Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Téli fesztivál: Hamarosan kigyúlnak a fények

November 28-án Győr díszkivilágításának bekapcsolásával kezdődik el, és december 31-ig tart az ötödik győri Téli Fesztivál.
A Győri Vásár Kft. és a Győri Fesztiváliroda az önkormányzat és a Győr Kultúrájáért Alapítvány segítségével ötödször szövetkezett arra, hogy igazi karácsonyi hangulatot varázsoljon a megyeszékhelyre. Mint azt a csütörtöki sajtótájékoztatón Galló Zoltán, a Győri Vásár Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a programoknak a Széchenyi tér lesz a központja, de szinte az egész belvárosban találkozhatnak majd a fesztivál eseményeivel, illetve a kereskedőknek otthont adó alpesi stílusú faházakkal.

A térre kivonul többek között a Xantus János Állatkert is egy állatsimogatóval, és ismét lesz nosztalgia-körhinta, valamint december 6-án Mikulás vezette kisvonat. A fesztivál hangulatához szorosan hozzátartozó kis házakba nyolcvan olyan árust hívtak meg a szervezők, akiknek portékája jól kiegészítheti a karácsonyi kínálatot.

Csurák Erzsébet, a Győri Fesztiváliroda vezetője hozzátette, hogy olyan neves művészeket sikerült meghívniuk, mint Koncz Zsuzsa vagy Demjén Ferenc. A programok túlnyomó többsége ingyenes lesz, ám némely előadásért fizetniük is kell az érdeklődőknek.

Az idei győri Téli Fesztiválnak az érdekessége, hogy az esemény népszerűsítésébe beszállt a Danubius Hotels Group is. Adventi hangulatban Nyugat-Magyarországon címmel külön kis füzetet jelentetett meg, melyben a győri események is csalogatják különböző szolgáltatásokkal kiegészítve a turistákat hazánkból.
Galló Zoltán elmondta, a fesztivál 24 millió forintból gazdálkodik, de nagy támogatók még nem sorakoztak fel az esemény mögé. Ez többek között a külföldi hírverés hiányosságain is meglátszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sortűzperekért sokkal többen felelnek

Szomorú, hogy Magyarországon a mai napig nem jött létre egy olyan közalapítvány, amely a kommunizmus… Tovább olvasom