Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Temetés eső nélkül: most már nem ázik be a szabadhegyi ravatalozó kupolája - videó, fotók

A gyászoló családokat mostantól nem zavarhatja meg jelentősebb eső a szabadhegyi ravatalozóban. Az idei esztendőben közel 21 millió forintot költöttek a győri temetőkben található építmények korszerűsítésére. Szavazás.

A legjelentősebb beruházások a Győr-Szabadhegyen található Szabadi úti és a Nádorvárosi köztemetőben valósultak meg.

"A szabadhegyi köztemetőben a kupola és a tető beázásának megszüntetését szolgáló szigetelés elkészítése 6,9 millió forintba, a halottas hűtők biztonságos üzemeltetése érdekében a riasztó- és kamararendszer kiépítése pedig 1 millió forintba került.

A fejlesztések összértéke közel 8 millió forint" - közölte Simon Róbert Balázs győri alpolgármester.


Videó: Cseh Róbert.


"A szabadhegyi temetőben a ravatalozó átadása óta gondot okozott, hogy az épület kupolája nagyobb esőzések idején beázott, így a rokonuktól búcsúzó családtagok gyászát kellemetlenség zavarta meg.

A Szabadi úti temető korszerűsítését folytatni kívánjuk a következő évben, terveink szerint virág- és sírkő árusító pavilonokat létesítünk itt" - mondta Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója.


Fotók: Cseh Róbert.

A Nádorvárosi köztemetőben több mint 10 millió forintos költségvetésből elkészült a gondnoki épület új tetőszerkezete, az új ravatalozónál felújították a lépcsőket, megtörtént az utak karbantartása, kivágták a száraz fákat, vegyszeresen megtisztították a Deim Pál alkotta Hősi emlékművet, kifestették az új ravatalozót, az urnahelyek könnyebb megközelítése érdekében rámpákat helyeztek ki, s felállították "Mindenki új keresztfáját".

A Koroncó úti köztemetőben 1,5 millió forintból a temető területét, kerítését kiigazították, valamint új kerítést is építettek.

Az Újvárosi köztemetőben bozótokat kellet kivágni, a kerítéseket megtisztították, az illemhely ajtaját kicserélték, javították az útburkolatot, s az 1848-as hősi sírhelyhez utat építettek. Az elvégzett munkálatok összesen több mint 1 millió forintba kerültek.

A Révfalui köztemetőben csak kisebb "finomításokra" volt szükség: 154 ezer forintból bozótokat vágtak ki, s kijavították a gondnoki épület vakolását.

A győri önkormányzati temetőkben található létesítmények, épületek felújítására, a környezet gondozására összesen 20,8 millió forintot költöttek.

A korszerűsítések teljes összeget a Győr-Szol Zrt. saját költségvetéséből biztosította.Olvasóink írták

 • 2. Goldmund 2012. december 10. 08:31
  „Én inkább azon vagyok megrökönyödve, hogy ez a legújabban épült ravatalozó, mégis ez ázott be.
  Úgy látszik, ezt is közbeszerezésen egy városházi alak haverja kaphatta, aztán mindegy volt, milyen minőségben készíti, mindenképp jó volt a megrendelőnek.”
 • 1. Mankapunka 2012. december 05. 15:54
  „Szerintem ez a legkisebb gond,hogy egy néha napján használt épület beázik.

  Inkább az iskolák ablakaira költenék,ahol még fakeretes van,és a víztől már elrohadt az aljuk,ömlik be rajtuk a hideg.

  Tudom,a halottak mindig is előrébb valók voltak,mint az élők. Olyan ez,mint a melós ebben az országban,legutolsó segítséget ő kapja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minimálbér: a kormány dönt?

Hernádvölgyi Andrea, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) alelnöke, szerdán… Tovább olvasom