Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Temetői rongálás Győrben: a panaszos tehet feljelentést a rendőrségen

A győr-nádorvárosi köztemetőben szüleim hamvainál az urnatartó falról több helyen leszakították, ledöntötték a virágtartókat - írta olvasónk.

Olvasói üzenet: „A győr-nádorvárosi köztemetőben szüleim hamvainál az urnatartó falról több helyen leszakították, ledöntötték a virágtartókat. Jeleztem a temető gondnokságán, fel is vették a jegyzőkönyvet, de nem adtak belőle másolatot.

Saját költségemen meg akartam javíttatni, de nem vállalta szakember. Nem kártérítést akarok, csak a szüleim hamvainak közelében az urnatartó fal rendbetételét, helyreállítását. Érdeklődtem a gondnokságon, de csak egyik irodából a másikba küldözgettek, úgy érzem, senki nem akar tenni semmit. Én viszont nem akarok a rendőrségre menni."

A Győr-Szol tájékoztatása szerint olvasónk valóban megkereste a temető portaszolgálatát. A rongálással kapcsolatos bejelentést a panaszos a rendőrségen teheti meg.

"A felvett jegyzőkönyv belső használatra készült, arról másolatot a hatóságnak tudunk adni.

A bejelentő igazolást kaphat arról, mit mikor jelentett a portaszolgálatnak. A síremlékek, az urnahelyek rongálásával kapcsolatosan az ügyfélnek kell a hatóságnál bejelentést tennie. Társaságunk biztosítása ehhez hasonló rongálásokra, lopásokra nem terjed ki" – áll a lapunkhoz eljuttatott válaszban.

A Győr-Szol lehetőségeihez mérten igyekszik megelőzni az ilyen károkozásokat, nemrégiben is vagyonvédő cég elfogó szolgálata hajtott végre intézkedést a köztemető területén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományok fesztiválja, céhek napja Győrben - fotók

Megkezdődött a VII. Hagyományőrző fesztivál Győrben. Vasárnapig tart a rendezvényfolyam. Tovább olvasom