Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Temetők: mennyire rendezettek Győrben? Szavazzon!

Közeleg Mindenszentek és Halottak napja. A kisalfold.hu inkognitóban nézte meg, mi a helyzet a győri sírkertekben. Képgalériákkal.


Győr-Szigeti temető

A szóban forgó temetőt egy temetkezési magáncég gondozza, s az utóbbi években láthatóan szépen sikerült kisebb-nagyobb fejlesztéseket eszközölni.Szigeti temető.

A szigeti temetőben szemetet nem találtunk, pontosabban találtunk, de a helyén: elkerített részeken.

Összességében mi nem vettünk észre olyan körülményt, ami miatt kritikával kellene élnünk. Ha Önök tudnak ilyenről, írják meg bátran!


Nyitva tartás

jan. 1. - ápr. 30. : 08:00 - 18:00
máj. 1. - okt. 30. : 07:00 - 20:00
nov. 1. - dec. 31. : 08:00 - 18:00

Ünnepi nyitva tartás

okt. 29. - nov. 2. : 07:00 - 21:00 


Szavazzon!Újvárosi köztemető

Érkezésünkkor épp nagy munkában voltak a Kommunális Szolgáltató emberei: ürítették a szemetes kukákat és gyűjtötték a leveleket.


Újvárosi temető.


Tán ebben a temetőben találtuk a legtöbb gondozatlan sírt; sajnos, előfordulhat az a szomorú helyzet, hogy már az elhunyt hozzátartozói is meghaltak.

Ami kicsit szúrta a szemünk, az az egyes sírok mellett közvetlenül leállított kukák: ezen tán lehet változtatni a jövőben.

Nádorvárosi köztemető

Győr legnagyobb és legismertebb temetője: itt is "nagygenerálozás" tartottak látogatásunkkor.


Nádorvárosi temető.


A temető szépségét – egyben költői csendjét – a fák adják, amelyekről most persze hull a lesárgult levél, s nem kevés munkát ad a temető gondnokainak.

A levélkupacokat teljesen felszámolni szinte lehetetlen, de mindez tán nem baj: a temető így is békés, méltóságteljes erőt sugall.

Szabadhegyi Új Köztemető

A megyeszékhely legújabb temetője modern, építészetileg remekül megtervezett, más kérdés, hogy a kivitelezés azért annyira nem sikerült fergetegesen: a falak több helyen is repedeznek, omlanak.


Szabadhegyi temető.

Ettől függetlenül a temető összességében rendben tartott, s amennyire lehet, szép állapotban várja a hozzátartozókat Halottak Napja előtt.


A köztemetők nyitva tartása egységes

Nyitva tartás

ápr. 1. - nov. 5. : 07:00 - 20:00
nov. 6. - márc. 31. : 08:00 - 17:00

Ünnepi nyitva tartás

ápr. 10. - ápr. 13. : 08:00 - 20:00
okt. 29. - nov. 2. : 07:00 - 21:00
dec. 24. - dec 27. : 08:00 - 19:00
 S mi a helyzet a parkolással?

Halottak napján a temetőkben a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak. A Győri Közútkezelő tájékoztatása szerint forgalomrend változás nem lesz, útlezárással, egyirányúsítással nem kell számolni. A temetők környékén azonban gondok adódhatnak a parkolással.

A Győr-Szigeti "Szent Rókus" Római Katolikus Egyházmegye temetője nem rendelkezik kiépített parkolóval. A szűk utcákban hétköznap is nehéz autóval megállni, a hétvégén kaotikus állapotok alakulhatnak ki. Az Újvárosi Köztemetőnél sem jobb a helyzet.

Bár a Nádorvárosi Köztemető parkolója tekintélyes, ez a legnagyobb és az egyik legtelítettebb temető, ezért problémát okozhat a helyhiány. A Szabadhegyi Új Köztemető esetén ellenben nem adódhatnak parkolási gondok.


Olvasóink írták

 • 10. meir 2009. november 02. 20:33
  „8-as!
  en belul a sirok allapotara,es a meteres gazra gondoltam!!
  a kerites regen is letezett!!”
 • 9. laura01 2009. október 30. 17:42
  „6!

  Hogy milyne nagy gondod van mindenszentekkor? A legborzasztóbb számodra, hogy néhány idősebb árus "parkolóhelyeden " árul. Ezért tartunk itt ma, ahol tartunk!!!! Szégyen!

  Menjél gyalog”
 • 8. t-a-ibi 2009. október 29. 22:34
  „5-ös!

