.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális autóbontó a nyílt utcán

Eddig 5 millió forint bírságot szabott ki a Zöldkommandó. Kirívó eset: Győrben a nyílt utcán… Tovább olvasom