Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Templomi gyűjtés az árvízkárosultaknak

Az árvíz okozta pusztítás következményeinek enyhítéséhez összefogást, országos gyűjtést hirdet a Magyar Katolikus Egyház. A június 20-i miséken befolyt pénzadományokat károsultjak megsegítésére ajánlják fel.

A május elejétől tartó folyamatos esőzések az ország több térségében okoztak hatalmas károkat. A megáradt folyók, patakok, valamint a belvíz számos várost és települést árasztott el és sok esetben napokra elzárta azokat a külvilágtól. Észak-Magyarországon a Sajó, a Hernád és a Bódva menti települések szinte kivétel nélkül víz alá kerültek. Több mint 4700 családot kellett kitelepíteni és több száz család otthona összedőlt.

A Magyar Katolikus Egyház segélyszervezete révén a kezdetektől nagy erőkkel segíti a helyszínen a bajbajutottakat, önkéntes munkával és segélyszállítmányokkal egyaránt. A Katolikus Karitász családok ezreit látta el tartós élelmiszerrel, ivóvízzel, takarókkal, tisztítószerekkel és gyógyszerekkel. A kitelepített családok gyermekeinek táborokat szerveznek. A rászorulók megsegítésére elkülönített bankszámlán is várják a lakosság nagylelkű adományait. Az egyházmegyei karitászszervezetek külön-külön is akciókat szerveznek és folyamatosan gyűjtenek adományokat. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pedig már jelentős összeget bocsátott rendelkezésre katasztrófaalapjából a legsürgősebb segítségnyújtásra. A hívek példamutató összefogásának köszönhetően az egyházmegyékből eddig érkezett adományok értéke meghaladja a 70 millió forintot.

Mindezek csupán az azonnali segítségnyújtásra elegendők. Az árvíz okozta pusztítás következményeinek enyhítéséhez nagy szükség van a további összefogásra, ezért püspöki konferencia június 20-án a katolikus templomokban országos gyűjtést rendez az árvíz károsultjainak megsegítésére. Arra kérik a híveket, hogy nagylelkű adományaikkal segítsenek a bajba jutott családoknak otthonuk újjáépítésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsébet-ligetek a folyók mentén

Nagy kultusza volt hazánkban halála után (is) Ferenc József feleségének, Erzsébet királynénak. Sok… Tovább olvasom