Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Teljes lépcsőházat ki kellett üríteni Győrben a Szigethy Attila úton - fotók

A kisalfold.hu információi szerint a Szigethy Attila 97. szám alatt élő lakók gázszagot éreztek egy tízemeletes lépcsőházban.

19 óra 31 perc - A bűz oka: hipót és sósavat öntöttek a WC lefolyóba 

A tűzoltók visszaengedték a lakásokba az embereket, mivel a műszereik nem mutattak gázszivárgást.

A lakók félelme ugyanakkor nem bizonyult alaptalannak, mivel kiderült: az egyik lakásban hipót és sósavat öntöttek a WC lefolyóba, s ez okozta a bűzt.


Teljes lépcsőházat ki kellett üríteni Győrben a Szigethy Attila úton - fotók: H. Baranyai Edina.
 
19 óra 11 perc - Biztonsági okokból kiürítették az összes lakást  

A győri tűzoltóság 19 emberrel és három autóval vonult ki a helyszínre.

Úgy tudjuk, a tűzoltók egyelőre nem találtak gázszivárgást a lépcsőházban, de biztonsági okokból kiürítették az összes lakást.

Összesen körülbelül 70 embernek kellett az utcán várakoznia.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. kételkedő/alibaba 2012. március 12. 08:53
  „Tisztelt szerkesztőség.
  Ezt a lakásthozzávetőleg 20 éve vettem.Mikor megépítettékúgy tervezték hogy a konyhába szabedtérbe nyiló szellözőnyilást helyeztek el.Mellékhelyiségeknél egy szerelőakna fut a vizcsövek és a szellőzésszémára.Ide inden lakáshoz szöglets aluminium csőrendszert épitettek ki,megfelelően szakaszolva, hogy a szagok ne keveredjenek be a másik lakás légterébe. Itt a szellőzőrendszerben-lévénn 9 szintes épület-egy természetes KÉMÉNYHATÁS érvényesül. Ez erős huzatba nyilvánul meg ,aminek vektora kifele irányul a hajiségből. Ennek a nyomait ,ha valaki megfigyeli úgy is láthatja a sajátszemeivel hogy a wc és fürdő ajtók zárodó felülete között-ha az ajtókat rendesen csukva tartották-a levegőböl kiszürődőporpárna képződik és rakódik le a felületekre.
  A másik érzékelhető módja a huzatnak,például a fürdőbe,-amit hosszú éveken átt tapasztaltam-hogy a nedves testen mindíg érezhető volt a hűtőhatása , főlek télen-és ha a fürdőajtó nem volt becsukva.De ha résnyire csuktuk a fürdő bejárati ajtaját, a légmozgás sugó hangot hallatott.
  Ezt a szellőzőhatást mindenki maga megszüntethette,annak ellenére hogy eredetileg nem szereltek fel zárható vagy szabályozható rácsot,szuverén joga mindenkinek letekarni,leragasztani.
  Évekig ez volt-nem zavarták a szagok a szomszédoka.
  Egyidő óta már észrevettem hogy-az időtávot nem tudom- ez a hatás megszüt ,nemrakodik le poros sszöszmöszpárna,a testen nem volt érzékelhető a hütőhatása a huzatnak.
  Kisérletileg is gazolható,ha egy gyertyával közelítünk a szellőzőrács felé, annak lángja megsem rebben,egyenletese nyugodtann ég.
  Tavaj,vagy tavajelőtt ,valamelyik új lakó faldarabokat hozott ki a lakásábol- megkérdeztem:azt mondta kivágták a WC és a fürdőközti falat- engem nem zavar,azt csinál a lakásával amit akar -de felvetödött bennem hogy lessz igy szellőzés.
  Gondolom ez nem egyedi jelenség,lehet hogy már mások is végeztek ehhez hasonló átaakításokat , mivel nemtudom hogy a kéményhatás mikor szünt meg.A jópélda ragadós-lehet hogy a közösképviselő aki a tüzoltókat kihivatta , átalakitatta a lakását.
  Mivel énvagyok azalsó lakó a szerelöaknába valahonnét felüről, nap mint nap ,néha néha,zeméthullik le,-a fürdőkádba esetenként,különböző rovarok kerülnek,amik a szellőzőböl érkeznek. Ekkor,de máskor is ha úgyérzem hogy ráfér a fertőtlenítés a lakásra ,befujok a mellékhelyiségekbe chematoxal-de a lakás falmelleti rézeit is lefertőtlenítem néha.
  Most ellehet képzelni hogy szellőzés híján ezek a szagok hatása,a fölöttem lakot zavarta.Ha zavarta, valamilyen formába jelezni kellett volna-gondolom egy cetlit bedebhattak volna a postaládámba.Nemtették
