Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Telt ház volt a megnyitón

Győr - Nem okozott csalódást a Győri Nyár utódja, a Négy évszak fesztivál - Nyár nyitóünnepsége: az Edda jó hangulatú, élő nagykoncertet adott, s ezúttal a VIP-páholy sem borzolta a kedélyeket, mint tavaly.
Ahogy sejteni lehetett, megtelt szombaton este a győri Dunakapu tér: az augusztus 24-ig tartó fesztivál megnyitójára ezrek voltak kíváncsiak, még a rakpartot szegélyező kőfalon és járdán is végig emberek ültek, álltak. A szervezők ezúttal kiküszöbölték a tavalyi nyitórendezvény hibáit, többek között a színpad melletti két kivetítő mellett egy harmadikat is elhelyeztek a tér közepén, így aki csak messzebb kapott helyet, az is élvezhette - legalább képben - a koncertet.

Fotó: H. Baranyai Edina

A tavaly nagy felháborodás kiváltó VIP-páholyt is áthelyezték; akkor sokan kifogásolták, hogy miközben gyakorlatilag az egész téren tömegnyomor volt, és egymást taposták az emberek, a "kiváltságosaknak", azaz a VIP-meghívóval rendelkezőknek (az önkormányzat és a szponzorok képviselőinek, meghívottjainak) közvetlenül a színpad előtt kerítettek el egy külön szektort a nyitó Omega-koncerten. Idén a színpadtól messzebb, nagyjából harminc méterre állították fel a körülbelül 150 embernek helyet adó lelátót, így az nem zavarta az elszánt Edda-rajongókat abban, hogy közvetlen közelről tombolhassanak.

Fotó: H. Baranyai Edina

Pataki Attila, aki az elmúlt napokban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy tószegi koncertjén gyakorlatilag részegen lépett fel, és zenélés helyett a fellépés felét végigkáromkodta, ezúttal nem okozott botrányt: a régi nagy kedvencek és az újabb szerzemények egyaránt előkerültek, az általunk megkérdezett nézők szerint olyan előadásban, ami elvárható egy ilyen rangú eseményen.