  2,5 méteres fallal körbevették, ahogy illik!”
 • 7. sazsu 2009. október 29. 15:50
  „Révfalu?”
 • 6. Sárika 2009. október 29. 14:24
  „Tisztelt Illetékesek!!
  Remélem idén már nem engedélyezik a Nádorvárosi köztemető régi bejáratánál a parkoló területén (!!!) gyertya, koszorú, meg egyéb kellékek árusítását, mint az elmúlt években. Nem igaz, hogy csak így lehet biztosítani egy vállalkozónak a helyet. Én elvből nem is vásárolok náluk semmit, nehogy jövőre is ide kérjenek helyfoglalást, eddig is így tettem. Nem mintha a parkoló olyan óriási lenne, de mégis onnan vettek el legalább 3-4 helyet és egy ekkora méretű parkoló esetében azért az már elég sok. Plusz a márkakereskedés előtt is fullon van a parkoló, ami ha jól tudom, nem is az önkormányzat kezelése alatt áll. Tudom nem ez a pár hely fogja megoldani a parkolási gondokat ilyenkor, de legalább ne nehezítsük a helyzetet!!!”
 • 5. meir 2009. október 29. 12:25
  „Na es a Gyor-i Zsidotemeto???
  az vajon milyen allapotban van?? vagy arra mar nem jut a KTSG-vetesbol senkinek???”
 • 4. AHA 2009. október 29. 10:41
  „A rendben tartással nincs gond.Csak sajnos a lopásokat nem lehet lehet kivédeni.
  Itt nem csak a drága réztárgyakra gondolok, hanem koszorúk virágok tűnnek el.Szinte állandóan.”
 • 3. Jandex 2009. október 29. 10:03
  „Ilyen temetőkben öröm a halál!!!”
 • 2. gelcsa 2009. október 29. 08:08
  „Nádorvárosi köztemetőnél az információ megszerzéséhez szükséges számítógép csak dísz, már nagyon hosszú ideje! Magam is láttam, tapasztaltam, hogy nem egyszerű a használata,( rendszerességgel számítógépen dolgozok) itt viszont olyan segítségre lenne szükségük az embereknek, amit használni is lehet, és egyszerüen tudják használni! Ez sajnos nem az, és segítségnek sem mondható. Idegeskedő embereket lehet látni, akik még mérgükbe káromkodnak is kínjukbana számítógép előtt !

  "Adni úgy kell tudni, hogy el is lehessen fogadni!"

  Másik fontos dolog, amit ilyenkor kikellene tenni, most sokan olvashatják, tudnának intézkedni.
  A parcellák lejárati idejét!
  A parcellákat, ahol hozzátartozók vannak, szintén a számítógépről lehetne látni, ha lehetne a gépen!!!!”
 • 1. alkutya111 2009. október 29. 07:37
  „Pozitívum:
  A temetőkkel nincs gond, a kezelők, a fenntartók megpróbálják az erre az időszakra jellemző - időszakra jellemzően aktuális - falevélhullást is orvosolni. Ebben a harcban, ha nehezen is, de nyerésre állnak.
  Itt dicséret a munkában résztvevőknek többek között a KOMSZOL-nak.
  De!
  A negatívumok:
  A temetők mellett a város egyéb takarítása csorbát szenved immáron két hete. A belvárosi parkokban, a győri utcákon - kerülettől függetlenül - nincs érdemi takarítás. A falevelek, az utcai szemét a járdaszéleknél ott hever. Csak tenni kell egy sétát pl. a Batthyányi tér körül, a sétáló utcákban ill. az Árpád és Bajcsy Zs. úton.
  Igaz látni néha egy seprő-járművet, de az az előkészítetlen és szervezetlen munkavégzés következtében csak költséget termel, tisztaságot nem. Évek óta nem tudták megoldani a parkoló autók problémáját. Van erre példa. Nem kell messze menni - Szombathely, Debrecen, Budapest egyes kerületei példaértékűek és követendő példa lehetne. Ezekben a városokban, kerületekben meg tudták oldani, hogy az útszélek, járdaszélek takarítása idejére korlátozták a parkolást. Ez útszakaszonként más és más. Sajnos Győr városában ez nem működik. A KOMSZOL vezetése nem alkalmas egy ilyen feladat megoldására sem.
  Az ellenőrizetlen és véleményem szerint gondatlan munkavégzés, munkaszervezés iskolapéldáját lehet látni a Győr -Belvárosi utcai takarítás(ok) során. Egy ember a lapátot, egy ember a seprűt viszi egy pedig tolja a kerekes gyűjtőt. Pár csapat esetében pedig még jut egy felügyelő is! Az eredmény?!
  Tessék megnézni a területet reggel vagy este vagy a nap bármely szakaszában. Nem hatékony ez a felállás, csak felesleges költséget termel.
  Kérdés? Hol az a beruházási eredmény eszközben akár amiről dicshimnuszokat íratott a KOMSZOL az év elején?
  A fűnyíró berendezéseket az ügyvezető úgy adta el a közvélemény felé, hogy azokat a levélhullás idején a levélösszegyűjtésben is jól tudják alkalmazni. Ebből ma semmi nem látszik.
  A pénzt jól elköltötték, de produktum az nincs.
  Kit vagy kiket terhel a felelősség ezért? Közpénzről van szó!
  Összefoglalva, amíg az egyik területen jól dolgozik egy rendszer, addig a másik területen óriási bakik sorozatát lehet felfedezni.
  Remélhetően a küszöbön álló cégösszevonások után, ez a felemás helyzetet meg fog szűnni. Szakmailag a jelenleginél jobb, hozzáértőbb szakmai vezetés fogja az új időben vezetni ezen tevékenysége(ke)t.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sejk elit egyetemén számolnak vele

A legjobb tanári kart, ha kell, Nobel-díjas professzorokat, Oscar-díjas filmrendezőket ígér leendő… Tovább olvasom