Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Településvezetők tapasztalatcseréje Abdán

Rendhagyó és egyben hagyományteremtő találkozóra hívta meg az abdai faluvezető a környékbeli polgármestereket, hogy tapasztalataikat egymással megosszák.

Ugyanis a települések üzemeltetésének több részét más-más módon oldják meg a községek, így egymás sikereiből, kudarcaiból tanulhatnak.

Szabó Zsolt abdai polgármester Börcs, Ikrény, Enese, Koroncó, Kunsziget, Öttevény, Rábapatona, Lébény, Mecsér és Mosonszentmiklós településvezetőit látta vendégül a községházán nemrégiben.

Első ilyen találkozójukon a közös fenntartású intézmények, például az iskolai társulások elszámolásának módszereiről, a települések elektronikus elérhetőségéről és a Bursa Hungarica szociális ösztöndíjpályázatban való részvételről, az odaítélés rendszeréről volt szó.

A tervek szerint kéthavonta szerveznek a továbbiakban hasonló összejöveteleket, mindig más-más településen.

Legközelebb Rábapatonán találkoznak a polgármesterek, hogy a köznevelési törvényről, a civil szervezetek támogatásáról és a helyi kulturális élet szervezésének hasznos tapasztalatairól osszák meg egymással információikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Infópontok nokiásoknak Győrben

Három pályainformációs pontot hoznak létre a szakszervezetek a Nokia dolgozóinak, akik közül minden második munkavállaló még idén felmondólevélre számíthat. Tovább olvasom