Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Teljes volt a káosz, autók is ütköztek

Győr - Sajnos minden körülmény összejátszott pénteken abban, hogy torlódás alakuljon ki és baleset történjen a győri Széchenyi híd révfalui lábánál. A lámpák nem működtek, a hídon dolgoztak, s nagypéntek Szlovákiában munkaszüneti nap.
Aki pénteken vásárolni indult valamelyik győri nagyáruházba, tudta, mire számíthat. Vagy mégsem? Azt biztos, nem kalkulálták bele a számításba sem a vásárlók, sem a dolgukra igyekvő autósok, hogy reggel 8 óra után kikapcsolódnak a lámpák ezen az igen forgalmas csomóponton: a Széchenyi híd és a Bácsai út kereszteződésében. A hídon egyébként is folyik a felújítási munka, s egyes szakaszokon félpályás útzár nehezíti a haladást. Emellett péntek volt, ami január óta egyet jelent a szlovákiai vásárlódömpinggel. És ha ez nem elég: húsvét előtti volt a vásárlókedv, megtetézve azzal, hogy nagypéntek munkaszüneti nap északi szomszédunknál.

A lámpa kikapcsolódása után nem sokkal, 8 óra 50 perckor megtörtént az első baleset. A torlódások és nyilván az autósokon uralkodó feszültség miatt összeütközött két kocsi a Zemplén utca és a 14-es főút találkozásánál, az egyik vezető könnyebb sérülést szenvedett. A baleset tovább fokozta a torlódást, mivel a helyszínelés miatt félpályás útlezárásra volt szükség a főúton egészen fél tízig. A lámpák továbbra sem működtek, de végre szabad volt az autósok útja. Körülbelül ötven percig. Fél tizenegy előtt ugyanis újabb karambol történt a Bácsai út és a 14-es főút kereszteződésénél. Sajnos, itt már az egyik utas súlyosan megsebesült, míg hárman könnyebben sérültek. A rendőrség és a mentők járművei után megérkeztek a tűzoltók is, mivel az egyik autóból erősen folyt az olaj. A tűzoltók tőzeggel borították le a foltot. A dugó azonban csak most alakult ki igazán. A rendőrség ugyanis teljes útlezárást hajtott végre a főúton, ami több mint fél óráig tartott, s ezt követően is még jó tíz percig csak egy sávon közlekedhettek az autók. A helyszínelés utolsó fázisában végre működni kezdtek a közlekedési lámpák és véget ért a káosz. Mint az állami közútkezelő tájékoztatásából megtudtuk, hálózati zavar történt.

Olvasóink írták

  • 1. Stewe 2009. április 14. 01:38
    „Akik az adott helyzetben nem biztosították a kereszteződést( policáj), ők a balesetek okozói. Mire vártak ? Mire számítottak? A Szent István úton is mióta "racionalizálták" a jelzőlámpákat, azóta járhatatlan, dugó pirosban zöldben kanyarban, ugrabugráló gyalogosokkal tarkítva. lehet készülni a balesetekre, lehet nem tudják a rend őrei, de közeleg a szezon...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életük első kiállításán jártak

Győr - Az elítéltek szívesen vesznek részt olyan programokon, amelyek elvonják figyelmüket a zárkák… Tovább olvasom