Fotó: H. Baranyai Edina

Nem ez volt az egyetlen komoly koncert a rendezvénysorozatban, a záróprogramra szintén egy hasonlóan nagyszabású eseménnyel készülnek a szervezők, az azonban még meglepetés. A fesztivál részletes programja megtalálható a www.kisalfold.hu/4evszak internetcímen.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. krisy 2008. június 18. 22:41
  „Attis szavaival élve:JÓ ESTÉT JÓ ARCOK!
  Látom az örvényt amit kavart ez a koncert. Egyrészt szomorú vagyok, másrészt örülök annak amit olvasok. Szomorú amiért ilyen otrombán kikelnek magukból az emberek s köpködnek csak azért mert más az ízlésük. Örülök az igaz EDDÁSOKnak, azért mert látom, hogy ,,EGY EZ A TÁBOR ÉS EGY EZ A SZÍV!"
  Jómagam s lányaim ott leszünk a cseszneki koncerten amit nagyon várunk már s tudom, nem lesznek ott azok az alakok akik itt fröcsögnek.
  S egy utolsó idézet: ,,Nagy vagány én elhiszem de azért halgass néha rám nem kell rögtön szétrobbanni ha jön a túlnyomás....,,Ami nekem jó az másnak miért fáj??? "
  Az EDDA rajongó :)”
 • 60. raffy2 2008. június 17. 21:48
  „nekem meg az a véleményem,hogy aki szereti az edda-t,annak tök mindegy a helyszín.ők már bizonyítottak.edda volt,van ,lesz.”
 • 59. adamW 2008. június 16. 23:18
  „szabadtéren teltház?
  érdekes kvantitativitás:D”
 • 58. sdsd 2008. június 16. 18:07
  „Kikelet! GYenge szöveg! Pár éve volt már itt az edda a megnyitón és egyáltalán nem kellett a rába parton nyomorogni nem úgy mint szombaton. Egyszerűen egy szar hely egy ilyen koncerthez.”
 • 57. Erika1967 2008. június 16. 16:33
  „válaszka! Félreértettél, de csak kicsit!Azt írtam, hogy ennyi sok-sok év elteltével! Majd ha a mostani sztárok 25 év múlva is hozzák a formát, akkor meghajolok!”
 • 56. válaszka 2008. június 16. 16:11
  „"Erika1967: ...Elég baja a magyar könnyűzenének,hogy a mai "sztárok" semmilyen szinten sem eladhatóak! Tisztelet a kivételnek, de most egyet sem tudnék mondani!" --> Ezzel egyátalán nem értek egyet, és elég szomorú, hogy 41 évesen nem találsz minőségi zenét a mai hazai könnyűzenei előadók között.. rengeteg van, és sokuk bőven megtölt nem csak egy művelődési házat, hanem akár nagyobb sportcsarnokot, vagy említhetnék jónéhány fesztivált, ahol nem csak 10-20-30 évesek szórakoznak, hanem rengeteg "idősebb" is (Sziget, Volt, Efot, Hegyalja, Szin, és még a völgyes kocertek is rengeteg embert vonzanak) Ne mondjad h semmilyen szinten sem eladhatóak.. szörnyű ilyet hallani(olvasni).. más dolog ha Te nem találsz(vagy nem is keresel) közöttük magadnak valót, pedig garantálom, hogy találnál!;)”
 • 55. Maffialee 2008. június 16. 15:56
  „Szerintem Pedagógus elírta. Legalábbis remélem.
  Mert fordítva lenne értelme...
  Üdv minden Eddásnak!”
 • 54. Erika1967 2008. június 16. 15:34
  „Az Edda még most is tízezreket tud megmozgatni ennyi idő után is! Akik kritizálják azoktól kérdem, akkor ki a sztár? Azok az együttesek és énekesek akik nem tudnak megtölteni hallgatósággal egy művelődési házat? Vagy akikről egy év elteltével nem is emlékszünk? Elég baja a magyar könnyűzenének,hogy a mai "sztárok" semmilyen szinten sem eladhatóak! Tisztelet a kivételnek, de most egyet sem tudnék mondani!”
 • 53. rockforever 2008. június 16. 14:54
  „"Pedagógus" ezt írja:
  "Érekes jelenséget figeltem meg az összes hozzázólást elolvasva. Akik negativ értelemben írtak , akáraz Eddáról, akár a megváltoztatott nevű Győri Nyárról, mindezt kultúráltan, valóban vitaképesen tették."
  A következők szerinted kultúrált bejegyzések?
  "Én azóta utálom ezt a nagyképü bunkót amióta CIGÁNYIMÁDÓlett. Egy régi eddást se látni a koncertjein mert mindnek hányingere van tőle. A politikai szereplése meg köpönyegforgatása kifejezetten UNDORÍTÓ. EZ EGY ILYEN ORSZÁG SOK ILYEN EMBERREL! NA PÁ"
  "köcsög ez az edda,élükön ezzel a kopasz majommal,ez is elfelejtette,hogy honnét jött.."
  "az edda ma már egy nagy rakás szar, patakival az elén"
  "Köcsögözés", "szarozás" helyesírási hibákkal megspékelve - semmivel sem jobb, mint a másik oldal...
  Én egyébként Sopronból mentem, többedmagammal és kizárólag az Edda miatt! Nagyszerűen éreztük magunkat és a koncert alatt se dáridóra, se politikára nem gondoltunk. Attila nagyszerű énekes és előadó, a színpadon pedig csak ez számít! A zenésztársai mesterei a hangszerüknek, a dalok pedig tetszenek a rajongóknak, az újak is! Akinek nem tetszenek, ne hallgassák! Én sem szeretem pl. az operettet, de eszembe se jutna elmenni olyan előadásra, mégha ingyenes volna, akkor sem!”
 • 52. foreverEDDA 2008. június 16. 13:44
  „Nem értem mért kell fikázni az EDDA-t?! Szerintem fergeteges volt a koncert:) Azok meg akik nem értenek egyett és nem szeretik őket mi a jo édes ... nak mentek ki és tombolnak az első sorban...
  A múltat meg nem értem miért kell állandoan bolygatni?! nektek sem esne jol ha egy rossz lépésetek egész életetekben hallgathatnátok...Ő is csak ember...és mint minden ember ő sem tökéletes...
  És szerintem nagyon jo hogy volt hogy a nyitóra őket hivták meg...igy legalább minden korosztály jolérezte magát..:) nem lehet mindenkinek a kedvében járni...”
 • 51. kikelet 2008. június 16. 10:46
  „Szerintem semmi baj nem volt a helyszínnel, a rakparton is ugyanekkora nyomorgás lett volna...ez a nagykoncertek velejárója, akinek nem tetszik, az ne menjen ki...