  ,igy azt gondolják hogy bosszantani akarta őket.
  De ez misem válltoztat azonn hogyha rovarok kerülnek a mellékhejiségbe cematoxozni fogok.
  Tisztelt uságiró,légböl kapott dolgoka ne irjon le.
  TV-be mutattak olyan dolgot hogy a hipot és sosavat összekevertek és ebböl gond lett.De azt tudnikell hogy a clorgáz ami akkor keletkezik nehezebb a levegőnél, nem fefele száll.Az adott fürdőbe is azért volt baj ,mert a vizfelületen az also szinten ülepedett meg,ott volt érezhető.Nem felfeleszállt.
  Én esetembenn pedig a család csak egyvan film után ,közvetlen 18h 30kor izkőoldosavat öntöttem afürdőkád lefolyojába és csak ezt.Max 20perc lehetett azegész.
  Tisztelt szerkesztéség én egyfajta vegyszert használtam.Nemtudok olyan törvényrölhogy 18h 30kor a kádlefolyó vegyszerezését tiltaná,lugos vagy savas hatás alkalmazását külön- külön.
  Ezek szellőzési szaghatások kapcsán nem nehéz feltételezni-mivel minden baj okát bennem látták- kiakartak füstölni.
  2012.02.10én 18-20h között
  2012.02.11én 13-20h között
  2012.02.13án 01-03h között
  erős kábitó szag volt érezhető a lakásomba,az utcafronti szobákba. 2-3órán kerestül erős kereszthuzattal is zavaron kábito maradt.
  Arra gyanakodtam hogy alul a pinceszintröl jött fel mert innét néha,máskor is jött fel szag.
  Innét a szaghatás általában a pince és a lakás közötti hömérséklet külömbség-főleg tavasz és ősz idején megerősödve-létrehozta SZIVATTYUHATÁS folytánn volt érezhető.Én ezért is panaszkodtam közbe a gondnoknak és a lépcsöházképviselőnek
  Mivel kábitoszag volt,azt gondoltam hogy alul a pincébenn vannak valkik akik ezt teszik.Ez a kábitoszag és füstszag olyan erősvolt hogy beszoltam a renbőrségre-lehet valakik ott kábitoszereznek.Rendőrök kijöttek de nem értem el vele semmit.
  Valakik ezt zokon vették mert 2012, 02 .17-18-ra virradora az ablakommal szembenn parkolo autom bal ajoto oldalüvegét beütve kinyitották motorteret és az egy éves ukummulátort eltulajdonitották.
  Most ahogy látom és összekapcsolom az eseményeket , a kábitoszaok valoszinüsithetőleg a felettem lako illalositó folyadékot öntött a fütéscsövekre,ami lefolyt hozzám, igy érték el a tartos kábito hatást.Opiumés más illatok voltak,mivel a rendőröknek mondtam közbe füstszagot is éreztem-javasolták, inkább atüzoltoknak szoljak be.
  Közösképviselönek kapora jött ez ,mert a felettem lakok sértve érezvén magukat-mint a leirásomból kitünik-a szaghatást érezvén egyböl nagydobra fujtak az egészet.
  Furcsa hogy a gázszagok széles sprektrumán egy müszaki szakember nemismeri fel a szagositott földgaz szagát? Részemről a vélemény:egy tudatos bünbak keresés fotyt,holott a hiba nap mint nap ott volt az orruk elött.”
 • 23. bojtár 2012. március 09. 07:25
  „ezek után az ott lakók már fingani sem mernek:)”
 • 22. Túrabakancs 2012. március 08. 18:18
  „Dwatson! /21/
  Is-is! Attól függ a lakók éppen hol tartózkodtak. :)”
 • 21. Dwatson 2012. március 08. 17:54
  „Most akkor a lépcsőházat vagy a lakásokat ürítették ki? A címben a lépcsőházat,a cikkben a lakásokat.”
 • 20. Túrabakancs 2012. március 08. 17:34
  „ewets ! /19/
  Maradjunk abban, hogy szemtanúja voltam a kivonulásnak, emiatt a feltevésed csak részben lehet igaz!
  /más útvonalon is érkezhettek a tűzoltók/ A rohammentőnek miért kellett megkerülni fél Adyvárost?
  Gondolom nem a sikeres parkolás végett. :) Útvonala: Tihanyi, Ifjúság körút, Kodály Z. u. Szabolcska u.
  Az első tűzoltó is arrafelé tartott, csak a Kodályon haladva, majd megfordult. Szóval mielőtt írsz kérlek
  tájékozódj. A rendőrautók akik később érkeztek, már a jó útvonalon közelítették meg a helyszínt.
