Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Teljesült álom: Szandra a száztagú cigányzenekarral lép fel

Győr - Ahogy másnak a lottóötös, úgy neki élete eddigi legnagyobb álma teljesül azzal, hogy végre a száztagú cigányzenekar kíséretében énekelhet. A 13 éves győri Jónás Alexandra útját immár Bangó Margit is egyengeti – szombat este fél 7-től együtt láthatjuk őket a Dunakapu téren.

Kivételes kihívásnak tartja a szombat esti bemutatkozást az a fiatal lány, aki mindössze ötéves lehetett, amikor először énekelt színpadon. Akkor jópofa lehetett az ugribugri kislány, aki édesapja, ma már az égi zenekarban muzsikáló Jónás Nándor cimbalmos emlékére jótékony célú esteken énekel. A háttérben kerekes székes édesanyja és nővére segíti, no és a tudat, hogy az egykori Vaskakas étterem ˝aranykezű˝ cimbalmosa lélekben sosem hagyja el.

Nagy család a muzsikusoké, így nem véletlen, hogy Bangó Margit Kossuth-díjas énekes-előadóművész évekkel ezelőtt felfigyelt Szandra tehetségére, tanította, s nem utolsósorban összehozta a száztagú cigányzenekar tagjaival. Tavaly a Margitszigeten már a győri lány is helyet kapott a műsorukban, most pedig a Dunakapu téren szól a nóta, ami sok ember lelkét felvidítja.

Fellépésre készül: Jónás Szandra a győriek és a hozzánk érkezők előtt is megcsillogtathatja tudását. Fotó: Krizsán Csaba
Fellépésre készül: Jónás Szandra a győriek és a hozzánk érkezők előtt is megcsillogtathatja tudását. Fotó: Krizsán Csaba

A győri Czinka Panna kulturális egyesület kiemelt célja a tehetséges fiatalok felfedezése, így Jónás Szandra a győriek és a hozzánk érkezők előtt is megcsillogtathatja tudását. Hogy énekes lesz-e belőle, az idő és a szerencse eldönti, ám a tehetségén, a szorgalmán mindez aligha múlhat...
Hét éve tanul énekelni

A 13 éves Jónás Alexandra augusztusban felvételizik a győri Liszt Ferenc Zeneiskola ének–szolfézs szakára, tanulmányai mellett így tud tovább tanulni majd a zenei szakközépiskolában. Hét éve magánúton tanul, egyik mestere és segítője Bangó Margit Kossuth-díjas énekes-előadóművész, a cigánydalok kétszer koronázott királynője.

Olvasóink írták

 • 13. nasi12 2009. augusztus 09. 15:56
  „Mint volt zenész állítom Ha valaki tehetséges, akkor az tehetséges, akkor is ha cigó, akkor is ha magyar.
  Az utca embere, ezt nem tudja eldönteni, csupán azt közölheti, hogy neki tetszik e a produkció, vagy pedig kevésbé.
  Ezt a szakma legnagyobbjai dönthetik csak el.
  Bangó Margitot lehet nagyon szeretni, vagy kevésbé, ám született tehetségét, tudását ma senki nem vitathatja, és ha a szakma Kossuth díjas, koronázott királynője, állítja, hogy ha Szandra jó kezekbe kerül, és ugyan ilyen szorgalmasan tanul továbbra is, akkor óriási tehetség lesz, és ezt ő állítja akkor én ezt csukott szemmel, (de nem csukott füllel) elfogadom, és javaslom ezt mindenkinek.
  Ha minden ember életében csak egyszer tenne egy jót, csak egyszer tenné meg, hogy egy cigót patronálna, segítene, és terelgetné a jó irányba, akkor mivel mi vagyunk még többségben, a végén mégis csak a jó győzedelmeskedne, mert elfogynának a gonoszok.
  A cigányok életemben kétszer vitték el az összes pénzemet a zsebemből, ám furcsa, csak egyszer voltam bánatos miatta, döntsétek el melyik esetben!
  Egyszer diákként, útban a Főváros felé a vonat büfében egy óriási tehetség fosztott ki pedig fogtam még a zsebemet is, ahogy anyám kért rá.
  Később felnőtt fejjel a Mátyás pince akkori prímása Déki Lakatos Sándor tett akkora hatást rám, mikor élőben volt alkalmam hallani játékát, hogy minden pénzem neki adtam volna, ha nem lett volna olyan szerény.
  Aki pedig még nem hallotta volna, Bangó Margit csupán ezért az egy számért már zenei Nóbel díjat érdemelne!

  moderálva”
 • 12. AHA.. 2009. augusztus 09. 09:07
  „Inkább én sem gratulálok,jó?!”
 • 11. bius23 2009. augusztus 09. 08:38
  „Húha nagyon vicces volt!!!röhög a vakbelem..”
 • 10. Csukós 2009. augusztus 08. 20:01
  „moderálva”
 • 9. kahane1 2009. augusztus 08. 18:26
  „most gonosz leszek!!!!!
  -megy haz a roma es az asszony ele teszi a fizeteset; 20000 forintot!az asszony szolna,mire a roma mondja,varja man,ez meg itt a csaladi potlek,es kitesz; 200 000-et az asztalra!!!
  erre a becses neje vigyorogva mondja: latod Gazsi?! mindeg montam hogy b@szni jobb mint dolgozni!!!”
 • 8. kahane1 2009. augusztus 08. 18:21
  „moderálva”
 • 7. janika 2009. augusztus 08. 18:00
  „Ezekhez biztos nem jönnek a vadászpuskások! Hisz ezek nekik is tetszenek, őket is szórakoztatják!”
 • 6. fortuna54 2009. augusztus 08. 16:39
  „Csukos,ha már idézel,legalább pontossan.”
 • 5. lolita 2009. augusztus 08. 15:45
  „Bizonyara en is többnek neztem,de mivel a zenet imadom,tovabbi sok sikert!”
 • 4. Csukós 2009. augusztus 08. 15:34
  „Mátyásfeketeserege. Hé paraszt merre van Buda”
 • 3. Csukós 2009. augusztus 08. 15:20
  „átyásfeketeserege. Nagyon buta és sötét vagy hogy lehet valaki a nevében is és emberileg sötét .

  Csak gratulálni lehet Szandának a tehetségéhez csak így tovább.biztosan szép és nagy jövő várrá .”
 • 2. Mátyásfeketeserege 2009. augusztus 08. 12:57
  „moderálva”
 • 1. Truder 2009. augusztus 08. 12:51
  „moderálva”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hány szálloda kell egy városban?

Győr-Moson-Sopron - Kevés a vendég a szállodákban – ebben mindenki egyetért és ebből is adódik… Tovább olvasom