  Kedves hangtechnikus! Ha minőségi cucc van, akkor azt már be se kell állítani? :D Az első 4-5 dal szerintem se szólt jól, de utána már rendben volt

  A névváltoztatásért meg tényleg kár, semmi értelme nem volt egy 40+ éves hagyományt felbontani”
 • 50. fgfdg 2008. június 16. 09:34
  „revet! Majd utánad gondolom te arra laksz és ott csak ilyenek nőnek mint te! Akkor is sokkal jobb volt a rába part, semmi lértelme nem volt áthelyezni a dunakapu térre de itt hely hiányába kitaposták az ember belét. Nem szapultam az eddát azokkal nem volt gond de hely akkor is egy béna választás csak a fidesztábor nem képes ezt belátni.”
 • 49. Pedagógus 2008. június 16. 09:00
  „Érekes jelenséget figeltem meg az összes hozzázólást elolvasva. Akik negativ értelemben írtak , akáraz Eddáról, akár a megváltoztatott nevű Győri Nyárról, mindezt kultúráltan, valóban vitaképesen tették. Nem úgy az ellentábor. Náluk a legenyhébb kifejezés a" köcsög", a többit annyira alpári módon tették, hogy szégyen lenne leírni ismét. Ez szomorú! Nem először kiáltanak egyes jóizlésű hozzászólók moderátorért T. KIsalföld.hu.”
 • 48. revet 2008. június 16. 08:21
  „Így bizony! fgfdg elmehet a pitcsába!”
 • 47. frappe 2008. június 16. 08:10
  „Hál´ Isten, hogy nem a 40 évvel ezelőtti vezetés van......Egyébként szenzációs jó volt a szombati Edda koncert, csakúgy, mint a tavalyi Omega! Nincs ezzel a helyszínnel semmi gond!”
 • 46. pötyi100 2008. június 16. 07:43
  „Egyetértek az előttem szólókkal. Duna kapu térnél még a rakpart is jobb helyszín lett volna. Sok kis szűk utcák...”
 • 45. fgfdg 2008. június 16. 06:28
  „Nagy állatság volt áttenni a dunakapu térre a rendezvényt. Sokkal jobb volt a rábapart. 40 évig nem volt vele gondja senkinek csak a mostani vezetésnek.”
 • 44. Hangtecnikus 2008. június 15. 23:21
  „Tűzimádó ami az Edda színpadon voltt cucc az a világ egyik legjobb gyártójától származik. ja és még igazán meg sem volt hajtva a motyó. ennyit a hozzáértésedről...”
 • 43. Maffialee 2008. június 15. 22:37
  „Névtelen 42-nek! (Mert ugye te sem vállaltad fel önmagad)
  Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
  Ez a győri nyár megkezdéséhez, ill. az Edda koncerthez kapcsolódó hozzászólások fóruma.
  Milyen barbár népségről beszélsz, akik irtják a saját fajtájukat??
  Eltévesztetted a házszámot...
  Értem a lényegét annak, amit akartál írni, de nem a megfelelő stílust és fórumot választottad.
  Ilyen hozzászólásokra pláne nincs szükség.
  Kérdem én, hol a moderátor???”
 • 42. Európa legalja: a magyar 2008. június 15. 21:52
  „Ezek vagytok ti magyarok:

  Buta kisemberek. Sunyi alakok. Egymást névtelenül köpködő barbár népség. Európa legalja. Ne csiláljunk semmit, abból nem lehet baj - elvét valló proletárok.
  Marakodjatok csak buta primitív barmok! Ez kell nektek, mert ez garantáltan nem vezet sehová!
  Fikázni a másikat névtelenül, folyamatosan. Irtani a saját fajtádat. Irigység és eltaposás. Totális erkölcsi mélypont!
  Sötét aljadékok, soha sem juttok egyről a kettőre!
  Előttetek volt, van és lesz is minden szomszéd népcsoport!”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A száztagúval lép fel nyáron

A cél nem kisebb, mint a Bécsi Zeneművészeti Akadémia. A most tizenkét éves, győri Jónás Alexandra… Tovább olvasom