Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Telt házas régiós bölcsődék

Nyugat-Dunántúl - Száz bölcsődei férőhelyre 141 beíratott kisgyermek jutott 2006. május 31-én a nyugat-dunántúli régióban. Ez a legmagasabb érték az országban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal nemrégiben megjelent, Szociális védőháló a régiókban című kiadványából.
Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében 49 ilyen intézmény működött két éve, amelyekben összesen 3162 gyermekkel foglalkoztak.

A 80 oldalas elemzés más érdekes adatokat is tartalmaz. Az egyik ilyen, hogy minden ötödik esetben egyedülállók kaptak családi pótlékot a régióban, több mint 33 ezren. A gyermekjóléti szolgálatok 62 ezer problémát kezeltek, a leggyakrabban anyagiakat, gyermeknevelésieket és életvitelieket.

A gyámhatóságok csaknem 11 ezer veszélyeztetett kiskorút tartottak nyilván a három megyében, azaz a gyermekek 6 százaléka tartozik ebbe a kategóriába.

A védelembe vett kiskorúak száma meghaladta az 1300-at: minden második esetben „a szülőnek felróható magatartási okból" történt ez. Gyermekotthonban 915-en éltek, nevelőszülőknél 449 gyermeket helyeztek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan a Rábaközben is jótékony klub alakul

Nyugat-Dunántúl - Hat Rotary Club működik régiónkban, ebből öt megyénkben. Az utóbbiak évente… Tovább olvasom