  A kivonuló egységek száma nem magas, nem ezt írtam, hanem az okozó személy végett tettem erről
  említést, ahogy többen itt a fórumon. /kivonulás költségének a megtérítése céljából/ A szövegértelmezést
  kérlek legközelebb hatékonyabban ha lehet, mielőtt nekiesel valakinek virtuálisan...”
 • 19. ewets 2012. március 08. 17:14
  „Drága 18-s! Tudja,hogy hogy lehet az adott házat megközelíteni ezekkel a böhöm teherautókkal? Először a Szabolcska utcáig kell elmenni, majd onnan visszafordulva tudnak a címre gurulni.Tehát nem céltalanul bolyongtak a városban, pláne,ha nem is egy helyről indultak a "lovagok". Egyébként 14-nek van igaza, sőt nem kell még egy Szarvas utca. Vagy Maga másként gondolja?”
 • 18. Túrabakancs 2012. március 08. 16:33
  „Érdekes, hogy először rossz címre vonultak ki a tűzoltók, meg a többi egység is, gondolom
  a bejelentő nem volt a helyzet magaslatán. Ez a hiba egyébként hamar orvosolva lett!
  A fotós más szemszögből is fotózhatott volna ha már elkattint és felrak a netre több, az esettel
  kapcsolatos fotókat, így lehetett volna látni, hogy a helyszínre 3-tűzoltóautó, az új rohammentő,
  valamint számos rendőrautó vonult ki. A lécsőház lefotózása nem túl látványos...Valóban, ezek egységek
  kivonulási költségét az okozónak kellene állni. Lehet hogy az új szabályozások miatt ez így is van. /?/”
 • 17. pappe 2012. március 08. 12:41
  „16-hoz: Köszi. Mondjuk a kérdésem nem erre vonatkozott. MINDENKINEK OKULÁSUL: "A hipót (és egyéb fertőtlenítőszert) nem szabad sósavval vagy más savas anyaggal (például vízkőoldóval) együtt használni! Savas közegben a hipóból mérgező klórgáz fejlődik, ami súlyos balesetet okozhat" !!!”
 • 16. lr 2012. március 08. 12:00
  „Klórgáz , pappe!”
 • 15. pappe 2012. március 08. 10:48
  „Csak kérdezem: a "gázszag" és a "bűz" rokonértelmű szavak?”
 • 14. nane 2012. március 08. 10:15
  „Inkább űrítsék ki az egész házat hiába,minthogy egy embernek is baja essen.Aki tanult kémiát az tudhatná milyen veszélyes gázok keletkeznek,aki ismeri a panelházakat az tudhatná hogy minden terjed minden felé.Tűz,víz,levegő,hang:)”
 • 13. pappe 2012. március 08. 09:28
  „"kiürítették az összes lakást" Reméljük csak az embereket és a berendezést nem... :)”
 • 12. pappe 2012. március 08. 09:27
  „10-hez: Megint nem értetted a rejtett humort a 7-es hozzászólásomban. A "biztonsági okokra" hivatkozás természetesen - szvsz is - a "nesze semmi, fogd meg jól" kategória. Bármire ráhúzható és nem kell részletezni...”
 • 11. oPTiKa 2012. március 08. 09:07
  „Ja, a lakásokat is kiürítették, nem csak a lépcsöházat :)”
 • 10. HarconaMarcos 2012. március 08. 09:06
  „Pappe, a tűzoltó nem jár lifttel. Tehát a műszerrel a kezében felmegy a tizedikre, nem mér semmit, de kizavar mindenkit. Ha-akkor, értettem a cikket is, és azt is, amit én írtam.”
 • 9. traktoros 2012. március 08. 09:02
  „Ja és még valami a hipót igy irják HYPO !”
 • 8. traktoros 2012. március 08. 08:52
  „Én meg a kivonulás költségeit kifizettetném azzal a lakóval aki ilyet tesz.”
 • 7. pappe 2012. március 08. 08:37
  „6-hoz: "miért is kell 70 embert este kizavarni 2-3 fokban az utcára?" A cikkben ott a válasz. Íme: "biztonsági okokból kiürítették az összes lakást."”
 • 6. HarconaMarcos 2012. március 07. 23:09
  „Nnajóvanmá´ legközelebb meg beküldi a budiba a napalmot is az atomcsapás előtt. :-)
  Amúgy, ha nem mérnek gázt, akkor miért is kell 70 embert este kizavarni 2-3 fokban az utcára?!”
 • 5. xverax 2012. március 07. 22:49
  „valaki kipucolta a budit.... a sok okos meg beszart.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miniszterelnöki megbízott foglalkozna az Audival

A jövőben a miniszterelnök külgazdasági megbízottja, Becsey Zsolt koordinálja az Audival kapcsolatos… Tovább olvasom